fbpx

Történetem őszintén

Nem feltétlenül kell ahhoz trauma az életben, hogy eljuss eddig a mondatig:

Ha ez még 2-3 évig így megy, akkor minek élek?”

Tipikus jókislány voltam gyerekként és kamaszként is. Jó tanuló, 6 év versenysport (úszás), középiskola, főiskola, munka, család, munka…

Mindig is foglalkoztatott a pszichológia, misztikum, miért élünk? Asztrológus lettem, tanultam sokféle spirituális dolgot, mégis az „élet” bedarált, elhallgattattam azokat a belső hangokat, amik erre vittek volna.

Mindenben megfeleltem mindenkinek, mintaéletet éltem, nem konfrontálódtam, csak nagyon ritkán, de az már kitörés formában, ésszerűtlenül.
A megfelelés és a „csak a tökéletes az elég jó” határozta meg az életem.

Két gyerek, férj, mókuskerék… kívül mosoly belül szenvedés.
Nincs semmi gond, hiszen imádom őket, minden rendben: élünk, van munkánk, egészségesek vagyunk, van lakásunk, kocsink, telik nyaralásra, az itthoni teendők is megosztva – arany élet!

Aztán egy nyaraláson egy apró dologtól kiborultam, zokogva mentem le a strandra még akkor is kötelességtudóan. Na akkor már tudtam, hogy gáz van, ez nem normális. Ó azért sikerült ám még évekig ámítani magam, hogy ez csak egy kis túlterheltség, stressz, különben is tartani kell magam, hiszen mindenem megvan, ami kell.
Másnak semmi nincs…

Sokáig nem figyeltem magamra, a belső hangra, ami elviselhető volt akkor, amikor sok munkám volt és fájdalmasan hangos, amikor kevés és csak lézengtem, mint egy zombi.

Kívülről látható volt? Egyáltalán nem.

Ha valamit megtanultam ez alatt a harminciksz év alatt, az a színlélés volt. És tényleg semmi külső kényszerítő dolog nem volt az egészben, saját magamat húztam le szépen az évek alatt.

Aztán beláttam, hogy ez nem jó és változtatni kell és elkezdtem magamat kirángatni a mocsárból…

Ott kezdtem – mivel alapvetően pozitív beállítottságú vagyok és megoldáskereső – hogy elkezdtem kísérletezni. Ki akartam találni, hogy mit szeretnék csinálni, hogyan tudnék nyomot hagyni a világban.

Mivel tudok varrni, ezért leporoltam a varrógépet és elkezdtem kreatívkodni. Teljesen beszippantott, napokig terveztem, rajzoltam, szabtam és varrtam. Ez ment hónapokig, de igazán nem tudtam magam átadni, kevés volt, illetve nem bírtam az állandósult kupit itthon, kényelmetlen volt, fájt mindenem és végül nem folytattam.

Ez arra volt jó, hogy egy kicsit lelazultam, kitekintettem a dobozkámból, amibe bezártam magam.

Visszatértem az asztrológiához is olyan szinten, hogy néztem az Újhold képleteket, milyen hatások támogatnak, a saját képletemet is mélyebben elemeztem, gondolkodtam.

Aztán szembejött velem egy képzés – mert tanulásfüggő vagyok – és elvégeztem egy life és business coach tanfolyamot, majd a trénerit és a szervezetfejlesztést is. Na akkor már tudtam, hogy életközépi válságban szenvedek. Ami azonban meg is szűnt, mert tudtam, hogy ezzel a témával szeretnék foglalkozni és ezt valahogy összehozom.

Ekkor merült fel bennem először a vállalkozás ötlete, projektvezetőként amúgy is folyamatosan embereket irányítottam és ápoltam a lelküket.

Az a fránya biztonságérzetem még nem hagyott azonnal kiteljesedni, így munkahelyet váltottam. 2 év alatt megteremtettem annak a feltételét, hogy tudjak 1 évet arra szánni, hogy felépítsem a vállalkozásomat.

Közben az is kialakult egy hétvégi vállalkozónős elvonuláson, hogy pontosan milyen módszerrel szeretnék coach lenni.

Így alkottam meg a melinGO ön- és sorsismereti coaching módszert, ahol egy teljes személyiség és életsors elemzésből kiindulva határozzuk meg a célt és ebből épül fel a folyamat.

Ez nagy segítség tud lenni azoknak, akiknek van már valamilyen elképzelésük arról, hogy hogyan szeretnének nyomot hagyni a világban.

Még nagyobb az értéke, ha valaki még abban az állapotban van, hogy fogalma sincs, hogy mit szeretne, csak azt tudja, hogy valami nincs rendben.

A zárt Facebook csoportomban írok az ide kapcsolódó időminőségről is. Gyere és olvasd el! Itt tudsz jelentkezni.

Ha tetszett a cikkem, küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akit esetleg érinthet ez a probléma.

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Kapcsolódó bejegyzések