fbpx

Végtelen szeretet idején

– Teliholdas energiák

A szeretet energiája az igaz energia – már aki keresi az igazságot. Épp ezért a szeretet nem egy érzelem, nem érzés, hanem egy létállapot. Amikor szeretetben vagy, akkor a egységben, igazságban vagy magaddal. És ez olyan igazság, amit nem azért ismerünk fel, hogy igazunk legyen kifelé, hogy valakivel szemben legyen igazunk, nem arról szól, hogy alá-fölé rendeltséget teremtsünk, nyerjünk, felülkerekedjünk valakin. Azt játszmázásnak hívják.
A kozmikus szeretet feltöltő, elfogadó, befogadó energiája érzhető már most is. A szeretet maga az élet, minden ítélettől mentesen.

Mi lenne, ha most csak olyan dolgokat csinálnál, amiket szeretsz csinálni?
Mi lenne, ha azokat a dolgokat, amiket „muszájból” teszel, most minimalizálnád?
Mi lenne, ha megnéznéd, hogyan tudnál szeretetet rakni a „muszáj dolgokba”? Csak egy kicsit.
Forgasd meg őket, hogy miért lehetsz hálás miattuk?
Meg fog változni a viszonyod velük.

Ugyanezt a kapcsolataiddal is megteheted. Miért lehetek hálás xy-nak? Mindenkiben van valami, amiért hálás lehetsz. Ha egy szikráját sem fedezed fel valakiben, akkor azonnal rakd ki az életedből, nincs miről beszélni.
Kifejezetten ideje van annak, hogy felismerjük ki miért van az életünkben, mire tanít minket. A kapcsolataink most szintet léphetnek. A szintlépésben is többféle lehetőség van. Az egyik, hogy ami eddig jó volt, az most még jobb, mélyebb, megértőbb, tiszteletteljesebb lesz, hiszen a kommunikáció, beszélgetések most sokat emelhetnek a kapcsolatainkon. Viszont a felismerések miatt olyan is lehet, hogy meglátjuk, ráérzékelünk, megvilágosodunk azzal kapcsolatban, hogy valakivel már lejárt az időnk. Itt volt az életünkben, megtanított dolgokra, amiért hálásak lehetünk és most vége, ennyi, mindenki megy tovább a saját útján. És persze nem fehér vagy fekete, a kettő között is vannak árnyalatok és lehetőségek.
A fontos az, hogy szeretetből működjünk. Tiszteljük és szeressük magunkat, hogy tudatosan figyelünk a megérzéseinkre, akár a testi érzetekre is. Hányszor van az, hogy az első pillanatban tudjuk valakiről, hogy nem tiszta a szándéka, hogy nem az az igaz, amit mond vagy mutat, mégis megadjuk még a századik esélyt, lebeszéljük magunkat a zsigeri érzésről, amikor üvölt a testünk/lelkünk, hogy „nem nem nem nem”. És mindig bebizonyosodik, hogy a szeretetnek volt igaza és képesek vagyunk akár hosszú évekre beleragadni a lehúzó játszmákba. De nem baj ez, ha végül levonjuk a tanulságot és fejlődünk és jó esetben legközelebb már az első másodpercben, az első gyomorösszehúzódásnál vesszük a jelzést.

A telihold vasárnap hajnalban lesz teljes: a Nyilas Hold áll szemben az Ikrek Nappal. Ha csak ezt nézzük, akkor a Nyilas jegy mindenképp a felfelé kapcsolódást, az isteni igazságot, a szeretet bölcsességét hozza, mégpedig a lélekkel kapcsolatban. Ha egy jó meditációval kezdjük a napot, kapcsolatba kerülhetünk az isteni részünkkel, de akár már szombaton lefekvéskor kérhetjük, hogy az éjszaka folyamán a két lélekrészünk dolgozzon azon, hogy minél jobban merítkezhessünk az Univerzum szeretetében. Ezt amúgy minden este kérhetjük, nem tilos a szeretetből végtelen mennyiségűt kérni magunk számára.
A Nap pedig az Ikrek jegyében a megismerést, kommunikációt, kapcsolatteremtést, a könnyedséget támogatja. Megbeszélni, megismerni a másik nézőpontját most igazán elősegíti a dolgaink alakulását.
Belső és külső munka, ez is az üzenet. Dolgozz magadon és ebből az energiából kapcsolódj másokhoz.

Mindeközben egy Merkúr Uránusz együttállás is a megismerést, kommunikációt segíti elő, mindehhez a könnyedséget, humort, gyermeki kíváncsiságot adva. Jöhetnek a sugallatok, az őrültnek tűnő ötletek, amik egyébként lehet csak első ránézésre őrültek. Ha jobban megnézed vagy előveszed egy kis idő múlva, akkor lehet az egész életedre megtalálod a zseniális és egyedi megoldásokat.
Nem győzöm elégszer mondani a naplózás fontosságát. Mindent leírni: főleg ami megérint, ami fura, ami érzéseket vált ki, leírni a gondolatokat, amik egy beszélgetés kapcsán vannak benned.
Ami most ötlet, az lehet, hogy amikor a Merkúr a eléri a Napot – július elején – akkor megvalósítható lesz mondjuk a vállalkozásodban vagy az otthonodban. Most kigondolod, eszedbe jut, elteszed, mert azt gondolod bolondság, aztán 1 hónap múlva előveszed, mert pont arra ad megoldást, amire akkor kell.

A képletben a Hold ura a Jupiter, ő is az isteni vagy más néven a szeretet bölcsességét hordozza, a kiterjedést, lehetőségeket. Kapcsolódva a Szaturnuszhoz pedig sikerülhet ráfókuszálnunk erre, meg tudjuk fogalmazni az imáinkat, kéréseinket, amelyek szívből jönnek és szeretetből születtek.
Nagyon fontos a kapcsolódás a felettes énünkkel, ami végtére is a nagy egész, az Isten, az Univerzum, a Fény része, de tökéletesen azonos vele.

A Jupiternek még egy kiemelkedő szerepe van már napok óta és június első napjaiban éri el a csúcspontot: útkereszteződéshez értünk.
És ez összecseng a szeretettel kapcsolatos bevezetéssel. Mi az az örök érvényű igazság, ami mellett kitartunk, ami elengedhetetlen része az életünknek? A SZERETET. Nem lehet más. Nem létezhetünk, dönthetünk csakis kizárólag szeretetből. Illetve igen, csak akkor meg minek?
És nem baj, ha azt érzed, hogy veled mindenki kibabrál, hogy neked egyre nehezebb, hogy ez sem jó, az sem jó és a főnököd is milyen. Végre tudomásul kell venni, hogy ezeket te teremted magadnak. Akkor vagy okos, akkor fejlődhetsz, ha azt mondod oké, a dolgok mögé nézek, hogy én magam mivel teremtem folyton ezeket a helyzeteket. Csak te tudsz változni, csak a te önmunkádat tudod beletenni, senki másért felelősséggel nem tartozol.

És még valamit szeretnék tudatosítani minden kedves olvasóban.
A végtelen időhöz és térhez képest én és te is egy kis porszemek vagyunk. És a szomszédod, a főnököd, az anyósod, a postás vagy akiről azt gondolod, hogy kibabrál veled napi szinten. Ha így nézed nem vicces az egész? Amikor egy véresen komoly drámába hajszolod magad, hogy „kinek van igaza”, akkor válts gyorsan nézőpontot a végtelen Univerzum szempontjából nézd meg… nem is látod, vagy ha kicsit felnagyítod, akkor vihar a biliben, ahogy a mondás is tartja. Nevess egyet és fordíts hátat az egésznek. Megéri neked ezzel foglalkozni? Az Univerzumban akkor is Isteni Rend fog uralkodni, ha te agyvérzést kapsz az éppen aktuális játszmák miatt és akkor is, ha te boldog vagy.

Melyiket választod?

Kapcsolódó bejegyzések