fbpx

Telihold – erő, lendület, energia

Az új holdhónap energiáinak maximumát mindig teliholdkor éri el. A Nap és a Hold szembenállása felerősödött érzelmi állapotot hozhat.
A Nap most együtt sétál az égen a Merkúrral, az önkifejezésünk, gondolataink megértetése másokkal most igazán könnyű. Figyelni kell azonban, hogy ne nyomjuk el a másikat, ne csak rólunk szóljon, ne ragyogjunk túl senkit. Fontos az egyensúly a közölni és a másokat meghallgatni között.
Mindez a Bak jegyében azt jelenti, hogy a gondolatoknak és a kimondott szavaknak teremtő ereje van. Fontos, hogy első sorban a családban érvényesülhetnek ezek az energiák, figyeljünk rájuk! Megérzéseinkre és az érkező sugallatokra hallgassunk, támogatnak minket. Ne mondjunk ki olyan dolgokat, amit nem jó szívvel mondunk ki.

A megoldást az hozza, hogy képesek legyünk befogadni, nyitottnak lenni és ami megfelel a szűrőnknek azt integrálni, foglalkozni vele.
A Hold a Rák jegyben ismét a családot, családon belül is az anyát hozza be a képbe. Kritikus nézőpont, anyai intelmek – akkor is, ha csak gyermekkorból futó programok révén is. Itt az idő meghaladni ezeket a programokat, a vélt vagy valós elvárásoknak való megfeleléseket. Nézd meg, mit jelent számodra mindez.

Csak az a fontos, hogy amikor olvasol például egy ilyen írást, akkor az számodra mit jelent.

Milyen gondolataid jönnek?

Milyen érzéseket mozgat meg benned?

Ha ezek megvannak, menj mélyebbre… ezek honnan jönnek? Mik a gyökerei.

A gyökerek megismeréséhez a Nap-Merkúr együttállás most segít. Megvilágítja a feljövő dolgokat és a megértés is sokkal könnyebb ilyenkor.
És ami még ennél is érdekesebb, hogy a Bak jegye miatt most a cselekvésre, a változtatásra, az előrehaladásra is adott a lehetőség. Gondolkodás és döntés után végre kezdjünk el cselekedni.
Az előrehaladás és az eddig leírtak azt is jelentik, hogy felelős felnőttként te se adj elvárás programokat a gyermekednek. Majd felnőttként ne az legyen a fejében, hogy állandóan kapkodva rohanva kell mindent csinálni, mert azt hallja belül „igyekezz már, olyan lassú vagy”.

Van jó néhány olyan alapprogram, amit már gyermekkorunkban megkapunk és bizony nagyon erős megfelelési kényszert, maximalizmust, bizonyítási vágyat kreálunk magunknak.
De mindez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk felelősek a felnőtt döntéseinkért, hiszen ezeken a programokon lehet változtatni. Vannak olyanok, amiknél elég egy felismerés, a tudatosítás és már át is dolgoztuk, van olyan is, amivel hosszabb munkánk lehet.

Most érdemes ezekre fókuszálni, lehetőség van az elindulásra ezen az önismereti úton, most lehet lendületünk és kitartásunk a változtatáshoz.
Használhatjuk ehhez a kreativitásunkat, a közösségek erejét, egy csoportban keresni a mi problémánkhoz hasonlóval „megáldott” embereket és beszélgetni.

A férfi és női energiák egyensúlyban vannak, érdemes beszélgetni, dolgozni a kapcsolatokon, könnyebb most meglátni és megérteni a másik nézőpontját, korrektnek lenni egymással. Ez főleg a már kiégett, elfáradt kapcsolatoknál érvényes. Ha már nem közös az út, akkor felesleges erőltetni. Igaz ez párkapcsolatra és más kapcsolatokra is. Összegezni, tanulságokat levonni és lezárni, amit le kell zárni.

És ha már így az év elején vagyunk azt is nagyon fontos megemlíteni, hogy most a belső egyensúlyunkat kell megtalálni. Megismerni az erőinket, kézben tartani azokat és figyelmesen előre tekintve elindulni. Beleállni abba az életfeladatba, amit vállaltunk. Ez nem egy varázsütésre fog megtörténni persze, de elindulni mindenképp szükséges. Folyamatokban vagyunk benne, a világunk hatalmas változásokon megy keresztül és ehhez a 2023-as év egy szakasz.
A sokk már megvolt: korlátozások, háború, energiaválság, gazdasági válság.
Lassan már a kiúton, a változáson kezdünk el dolgozni ki-ki a maga környezetében, felfogásában, hite szerint és saját tempójában.
A fókusz most azon van, hogy a középpontunkban tudjunk maradni, stabilan fizikailag, lelkileg és szellemileg és akkor megfontoltabb, okosabb döntéseket tudunk hozni. A kapkodás, pánik, nem tiszta helyzetek most nem előrevivők. Ha ködös valami, akkor kérjünk időt, jogunk van nem azonnal dönteni valamiről.

Nagyon sok erőt, kitartást, szeretetet, önbizalmat, egyensúlyt és önismereti munkát kívánok az új évben!

Az élet egy csoda, minden nap ezzel a gondolattal ébredj!

Kapcsolódó bejegyzések