fbpx

Újhold – 2022.07.28.

A Nap-Hold együttállás az Oroszlán jegyben van.

Az Újhold mindig a megújulásról, valaminek az elindításáról szól, az Oroszlán pedig a személyes kreativitásról. Azért emelem ezt ki, mert mostanában igen sokan kényszerülnek „újratervezni” és ehhez bizony szükség van a kreativitásra.

Viszont ebben a tervezésben nem kell egyedül lennünk, hiszen a VII. házban, a választott kapcsolatok, első sorban a társunkat jelentő kapcsolat házában van. Vagyis együtt, mint a Nap és a Hold tudunk gondolkodni. Gondolkodni és kommunikálni, ez is hangsúlyos, mivel a Merkúr is itt van ezen az életterületen.

Egyéni kreativitás – kommunikáció – együtt gondolkodás – megértés – cselekvés.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hisz a VII. ház a vállalkozások területe is – ez is választott kapcsolat, kivel mire vállalkozol, mit szolgáltatsz stb. Itt is hangsúlyozom ismét, amit sokszor mondtam már, hogy a közösség ereje mennyit számít. Itt is ér, sőt együtt kell gondolkodni, egyéni kreativitást beleadni, megérteni és cselekedni mindenkinek már a saját életében.

Az ötleteket most eredményesen tudjuk konkretizálni: érdemes energiát fektetni abba, hogy a vágyainkat, céljainkat elérjük és végre érdemben előrelépjünk.

Az Újhold csillagképi értelemben még Rák csillagaiban jár. A Rák csillagkép olyan, mint egy hármas útelágazás.

A társunkkal kapcsolatban az alábbiakon érdemes elgondolkodni:

– Milyen minőségeket hozott az életünkbe a társunk, amelyeket befogadtunk?

– Melyek azok a dolgok, amelyeknek az őrzésére, védelmére, a megtartására késztet a párunk?

– Melyek azok a dolgaink, amiket a párkapcsolatunk miatt engedtünk el?

Mindent, amit eddig nem beszéltünk meg, most érdemes kimondani, megérteni és megértetni.

Önismeret, önmegvalósítás – erről is rengeteget írok, tulajdonképpen csak erről 😊

(Plútó az Aszcendensen a Bak jegyében)
Mélységek, rejtett összefüggések, elmélyülés, felismerések, meditációk, zene. Érdemes a saját buborékunkból kilépni picit, pl. olyan zenét hallgatni, amit nem hallgattunk: ez is önismeret, önreflexióban ráébredni, hogy milyen energiák jönnek elő.

Ugyanakkor a Bak egy olyan jegy, aki ugyanúgy teremt, mint az Oroszlán, csak míg az Oroszlán ezt azért teszi, hogy önmagát kifejezze, hogy csak alkosson, jól érezze magát, tovább örökítsen a Bak kemény munkával teremt, épít, létrehoz magáért a célért, egy megfogható „termékért”.

(Szaturnusz az I.házban)
Ideje van a karma tisztításnak, az önkorlátozások felismerésének is. Mit nem engedünk meg magunknak? Felismerés és meghaladás, ezáltal felszabadulás. (Bak – Vízöntő tengely)

Csak azokat a dolgokat tartsuk meg, amelyek Fényesek. Függőségek, másoktól várt megoldás, játszmák, megfelelések már nem kellenek. Jobb ezektől saját döntéssel megszabadulni, mint az élet által kényszerített helyzetre reagálni.

A zárt Facebook csoportomban írok az ide kapcsolódó időminőségről is. Gyere és olvasd el! Itt tudsz jelentkezni.

Ha tetszett a cikkem, küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akit esetleg érinthet ez a probléma.

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Kapcsolódó bejegyzések