fbpx

Újhold júniusban

Az Ikrek zodiákus jegy utolsó fokain jön létre a júniusi újhold 18-án, vasárnap hajnalban, amely azt szimbolizálja, hogy a poláris világban érthetünk meg dolgokat, ha az érem mindkét oldalát megismerjük. Gondolkodásunkkal indíthatunk egy új holdhónapot, megértve, meghallgatva másokat, megértetve és kifejezve magunkat.

Emellett azért vannak még változások. Először is a Plútó, mint a leglassabban mozgó planéta a mi naprendszerünkben június 11-én visszalépett a Bak jegyébe. Az előző hónapok felismeréseit most a megvalósítás felé vihetjük.
Mi az, ami már nem rezeg együtt velem?
Mi az, amit már másképp szeretnék az életemben?
Mitől szabadulnék meg?
Ne csak külső dolgokra gondoljunk! Szokásaink, játszmáink, olyan lélekrészeink, amik nem szolgálnak minket most mind megváltoztathatók, akár egy huszárvágással, de akár lépésről lépésre. Lesz rá időnk és terünk bőven, ami nem azt jelenti, hogy halogatni érdemes.

A napokban érdemes elmondani, kimondani azokat a dolgokat, amik a lelkünket nyomják. Nem hisztizve – az is egy játszma – hanem úgy, hogy a másik lehetőleg megértse. Nem kivetítve, hanem úgy „én azt érzem, hogy…” Az újold után 4-5 nappal aztán ez a beszélgetés hozhat egy nagy feloldódást. A Hold ugyanis összeköti a Marsot és az egyre jobban közelítő Vénuszt. Mindezt az Oroszlán jegyben, ami ha magas szinten éljük meg, akkor feltétel nélküli szeretetet, játékosságot, kreativitást és ragyogást hozhat. Amennyiben nem sikerül a magas szintet hozni, akkor az Oroszlánban járó Hold-Vénusz-Mars üvölteni fog, hisztis, haragos, sértődékeny, akarnokká alacsonyíthatja a kommunikációnkat.
De ugye tudod, hogy nem ezek a csodás planéták a felelősek mindezért?
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden bennünk van. A bolygók helyzete, mozgása egy jelrendszer, amit van aki tud olvasni, ezért ír ilyen okosságokat. Na igen, nálam a játékosság és a humor elég magas szinten működik, de sok-sok meló van benne, hidd el!

Szintén ezekben a napokban a Szaturnusz megáll az égen és hátráló mozgásba kezd. Az idő megáll az égen a Halak jegyében, kapcsolódva a Jupiterrel, a szeretet bölcsességének bolygójával.
Mély lelki megtapasztalásoknak az ideje van, melyet a szeretet bölcsessége támogat, a szívére hallgató ember az most, aki jó úton van. Jöhetnek nehéz érzések, amelyeket korlátozónak, bénítónak élünk meg és nem is lehet őket igazán megmagyarázni. Figyeljünk ezekre, a Szaturnusz koncentrációt is hoz nekünk, megláthatjuk azt, ami ezek mögött az érzések mögött rejlik és valójában lehúz és elzárja a szeretet szabad áramlásának útját.
Vegyük észre azokat a dolgokat, amik a lelkünk számára fontos, ne hagyjuk, hogy valami felszínes „probléma” elterelje a figyelmünket erről. Ha lassítani kell, hát tegyük meg, csendesedjünk el és legyünk jelen a lelkünknek.

Ezzel el is érkeztünk az újhold üzenetéhez, ami egyrészről a bevezetőben említett kommunikációt is jelenti, de azt is megmutatja, hogy ha kell, hát vonuljunk el és magunkkal kommunikáljunk.
Ismerjük meg, tárjuk fel a működésünket, a lelki életünkkel foglalkozva. Legyen most a cselekvő Nap az, aki leás a mélyre és megvilágítja a dolgokat. Elvonulás, pihenés, meditáció, de akár a nyaralás is segíthet abban, hogy minőségi időt tudjunk tölteni saját magunkkal. Merjük felvállalni azt, hogy szükség van a pihenésre, az egyedüllétre is akár, ahogy én hívom sokszor a „plafonbámulás” nagyon fontos lehet. Nem biztos, hogy mindenki számára, de azért a legtöbbünk szeret magában is lenni. Ezáltal a belső biztonságunk, az önmagunkba vetett hitünk erősödik, ami egy nagyon fontos belső erőforrás a mindennapokban is.

A legjobb, ha egy olyan áramlásba érkezünk, ahol csak vagyunk. Ez a VAGYOK érzés azt jelenti, hogy nincsenek előjelek, hogy valami jó vagy rossz, inkább csak a létezésünkre, a saját rezgésünkre rezonáló vagy nem rezonáló dolgok vannak. És tudatosítsuk, hogy a választás mindig a miénk, a döntés, a szabad akarat az emberi lét csodája.
Ha engeded, hogy történjenek a dolgok és megpróbálod elengedni a kontrollt, az elvárásokat, az ítélkezést, akkor közelebb kerülhetsz a valódi énedhez. Ha megengeded magadnak, hogy dönts és ezzel azt is, hogy esetleg hibázol, akkor hatalmas lépést tettél a saját magad kiteljesítése felé, de nevezhetjük ezt boldogságnak is.

Mi a fantasztikus abban, hogy embernek születtél? Sorold fel!
Találsz olyat a felsoroltak közül, amiben szabotálod magad?
Tudnál ezen változtatni?
Megteszed az első lépést?

És amikor fejlődsz, emeled a rezgésedet, akkor hidd el, hogy a környezeted is változik. Aki nem tudja veled tartani a lépést egyszerűen le fog morzsolódni. Megjelennek viszont olyanok, akikkel jobban megtalálod már a hangot, esetleg lehetőséget adnak arra, hogy még jobban emelkedj.

Sorsfordító programom is erről szól: az emelkedésről. Heteken át az van a fókuszban, hogy kinyílj, elkezdd befogadni azt a csodát, amit az Univerzum szeretne neked átadni. Elkezded felismerni, hogy ennek a kozmikus rendnek nem csak a része vagy, hanem a hordozója, hogy nincs lehetetlen, mert mindened megvan ahhoz, hogy az légy, aki csak lenni szeretnél. Az légy, aki VAGY.

Kapcsolódó bejegyzések