fbpx

Erőteljes napok év végén és elején

Jupiter, a hatalmas gázóriás planéta szeptember eleje óta látszólagos hátráló (retrográd) mozgást végez, majd az év utolsó napján éjjel 3.40-kor megáll az égen, hogy ismét a földi irányt vegye fel. Eddig a retrográd ciklusban a Bika jegyében hátrált, de ha feltekintünk az égre, akkor az látható, hogy a Kos csillagai alatt halad. A Koshoz tartozó minőség, hogy tekintete a Tejútra szegeződik, látja, hogy mi a cél – az isteni minőség elérése. Ehhez bátran, céltudatosan tör előre az egység felé vezető úton. Az egység megtalálása egyfajta elvonulást is hozhatott magával, elcsendesedést, a belső igazságaink megmérettetését az isteni igazsággal, szeretettel.
Az irányváltás viszont változtat ezen: arra tudunk rálátni, hogy mit működtetünk, minek van valamilyen eredménye, amit anyagi síkon is meg tudunk teremteni. Gondolataink, ötleteink, az új minőségek megvalósítása és megélése következhet, lehetőleg bőségben, örömben.

Az elmúlt pár napban lehetőségünk volt végleg eltávolítani azokat a részeinket, amik nem voltak már működőképesek. Ez hasonlíthat egyfajta olyan átalakulási folyamathoz, ami lehet fájdalommal jár, mert a nem működő részek bizony képesek kapaszkodni, nem engedni, bezárni, ránk tapadni olyan erővel, hogy csak nehezen, akár fizikai fájdalommal, betegséggel tudunk megszabadulni tőlük. Viszont felszabadulva, ha merünk változtatni, elengedni, akkor erőt, energiát kapunk a továbbiakhoz. A Mars és a Merkúr együttesen támogatja ezt a folyamatot a Skorpió csillagkép méregfullánkjánál járva.

Hamarosan azonban a Vénusz is a Skorpió csillagait érinti, az ollónál kezdve, ami szintén a levágást jelképezi, így érdemes már most kihasználni és ráérzékelni erre az energiára. Az ollóval kíméletesebben vághatjuk le azokat a kapcsolatokat, amik nem működnek, azokat a női minőségeket, amik már nem szolgálnak. Könnyebb lesz majd, amikor a fullánknál jár a Vénusz, akkor véglegesen letehetjük és ha nem muszáj, akkor ne szenvedjük meg már annyira, inkább csak a lezárás általi felszabadulást élvezzük. Vénuszról beszélünk, így a vágyaink, teremtéseink, vállalkozásunk is ide esik, érdemes tervezni, megszabadulni mindentől és mindenkitől, aki lehúz, hátráltat.

Azok a kapcsolatok maradandóak, amiben egyenrangú félként vagyunk benne, felelősségteljesen, felnőttként. Minden kapcsolatra érvényes ez, nem csak a párkapcsolatokra, hiszen a tisztelet, a bizalom, az adok és befogadok elve mindenhol az életben nagyon fontos. Sokat tanulhatunk, tapasztalhatunk most ebből, hiszen a Szaturnusz kapcsolódik a Vénuszhoz pontosan január 1-én.

Asztrológiai szempontból nincs jelentősége az év januártól decemberig tartó körének, hiszen az asztrológiai év majd csak akkor kezdődik, amikor a Nap a zodiákus körön a Kos jegyébe lép. Mégis ilyenkor jelentőségtelivé tesszük ezt a dátumot. Január 2-án a Merkúr is elindul az „előre” irányban, ezzel a hétköznapi dolgaink is beindulhatnak, a polaritás világában egyfajta lendületet lehet érzékelni. Ezzel most tényleg egy kis évkezdetet érzékelhetünk, de hogy milyen területen, az már mindenkinek egyéni.

Kapcsolódó bejegyzések