fbpx

Változás folyamata #5

Már biztos a változás…

Nincs más lehetőség, már nem lehet visszacsinálni…

  1. DEPRESSZIÓ

Elindult valami az biztos, méghozzá egy változási folyamat és ez egyáltalán nem biztos, hogy egy diadalmenet… sőt!

Amikor már látjuk, hogy elkerülhetetlen, tettünk is bizonyos lépéseket, de mondjuk ezek még nem a várt eredményt hozzák vagy esetleg az elvárásainkhoz képest sokkal lassabban alakulnak, akkor bizony jöhet egy hullámvölgy. Az, hogy a szakasz neve depresszió, csak erre utal: visszaesés. De ez nem feltétlenül ilyen tragikus, lehet csak egy fél vagy 1-2 napos megingás, bizonytalanság. Kis talajvesztettséget érezhetünk, de akár tényleg lehet egy hosszabb reménytelennek látott szakasz is. Természetesen attól is függ, hogy milyen horderejű változáson megyünk keresztül, de teljesen egyéni is, hiszen van akinek a változás a lételeme, az adrenalinja.

Mit érzünk ilyenkor?

Elkerülhetetlen, hogy változik az életünk, ez olyan végzetes érzés.
Elfogyott az erő a küzdeni tovább.

Ezek jogos érzések?

Természetesen. Ez a lényeg, hogy minden, amit érzel az jogos. Az te vagy, belőled fakad. Aztán hogy ezekkel az érzésekkel mit kezdesz, az már teljes mértékben a te felelősséged. Hogy mit gondolsz és hogy mit teszel.

Az előző szakaszoknál is megnéztük azt az esetet, amikor te magad kezdeményezed a változást. Azt gondolhatnánk, hogy akkor minden könnyű, de ez nem így van. Akkor is vannak hullámvölgyek – gondolj csak egy életmód váltásra, egy rossz szokás elhagyására – vannak olyan időszakok, amikor elvész a motiváció, vagy csak egyszerűen újra kell tervezni, finomhangolni a célokat. Ezek ilyen depresszív szakaszok lehetnek. Ilyenkor érdemes megtalálni a motivációt újra vagy egy külső szemlélővel végignézni, aki objektíven lát téged, hogy mit értél már el, mi van még hátra. Ez egy beszélgetés vagy egy saját magaddal történő egyeztetés, amikor újra megkeresed a miérteket, végigveszed, hogy mit értél el eddig.

Sokaknak jót tesz, ha eljutnak a mélypontra. Onnan már csak felfelé van és a tapasztalás bölcsebbé tesz, vagyis biztosan okosabban, újjászületve térünk vissza belőle.
Ha asztrológiai szemszögből nézzük, ez a Skorpió minőséghez kapcsolható. Lemenni a dolgok mélyére – csak a felszín kapargatása kizárt – megkeresni a legmélyebb okokat, miérteket, megfejteni a legbelsőbb titkokat. Persze nem másét, hanem első sorban a saját magad mélyét megérteni. Sokkal könnyebb mások életében vájkálni, de magunkkal szembenézni… na az az igazi kihívás. És egyben az élet értelme is. Megismerni magad, megtudni hogyan lehetsz teljes, ez a legnehezebb és egyben a leszebb feladat is az életben.

És nehéz is. Sokszor olyan dolgokra bukkanhatunk, ami nem tetszik, amit elutasítunk, amitől rossz érzésünk lesz, elszomorodunk, dühösek leszünk. Ismerősek ugye? Ezek a változás szakaszai. Mert a legnagyobb változásokat önmagunk felfedezése által tudjuk elérni.

Azt hiszem erről már egy regényt tudnék írni, annyira szerteágazó téma. És ezért is szeretem azt a módszert, ahogy dolgozom, mert segít útra találni, segít priorizálni a megoldandókat.
Mivel folyamatosan tanulok én is, az eszköztáram bővül közben, egy hihetetlenül hatékony és érdekes technikát tanulok, amit tavasszal be is vezetek az ügyfeleim javára. Aki februártól jön hozzám és nyitott, gyakorló partnerként biztosan részesül a spirituális választechnika (SVT) tudományomból.

Ha szeretnéd átalakítani a gondolkodásodat és a hétköznapokban is azonnal használható gyakorlatokat tanulni, akkor gyorsan foglalj egy időpontot a 30 perces díjmentes konzultációra.

Kapcsolódó bejegyzések