fbpx

Vasárnap éjjel Telihold – megvilágításban a sorsfeladat

olvashatjátok az online Éva magazinban is 😉

Október 9. 22.54-kor teljes fényében ragyog a Hold az égen. Szemben a Nappal csodás megvilágítást kap, ilyenkor mi is érezhetjük a vágyat női-férfi energiák kiegészülésére. Lelkünk egyszerre befogadó és cselekvő is, általánosságban az energiaszintünk megnövekedhet.

Konkrétan a mostani telihold a Kos jegyében lesz, vele szemben a Nap a Mérlegben áll. A jegyek így a kapcsolatok analógiáját hozzák ÉN a Kos szembe kerülök Veled, a Nappal. Nem csak párkapcsolatokról van szó, minden más kapcsolat is képbe kerül. Kiemelten a családi kapcsolatok, hogyan érzem magam a családban, milyen múltbéli dolgokat, problémákat kellene már meghaladni, milyen kötöttségektől kellene már megszabadulni.

Ezek elsősorban belső megélések, amik nincsenek feldolgozva, kimondva, megbeszélve. Most viszont ráláthatunk ezekre a problémákra. Reagálhatunk úgy, hogy csak fortyogunk a felszín alatt, viszont érettebb, felelőségteljesebb és ezerszer hasznosabb, ha hagyjuk megélni, hagyjuk fájni és ezáltal tisztulni a lelkünket.

Ezt a törekvésünket segíti a Merkúr irányváltása, hiszen az előző hétvégén elindult végre ismét előre. Amely kommunikációs csatornák eddig nehézkesebben működtek, akadályoztatva voltunk esetleg az önkifejezésben, de akár a technikai eszközök is cserben hagyhattak minket – most felszabadulnak.

Határozottan érezhető volt ez a nehézkes időszak számomra: online beszélgetéseknél technikai problémák, saját magam kifejezése sem volt egyszerű, volt, hogy zagyvaságokat beszéltem, nem jutott eszembe a megfelelő szó. Ilyenkor az egyik legjobb eszköz a humor, hiszen mindenki hibázik, szerencsére nem vagyunk töklétesek. Egy jóízű nevetés a bénázásainkon kiegyensúlyozza az energiákat.

A szeptember végi Újhold, az új ciklus jelentését és jelentőségét fokozza a jelenlegi állás. Ott is a család fontossága volt kiemelkedő, hogy hogyan tudunk egyensúlyt teremteni a munka-magánélet területein. A család és az eredet, valamint a jövőnk, az életcélunk egyensúlya, sorsunk kiteljesedésének lehetősége. Hiszen sok esetben a családi, akár transzgenerációs minták tartanak attól vissza, hogy az légy, aki vagy, azt csináld, amiért ezt az életet választottad. És most ebben a kapcsolataid, a párod bölcsessége tud vezetni.

Mennyire tudjuk elfogadni a tükröt, amit a párunk tart nekünk?

Képesek vagyunk-e egyáltalán meglátni azt, hogy mit mutat meg nekünk?

Tudatában vagyunk-e egyáltalán, hogy amit mutat, az bennünk van? Mire tanít ez?

És ha nagyon nem tetszik amit látunk, akkor vajon az honnan jön? Mire emlékeztet?

Mi lenne a megoldás erre? Mit kellene változtatni nekem?

A megoldás is ott van az égen. Nincs más út, mint befelé! Azok a dolgaink, amik mélyen érintenek, de nem tudtuk kifejezni őket. Meg kell haladni saját magunkat és ki kell pakolni az asztalra mindent, ami bennünk van. Ebben van egy erős énfelvállalás is, ha már a karrierről, életcélokról beszélünk, hogy igenis azt kell csinálni, amire születtünk.

Ehhez hatalmas bátorság, hit önmagunkban, erő és kitartás szükséges. De ki mondta, hogy gyerekjáték lesz? Az élet akkor kezdődik, ha elkezded a saját önvalódat megélni. A legfantasztikusabb és legfelszabadítóbb érzés, amikor már nem tart vissza régi generációs minta, amikor már nem visszhangzik a füledbe a szüleid, nagyszüleid, mindenféle gyerek- vagy felnőttkori tekintélyszemély rosszallása.

SZABAD VAGY! SZABAD AKARATOD VAN!

Ha elveszettnek érzed magad mindeközben, az rendben van, hiszen az önmagunk megtalálása nem könnyű. Nem is azért élünk, hogy mindent ingyen megkapjunk. Önismeret.

Foglalkozzunk magunkkal tudatosan, türelemmel, fegyelemmel és figyelemmel. Ha figyeled az érzéseidet, meg fogod találni a fájdalompontokat, rálátsz majd a játszmákra, amiket te (is) működtetsz. Ha fülön csíped, tedd le ezeket. Kérj bocsánatot, bocsáss meg és engedd útjára. Nincs rá szükséged!

Figyeld meg, hogy mi korlátozza a szabadságodat?

Mi van, ami korlátoz?

Mi hiányzik a szabadsághoz?

És mi van már meg, ami miatt szabadnak érzed magad?

Fogalmazd meg az alábbiakat:

Van olyan dolog az életedben, amiről azt gondolod, hogy jó neked, boldoggá tesz, de valójában megbénít?

Akár egy kapcsolat, ami folyton visszahúz, de legbelül már érzed, hogy csak fogva tart és valójában nem jó neked. Lehet ez párkapcsolat, lehet a gyermekedhez való ragaszkodás, de akár egy helyzetben való leragadás is.

Mi ránt vissza valójában? (talán a félelem a változástól?)

Ennél a Telihold minőségnél most ráláthatsz ezekre a dolgaidra. Érdemes naplózni, leírni az érzéseket. Ha most ebben a pillanatban nem is tudsz velük foglalkozni, mert mondjuk megijesztenek, akkor is legyen egy emlékeztetőd, hogy ott vannak és feloldódásra várnak.

Kapcsolódó bejegyzések