fbpx

Változás folyamata #4

Reménysugár?

Az első kétségbeesés után elkezdődhet valamiféle megoldás keresése, amivel belépünk a harmadik fázisba.

  1. AKLUDOZÁS

Valahogy vissza tudok térni az eredeti állapothoz?

Oké, most egy kicsit megborult minden, de majd helyrejön…

Egy kicsit változtatok, de olyan, lesz, mint előtte.

Nahhh megoldom én ezt

Ismerős?

A lelked mélyén tudod, hogy marad a változás, ami már jól felbosszantott, de mégis próbálsz a régi állapothoz a lehető legközelebb visszatérni. Minél jobban hasonlítson ahhoz a régi állapothoz, hiszen a düh még benned van amiatt, amit elvesztettél.

Olyasmi érzés is lehet, amikor azt mondod magadnak, hogy „jó lesz nekem ez így, akkor majd mostantól ez lesz”, mindezt sértődött „csakazéstzis” stílusban. Viszont e mögött még mindig az van, hogy a régi helyzetet kívánod vissza.

Ez az állapot viszont már azt mutatja, hogy túlléptél a tehetetlenségen, amikor „csak” dühöt éreztél, esetleg elbénultál a fájdalomtól. Itt már valami tudatosodik, az „ez van” állapot elkezd piszkálni, hogy valami megoldást találj.

Ha azt a helyzetet nézzük, hogy a változást te magad generáltad, akkor is jöhet ez a szakasz, kapcsolódva a düh fázisához. Akadályok esetén, saját magad leküzdése okán vannak ilyen belső konfliktusok, esetleg az eredeti terven változtatni szükséges.
Felmerülhet, hogy lehet nem is volt olyan rossz pl. az az eredeti szokásom?
Na de ilyenkor kell kitartónak lenni és megnézni, hogy miért is csinálod, amit kitaláltál. Mi az, amiért változtatni akarsz.
Lehet az is, hogy kell még motivációt gyűjteni, más szempontokból is megvizsgálni a témát.

Ez az alkudozási szakasz arra jó, hogy már valamiféle megoldás felé nézel. Igaz még egy kicsit visszanyúlsz a régihez, esetleg sajnálkozol, de már beindult a gondolkodás, aktivizálódik a kreatív elme.

Már nem csak egy helyben kavarogsz, hanem kitekintesz az érzelmek viharából és a cselekedetek felé mozdulsz. Vissza tudsz nyúlni korábbi tapasztalatokhoz, eszedbe jut, hogy már máskor is oldottál meg helyzeteket. Ez némi önbizalommal tölt fel, elkezdesz hinni magadban és abban, hogy képes vagy úrrá lenni a történéseken.

Akik már a tudatosságban előrébb járnak, ilyenkor érezhetnek némi örömöt vagy inkább izgatottságot, hogy igen, azért szép az élet, mert nem sima. Végtére is ezért jöttünk tapasztalni, fejlődni.

Ha spirituális nézőpontból tekintünk a változásokra, akkor csak általuk tudunk fejlődni és bölcsülni.

Ha elfogadjuk azt, hogy egy nagy egész energia – fény – isten megnyilvánulásai vagyunk itt a fizikai világban, akkor más megvilágításba kerül minden.

Azt is tudnod kell, hogy amikor a te szellemi lényed azt választotta, hogy megszületik ide a Földre, akkor ezt a csomagot választotta, ezekkel az adott megtapasztalásokkal. És mindenki akkora puttonyt választ, amivel megbirkózik. Ez nem lehet másképp.

Egy nagyon érdekes könyvet olvastam ezzel kapcsolatban: dr. Michael Newton Lelkünk útja
Több részből álló sorozat, arról szól, hogy a lelkünk milyen utat tesz meg a földi világ után, illetve előtt. Nagyon érdekes, teljesen más nézőpontot ad ezekről a dolgokról. A szerző egyébként pszichiáter orvos és hipnózisban dolgozott a könyvben szereplő esetleírások alanyaival. Mármint az alanyok voltak hipnózisban.
Akit érdekel a téma, mindenképp érdemes elolvasni.

Mivel én hiszem, hogy nem csak céltalanul születünk meg a világra és már tudom, hogy én miért születtem, számomra felemelő volt olvasni.

Minden egyes ügyfelemnél megnézem, hogy miért hozzám jön, mit kell neki „tanítanom” és elég egyértelműen látszik a dolog. Nem hinném el, ha nem látnám…

Kapcsolódó bejegyzések