fbpx

Változás folyamata #6

Belenyugszol és rendben vagy

5. ELFOGADÁS

Más néven belenyugvásnak is hívják ezt a szakaszt.

A mélyponton, amikor befelé fordulva a belső csendben csak magunk vagyunk, akkor tudnak igazán megszületni az új gondolatok, új irányok, a megoldások.

Új célokat tudunk alkotni, ötleteink támadnak, sugallatok jönnek, hogy hogyan kellene. Már belátjuk, hogy az, amitől eltávolodtunk az nem volt jó, már elavult volt vagy nem hozta azt az eredményt, amit elvártunk.

Valójában ilyenkor már felülről rálátunk saját magunkra, az egész változási folyamatra, hogy honnan indultunk és hová tudunk még eljutni.
Milyen jó lenne, ha egyből ide érkeznénk, igaz?

Lehetséges, vagy legalábbis az út lerövidíthető, mert minél jobban ismered saját magad, annál gyorsabban tudod belül lerendezni az egyes fázisokat. Minél tudatosabb vagy, annál hatékonyabban pörgeted végig a szakaszokat, felismerve, hogy na most ez van, aztán jön a következő… stb. És eljutsz ide, ahol már megújulva, a régit levetve vagy képes kreatívan gondolkodni és haladni tovább.

Itt nyugodt vagy, tudod ki vagy és mit akarsz, teljes mértékben jelen vagy. Már nem a múlton rágódsz, abból már megtanultad, amit kellett, levontad a következtetéseket és egy fokkal jobban megismerted önmagad. És nem is a jövőben vagy, legalábbis nem a távoli jövőben, hanem itt és most, maximum 1-2 lépésben előre gondolkodva.

Rendben vagy azzal, ami volt, itt már el tudod engedni érzelmileg is.

Itt rájöhetsz arra is, hogy nincs mit veszítened. Letisztultak a miértek, elindult a kreatív gondolkodás, lendületben vagy.

Még egy nagyon fontos fogalom: elköteleződés.

Enélkül nincs cél elérése!

Elköteleződés magad iránt, hogy megteszed azt, ami neked fontos, ami számodra értékes.

Szeretettel várom a visszajelzéseket a témában, esetleg így átgondolva egy egy változást az életedben hogyan értékeled? Valóban elveszítettél valamit a változással?

Szívesen válaszolok a kérdésekre is!

Kapcsolódó bejegyzések