fbpx

Újhold 2023 február

Az újhold februárban a Halak jegyében jön létre.

Csodaszép látványra szeretném felhívni a figyelmet, ami február 21 – 22 -én este 6 óra után kicsivel lesz megfigyelhető a remélhetőleg tiszta égen.

A vékony Holdsarló mellett két fényes égitest lesz látható. Első nap a Hold felett a Vénusz – vagy más néven Esthajnalcsillag – és felette a Jupiter fog fényesen ragyogni. Második nap pedig a Hold bekerül a két szépséges társa közé: alatta a Vénusz, felette a Jupiter látható majd.

Az égbolt szerelmeseinek ajánlom szeretettel a Svábhegyi Csillagvizsgáló cikkét a jelenségről.

Még mindig él a Nap-Szaturnusz együttállás is, ami a Szaturnusz Vízöntős állása miatt azt a kérdést hordozza, hogy vajon még meg akarsz felelni valakinek vagy valaminek?

Még benne vagy ebben és félsz megragyogtatni magad, mert „mit szólnak mások”?

Korlátozod-e magad, a mozgástered, mert azt hiszed nem vagy elég, nem vagy elég jó?

Szorongsz-e még amiatt, mert gyerekként valami korlátozó hiedelmet beletettek a fejedbe?

VAGY

Le tudtad-e tenni mindezt és már megengedésben vagy?

Elfogadod és szereted magadat?

Tudod, hogy egyszeri és megismételhetetlen vagy?

Képes vagy önmagadat választani, meghúzni a határaidat?

Befogadod a jót és a szeretet állapotában engeded magad csak létezni?

Hidd el, hogy ezek nem lehetetlen és nehezen megvalósítható dolgok és nem kell az élet minden egyes percében ezért erőlködni. Van amikor bizonyos dolgokban simán megléphető önállóan is, mert csak egy kis kitartásra van szükség, egy kis rendszeres önmunkára, akár napi néhány percre. Van olyan élethelyzet viszont, amikor kell az ember mellé egy segítő, mert nem látunk tisztán. Senkinél nincs a Bölcsek Köve, én is járok szakemberhez és mindenkinek javaslom, aki fejlődni szeretne.

A másik együttállás most az égen és az újholddal együtt hatva a Vénusz – Neptunusz, meghozhatja a lelkünk gyógyítását, kapcsolataink tisztulását. Ehhez nem kell mást tenni, csak a szeretetet áramoltatni és csakis önmagunknak megfelelve kommunikálni. Ez nem önzőséget, mások lekicsinylését jelenti, hanem a szeretet állapotát megélni és szívből elmondani, kimutatni az érzelmeinket.

Az igazság pillanata is ez az újhold, hiszen a Jupiter kel fel a horizonton. Azt üzeni, hogy az isteni rend és igazság, a fényesség és a bölcsesség energiájával elindított dolgok lesznek igazán életképesek. Mindez úgy, hogy közben a múltunkból tanultunk, levontuk a tanulságokat és immár nemcsak okosan, hanem bölcsen indulunk neki a tavaszba nyúló hónapnak.

És minden belülről fakad, nem a körülmények és mások alakítják az életünket, hanem mi magunk. Aki most figyelmes befelé könnyen kaphat útmutatást, hogy merre lépjen tovább. Jöhetnek a zseniális ötletek, meglátások, sugallatok – és ahogy már nagyon sokszor megírtam – ezeket érdemes leírni. Legyen egy füzeted, naplód, bármi és írd le mi történik veled, írd le, hogy a történtek milyen érzéseket váltanak ki belőled. Próbáld meg megfejteni, hogy az érzés mögött még mi van? És még mélyebben vajon mi van még?

Fantasztikus eredményeket, felismeréseket, önismeretet lehet így megszerezni, megtapasztalni. A múltat feldolgozni és előrelépni a jelenbe, megélni a pillanatot, meglátni, hogy minden én vagyok, megtapasztalni, hogy én teremtem a saját valóságomat.

Kezdd el még ma!

A teliholdig még felszínre kerülhetnek azok a dolgaink is, amik mélyről jövő vágyak, de valahogy nem mertünk velük foglalkozni. Na most lehet, hogy valaki vagy valamilyen helyzet kihozza belőlünk. Ha nem foglalkoztál vele, de ott van mélyen és valójában a te utad, akkor most tapasztalhatsz olyat, hogy kénytelen leszel vele foglalkozni. Mert felbosszantanak, kész helyzet elé állítanak, olyan dolgot mond valaki, amit igazságtalannak érzel és mélyen felháborodsz. Ilyenkor jusson eszedbe végiggondolni, hogy miért is bosszant ez? Miért esik rosszul? Milyen érzést vált ki belőled? Te hol vagy felelős azért, hogy „ezt kapod a sorstól”?

Ha megpróbálod olyan szemüvegen keresztül nézni az életed, hogy mindent te teremtesz, akkor felvállalod a felelősséget és fordul a kocka. Ha eddig nehezítést teremtettél magadnak, akkor meg tudod találni a módját, hogy mostantól legyen könnyű, megengedő, szeretetteljes.

Csodás újholdat és szeretetteljes elindulást kívánok önmagad felé!

Kapcsolódó bejegyzések