fbpx

Telihold a Tejúton – 2023.12.27

Szerdán éjjel 1.33 perckor lesz teljesen látható a Hold, hiszen pontosan szemben áll a központi csillagunkkal, az éltető Nappal.

Teliholdkor mindig a lelki mélységeinkre tudunk rálátni, azokra a dolgokra is, amik esetleg rejtve vannak előttünk. Ilyenkor, amikor éjszaka teljesedik ki a Hold, álmainkban jelenhetnek meg érzékletesebb képek, erőteljesebben jöhetnek az üzenetek. Ha nyugtalanabbul alszunk, esetleg felébredünk, akkor érdemes egy pár mondatot papírra vetni, hogy milyen érzések vannak bennünk, de kiváló az is, hogy az általában kéznél lévő telefon hangrögzítőjére mondunk fel néhány mondatot.

A Hold a Rák jegyében áll, a Nap a Bakban, így a múlt és az abból való előrelépésen van a hangsúly. Megláthatjuk mi nincs még átdolgozva, min kellene már szépen tovahaladni és végre meglépni a változást. A Rák hozza még a családot, amelybe beleszülettünk, itt is ráérzékelhetünk, hogy milyen mintákat hoztunk, ebből mi működik és mi nem. Ami nem működik, azzal megengedésbe kerülve, akár megköszönve az ősöknek, hogy ezt adták, de határozottan nemet mondva haladjuk meg. Csak annak van értelme az életünkben, ami a miénk, amit tiszta szívvel tudunk tovább vinni. A Hold most a földön tart, arra mutat rá, hogy a halandó, anyagi dolgokban mi van, hiszen ha feltekintünk az égre, akkor az Ikrek csillagképben jár, annak is a halandó – Castor – testvér csillagainál.

A családunkat, melybe beleszülettünk választottuk, a gyermekeink pedig minket választottak. Ez egy nagy körforgás, életeken át tanuljuk, tapasztaljuk velük általában a lehetőségeket, a fejlődés és a kiteljesedés útját. A Hold által most ezeket erőteljesen érezhetjük, érzékelhetjük.

Szemben a Nap, pedig cselekvésre sarkall: a múlt ismeretével megszerzett tudás, tapasztalat fontos a jövő szempontjából. Kifejezetten alkalmas arra az idő, hogy a jövőnket nézzük, a fényt anyagba öntsük, megvalósítsuk az újat. A belső otthon bizonyosságával töltekezve tudunk a számunkra legjobb úton előre haladni.

A belső itthon bizonyossága pedig a megfelelő önértékelés, önbecsülés, a lelkünk hívásának választása, amiért kiállunk. Az a tudás, tapasztalat, hogy mi működik nekünk, az most segít mindenben, gondolataink, önkifejezésünk most előrevisz akkor is, ha mások ezt (még) nem értik, nem értékelik. Megfelelni igazán önmagunknak kell, a kivülről jövő visszaigazolás jól esik az egonak ugyan, de igazán nem számít, hogy másoknak mi a véleménye, vagy mi komfortos nekik.

Csodás teliholdas éjszakát, hatalmas a Hold, még napokig gyönyörködhetünk benne.

Kapcsolódó bejegyzések