fbpx

Telihold – az energiák maximalizálása

Az új holdhónap energiáinak maximumát mindig teliholdkor éri el. Ha az Újhold időminőségről azt írtam, hogy a befelé figyelés, önreflexió, vágyak bentről indítása, kreatív gondolkodás fontos, akkor most ez kiemelt jelentőségű!

Valóban hallgatsz a szíved hívására?

Hallod-e egyáltalán?

Úgy élsz, ahogy élni szeretnél?

Vállalod ennek minden felelősségét?

Nézd meg a vágyaidat egy kicsit más szemszögből. Tágítani kell ehhez a tudatot, nem beszűkülve, saját korlátozó hiedelmeinken keresztül szemlélődni. Gondold végig úgy, hogy ha semmi nem számítana, akkor mit tennél? Tudom, hogy nehéz és sokszor könnyebb valami egyszerű dolgot bambulni a tévében, mint cselekedni, önmagadért felelősséget vállalva kilépni végre a fénybe. Mert ez munka és nem is kevés és nem feltétlenül diadalmenet.
De akkor mi az oka, hogy megszülettél?
Legalább magadnak tedd fel a kérdést és ismerd el, hogy tutira nem bambulásra…

Ne pazarold az időd, mert abból kevés van nagyon!

Azt ugye tudod, hogy bőségben élsz? Annak adsz bőséget, amire gondolsz, amit érzel és amit csinálsz. Ha a panaszkodás a hobbid, akkor annak. Ne csodálkozz, ha nem mennek jól a dolgaid. Ha őszintén szereted magad, akkor szeretetet kapsz vissza a külvilág tükréből is. Ha elkezdesz áramoltatni pozitív gondolatokat, segítségnyújtást – nem önfeláldozó, alárendelt módon! hanem szívből – ha költesz magadra, a fejlődésedre, pihenésedre, feltöltődésedre, akkor a pénz is áramlik oda és vissza is. Csak ne sajnáld, mert akkor negatív energiát adsz neki.
Kicsit engedd el. Engedd el pont most, amikor mindenhonnan csak az a bizonyos végtermék ömlik ránk. Pont most van szükség a szépet és jót teremtő energiákra. Szeresd, becsüld és értékeld magadat.

Most van itt az ideje kilépni a komfort zónából – milyen divatos mondás igaz? De MOST tényleg ennek van itt az ideje. Csinálj valami váratlant, ha bevillan valami, hogy most mihez lenne kedved tedd meg. Tedd meg valamilyen szinten, dobd el a félelmeket. Különben is, hogy mit gondolnak mások, nem igazán számít. Ha nehéz, kérdezd meg magadtól: 1-2-5 év múlva számítani fog? Lehet, akinek az ítéletétől tartasz a legnagyobb támogatód lesz vagy nem is lesz az életedben akkorra. Akkor meg? Valóban megállít valaki olyan véleménye, aki nem is számít? Halkan megsúgom azért, hogy ezeket a legtöbbször csak magunknak képzeljük be. Mindig a legnehezebbel kezdd. Mindig azzal, akinek a véleményétől a legjobban tartasz! Hatalmas győzelem lesz önmagad felett, de önmagadért!

Akivel még tisztáznod kell valamit, azt már ne halogasd tovább. Ez a telihold világosan láttatja a felszín alatti dolgokat és esélyt is ad a nyílt, határozott kommunikációra. Ez felszabadító hatású és hosszan kihatással van a további életünkre. Nyitni kell a kapcsolatok átalakulása felé, mivel belső átalakulás zajlik, ezért az hamarosan visszatükröződik kintről is.

Fontos a jeleket észrevenni, illetve kicsit beleengedni magunkat az áramlásba. Ha valamire van lehetőség, akkor azt ragadd meg, de erőltetni nem kell semmit. Könnyeden próbálj felhelyezkedni az élet hullámaira. Ha valamilyen váratlan dolog történik, akkor ne ess pánikba, ne reagálj azonnal türelmetlenül, kapkodva, hanem próbáld meglátni benne az előrevivő energiákat. Mire lesz ez jó neked? Mit tudsz belőle tanulni? Az újholdnál elmondott bölcsülés a te javadat szolgálja, a te jövődet építi.

A szív igazsága, ami a te életfeladatod meg akar valósulni, ezt mindig tartsd szem előtt. Minden esemény, minden ember, akivel találkozol a nagy cél felé vezet. Van aki (vagy ami) pofonokat osztogat, elgáncsol vagy hatalmas akadályként áll előtted, de ezekért is hálásnak kell lenni, mind érted vannak.
Mindemellett a szabad akaratod a tiéd, használd és dönts! Dönts amellett, hogy tudatosan élsz, figyeld meg első sorban magadat.

Használd mindenhez a képzeletedet, ennek is itt az időminősége. A meditáció, a relaxáció, az álmok nagyon fontosak és hatalmas segítők. Képzeld el, amit szeretnél, de ne arra az adott dologra koncentrálj, hanem arra az emberre, aki akkor vagy, ha eléred a célod.

Képzeld el, milyen lenne egy napod.

Idézd fel minél színesebben, szagosabban.

Milyen az ébredésed, milyen ruhát veszel fel, mit reggelizel, mindeközben milyen illatokat érzel…
Az érzésekre figyelj: mosolyogsz, magabiztos vagy, szereted magad, megengedő vagy magaddal szemben, nevetsz, felszabadult vagy, szárnyalsz.
Milyen más érzések jönnek még?

Keress egy relaxáló zenét és gondold ezeket végig. Utána „ébredéskor” sokkal könnyebben fogsz hozzá a megvalósításhoz. A lényeg, hogy kezdj el cselekedni is. Egy apró pici lépést tegyél meg minden nap. MAGADÉRT teszed.

Kapcsolódó bejegyzések