fbpx

Vízöntő Újhold – új idők szele a Plútó energiájával

A 2023-as év első újholdja szombat este indítja az évet a Vízöntő jelében.
Az újhold a Nap Hold együttállása, egyesül a kiáradó és a befogadó minőség, ha úgy tetszik az apa és az anya, a nő és a férfi. Mindig egy új időszakot jelent, mely energiái tetőpontját teliholdkor éri el és a következő újholdig tart.

Jelen újhold különlegessége, hogy a Nap és a Hold együtt halad az égen a Plútóval. Plútó nem más, mint Hádész, az alvilág ura. De nem kell félelemmel gondolni rá vagy tartani tőle, amit sajnos nagyon sokan próbálnak sulykolni a hétköznapokban. Ha félsz, irányítható és uralható vagy!

Pont erre hívja fel a Plútó a figyelmet: szerezd vissza az uralmat a saját életed felett!
Ezt csak úgy lehet, ha tudatosítod magad, hogy senkinek sem vagy alárendeltje, és te sem vagy feljebb senkinél, mint ember. Ne tévesszük össze azzal, hogy van, aki bizonyos témában tapasztaltabb, bölcsebb, okosabb nálad, mondjuk az orvosod nyilván az ő témájában. DE ettől, mint ember, teljesen egyenrangú veled. És ugyanúgy a te szakmádban vagy érdeklődési területeden lehetséges, hogy szakértő vagy, de a másik ember, aki nem ért hozzá attól még emberi szinten egyenrangú, egyforma, ugyanaz.

A Plútó hatalmas radikális erővel rendelkezik, átalakítja a dolgokat, ha kell, akkor a régi merev szokásokat, rendszereket a porig rombolja és elhozza a működő újat. Képletesen értsd ezeket! Akkor teszed jól, ha elébe mész, ha saját döntésből vizsgálod meg az életed, hogy mi működik és mi nem. Ami nem, vagy ami átgondolásra, átstrukturálásra szorul, azon változtass. Ezzel az energiával töltődik fel az újhold, ami már eleve egy új indulást is jelent.

Első sorban a múltban, a gyökerekben és otthon a családban használható fel ez az energia most, de azért érdemes az egyéni képletben is megvizsgálni, hogy milyen életterületen vannak a bolygók. Általánosságban itt az idő – ahogyan már hosszú hónapok óta – átgondolni és megváltoztatni azokat a hozott hiedelmeket, amik korlátoznak. Adott esetben lezárni azokat a családi kapcsolatokat, amik visszahúznak. A régi berögzült mondatok, amik a mai napig a füledbe csengenek már nem szolgálnak, minden esetben határozottan meg kell követelni azt a tiszteletet, amit megérdemelsz. Felnőtt emberként a saját életedet élve szabadon dönthetsz, hogy kinek a tanácsára és véleményére tartasz igényt.

És persze azt is vizsgáld felül, hogy te lehetsz-e valakinek az életében ilyen fékezőerő.

Hagyod a gyermekedet szárnyalni vagy kéretlenül is beleszólsz az életébe?

Kisebb gyermek esetén nem korlátozod-e túl?

Milyen mondatokat mondasz neki? Amik őt minősítik vagy ügyelsz rá, hogy a cselekvéséről adsz visszajelzést?
pl. nem azt mondod, hogy ügyetlen vagy, hanem legközelebb próbáld meg így csinálni

Nagyobb gyermek (esetleg már felnőtt) esetén vajon ott állsz és támogatsz vagy kontrollálsz és ítélkezel?

Ennek az évnek az egyik feladata, hogy tanuljunk, elsősorban magunkról, elmélyedjünk az önismeretben és tudatosabban éljünk. Ne hagyjuk magunkat félrevezetni, megfélemlíteni, hanem vállaljuk fel a felelősséget saját életünkért.
És mindehhez most nagyon fontos segítséget is kapunk, ha képesek vagyunk magunkra figyelni a zajban. A kreativitásunkat tudjuk használni. Figyelj befelé, koncentrálj, kerülj „flowba” valamilyen módon és meg fogod hallani a szíved hangját. A szív sosem csap be, mindig megmutatja, hogy merre menj. Minél többször hallgass zenét, meditálj, végezz kreatív tevékenységet, mert akkor kerülsz a legközelebb önmagad középpontjához. Találd meg az egyensúlyt!

Igen tudom, az élet zajlik és munka van, háztartás van, család van, kihívások vannak folyamatosan. De ha a kibillent egyensúlyod hatására lebetegszel, vagy lebetegszik egy családtag – hiszen hatással vagyunk egymásra, mert a lelkünk közös tőről fakad – akkor vajon nem fogsz e lelassulni, megállni? Mert muszáj lesz!

Ezeket a „muszájokat”, leckéket, figyelmeztetéseket csak egy módon tudod megelőzni, ha rendben vagy, a középpontodban vagy, jól vagy.

Szerencsére egyre többen keresnek meg úgy, hogy nem végső megoldásként tekintenek egy konzultációra, hogy végre valaki mondja meg, hogy hogyan tovább, mert különben vége. Egyre többen ébrednek rá, hogy felelősséget vállalni annyit jelent, hogy átvenni az irányítást és azt szeretnék megtudni, hogy jó-e az irány, amiben gondolkodnak. Mert már gondolkodnak, akár cselekednek, elindultak azon az úton, ami szerintük az ő saját útjuk.

Egyre többen tudatosan szeretnék építeni a további életüket.

Ez nem azt jelenti persze, hogy aki padlón van ne kérjen segítséget. Dehogynem! 2023 tanulni, tapasztalni, önismeretben elmélyülni.

Figyeld meg magad, hogy ebben az időszakban milyen új irányok, érdeklődések, megoldások, gondolatok jönnek, mert ennek márciustól nagy jelentősége lesz. És ne feledd megengedni magadnak, hogy ami már nem szolgál, azt végleg távolítsd el magadtól!

Kapcsolódó bejegyzések