fbpx

Tudatosság, előrehaladás

Január 4 csütörtök és 5 péntek igen erőteljes napok, ugyanúgy, ahogy az első néhány nap is igen formáló energiákkal volt teli.

Csütörtök délután 4-kor a Mars belép a Bak jegyébe, ezzel az erőnk, a bátorságunk is szárnyra kap. A Nap is itt jár még, így a cselekedeteink emelőerővel társulnak, aki magas szinten működteti az életét, most igazán előre tud lépni. A Bak nem arról híres, hogy óriási lendülettel, hatalmas lépéseket tesz, inkább a lépésről-lépésre elvet követi. Ahová lép, ott stabilan megáll, majd utána indul tovább, ezzel inkább hosszútávon tud nyerni, hiszen ahol már járt, a megszerzett stabilitás miatt nem kell visszalépnie. Haladás folyamatosan, távlati tervek kitűzése, mindezt alázattal és türelemmel. Az alázat mindig magad felé legyen, hogy követed a szíved szavát. A Bak minősége olyan célokért megy előre, amik tartósan az isteni minőséget képviselik, a fényt hozzák meg az életedbe – Bak 0. fokán születik a fény, a megváltó.
Amikor a Mars átlép a Bak jegyébe, akkor a képletben a Nap a nyugvó ponton van, vagyis amit most csinálunk, ami felé haladunk azt a külvilág is észleli majd. Önértékelésünk is fejlődhet azáltal, hogy világossá válik mi értékes az életünkben és mi nem. Milyen értékeink vannak és min lehet még csiszolni.

Merkúr még a Nyilas jegyében, de ha feltekintünk a csillagos égre, akkor a Kígyótartó csillagkép fejének terében van. Most a gondolataink vannak fókuszban: vajon kézben tudjuk-e tartani őket? Tudjuk-e tudatosan arra irányítani, ami számunkra előnyös?
Gondolok itt arra, hogy ahol a fókusz, arrafelé megy az életünk. Mindennél fontosabb most a pozitív gondolkodás. Nem az álpozitív – ahogy mondani szoktam a tejbetök vigyor a fejünkön – hanem az a fajta tudatosodás, hogy a saját helyzetemért én vagyok a felelős, én vagyok az okozója és egyedül én vagyok, aki tud változtatni rajta.
Kommunikálj tudatosan, úgy, ahogyan az számodra építő jellegű. Ha valaki panaszkodik, egyfajta „negatív bőséggel”, akkor állítsd meg, ha nem tudod, akkor hagyd faképnél. Nincs szükséged ezekre a negatív energiákra.

Ezzel egy időben – főleg a pénteki napon – a Szaturnusz égi helyzete azt mutatja, hogy itt az idő a tisztításra, a korlátoktól való felszabadulásra, korlátozó gondolatainktól, hiedelmeinktől való megszabadulásra. Ez azért is szép, mert a Mars és a Merkúr is pont ezt képviseli most. Jobbítani, emelni magunkat, gyógyítani, gondolatainkat a magasabb rezgés felé irányítani. Mikor, ha nem most?

Kapcsolódó bejegyzések