fbpx

Téli napforduló – december 22

Már érezhetően lomhán megy az idő annak, akinek érzékeny terület ez a december közepe-vége időszak. Nem véletlen, hiszen a nappalok még mindig rövidülnek, egyre kevesebb fény van jelen az életünkben, amit persze a hagyomány és lelkünk hívása szerint gyertyafénnyel pótolunk.

Az év legsötétebb napja egyben a fény győzelme is – mindig sokkal jobban szerettem ezt a megközelítést.

Győz a fény, hiszen elkezdenek meghosszabbodni a nappalok és szépen elkezdünk haladni a tavaszi napéjegyenlőség felé. De ne essünk abba a hibába, hogy most már csak a tavaszt várjuk. Éljük meg most a jelent, ennél fontosabb tanácsom nem lehet senkinek.

Van akinek most könnyebb, van akinek nehezebb, ez teljesen egyéni dolog. Van aki pihen, van aki most pörög igazán, van aki imádja, van aki utálja. Ami nagyon fontos, hogy semmi sem kötelező. Nem KELL jópofizni, ha nem szeretnél, nincs kötelező semmiben, minden jó, amit te jónak találsz, hogy hogyan éled meg az ünnepeket. Teljesen felesleges belekényszeríteni magunkat olyan helyzetekbe, amit a hátunk közepére sem kívánunk, ugyanakkor mi sem várhatjuk el másoktól, hogy azt csinálják, amit mi szeretnénk.

Én például azért is szeretek dolgozni a két ünnep között – mármint a mostani foglalkozásomra gondolok – mert sokaknak most van egy kis énidő, most van talán szünet a mókuskerékben.

December 22. 4.27 perckor történik meg a csoda, amikor megtörik a sötétség uralma. Minden évben érezhető, szinte fellélegzik az erre érzékeny lélek.

A mostani téli napforduló különlegessége, hogy a Bak jegy 0. fokára lépő Nap és a Bakban hátráló mozgást végző Merkúr együtt fognak állni. Gondolataink, cselekvőerőnk együttműködnek és a Bak jegy okán ezek tervezésre és megvalósításra is alkalmas energiák. Ehhez hozzájárul a Bak jegy ura a Szaturnusz is, aki egy támogató fényszöggel kapcsolódik az együttálláshoz. Figyelemmel tudunk lenni a jövőnk felé, tudatosak, céltudatosak lehetünk, de kellő rugalmassággal is vértezzük fel magunkat. Beleszilárdulni valamilyen elképzelésbe ne hagyjuk magunkat.
Mindezek mellett a gyógyulás ideje is itt van, hogy tegyünk magunkért, gondolkodjunk tudatosan, elfogadjuk, megértsük, hogy a saját életünkért, boldogulásunkért és boldogságunkért is mi vagyunk a felelősek. Nagyon jó eszközök vannak arra, hogy mindezt a terhet könnyedebben vegyük és fejlődjünk, erre adunk mi is lehetőséget az Energetikai újrahangolás eseménysorozatunkkal.

Kiemelt téma a képletben a kapcsolatok is, mint ahogy ez már megszokott hónapok, sőt évek óta akár ha az újhold képleteket is nézzük. A téli napfordulókor a Vénusz, mint a kapcsolatok szimbóluma a képlet kelő pontján áll a Skorpió jegyében és vele szemben az Uránusz a tisztító és felszabadító erő.

  • Hol nem vagy még egyenrangú fél a kapcsolataidban?
  • Hol nem vagy még másokkal egyenrangú a saját szemedben?
  • Milyen játszmákban vagy még mindig benne?
  • Van-e még értelme számodra alá-fölé rendeltségi viszonyban gondolkodni?
  • Gondolkodsz még úgy, hogy jobb vagy másoknál?
  • Gondolkodsz még úgy, hogy rosszabb vagy másoknál?
  • Van-e elképzelésed arról, hogy egy nőnek mi a feladata a kapcsolatokban?
  • Van-e elképzelésed arról, hogy egy férfinak mi a feladata a kapcsolatokban?

Ezeknek már mind lejárt az ideje. Nincs alatta-felette, nincs kötelező, nincs kell, nincs jobb vagy rosszabb. Te választod meg, hogy kivel mit és azt is, hogy kinek mennyit engedsz és első sorban magadnak mennyit engedsz.

EGYENSÚLY – erre törekedj, de ne megalkuvással, hanem egyenrangú partnerként mindenkivel. Oda-vissza tisztelet, elfogadás és megengedés – az élet áramlása.

A párkapcsolatokban és minden más kapcsolatban is olyan egyenrangú, egyedül is tökéletesen helytállni képes feleknek lenne egészséges lenni, tényleg önmagukként tudnak létezni a világban. Amíg az egyik fél nincs tisztában önmaga értékeivel, nem képes önálló egységként létezni, addig mindig vagy a másiktól várja el, hogy boldoggá tegye és ezért alárendelődik vagy megpróbál dominálni, irányítani, hogy a másiknak ne legyen opció az, hogy önállóan dönt valamiről.

A képletben a vezérlőelv az, hogy rendezzük a sorainkat. Kívül és belül is egyaránt. Igazából, ha arra törekszel, hogy rendet tegyél magadban, akkor már nyert ügyed van, ez előre tud vinni most az élet minden területén.

A szív nyitottsága nagyon fontos, mert az elkövetkezendő években a rugalmasság az egyik kulcs lesz az életünkben. Nyitott szívvel első sorban önmagunk felé: megbocsátani, elengedni azokat a dolgokat, amikre az évek során rápörögve bántottuk magunkat. Megerősítve magunkat abban, hogy végső soron egyedül jöttünk a világra és egyedül is fogunk távozni belőle, tehát magunkkal jóban lenni létfontosságú dolog. Valódi szeretetet pedig úgy tudunk mások felé közvetíteni, ha ez a stabilitásunk megvan.

Karácsony közeledtével van egy ajándékom azon olvasók számára, akik már gondolkodtak az asztrológiai / asztrozófiai elemzésük elkészítésén. Az asztrozófiai tanulmányaimat Zentai Annánál befejeztem és oklevéllel zártam, így már hivatalosan is használhatom eme tudást a világ jobbítására.
Az ajándékom pedig az, hogy aki december 22 – január 20 között bejelentkezik hozzám az első ismerkedős, díjmentes konzultációra, annak nagy 30% kedvezményt adok az elemzés árából.

Boldog 2023 év zárást és szuper energikus, tudatosan teremtő 2024-es évet kívánok mindenkinek sok szeretettel!

Kapcsolódó bejegyzések