fbpx

Telihold 2022.12.08

– minden eszköz és megoldás a kezedben van

Az új holdhónap energiáinak maximumát mindig teliholdkor éri el. A Nap és a Hold szembenállása felerősödött érzelmi állapotot hozhat.
A mostani telihold a hátráló mozgást végző Marssal áll együtt az Ikrek zodiákus jegyben. A Mars most nem az erőt képviseli – mivel látszólag ellentétes irányban halad – inkább hajlamosít arra, hogy enerváltnak érezzük magunkat. Ilyenkor lehet jobban járunk, ha hagyjuk magunkat és pihenünk.

Ez a pihenés viszont hasznos is, mert ha csendben maradunk, vagyis érzékeinket nem tompítjuk el a külvilág zajával: például nem kapcsolunk tévét, képesek lehetünk érzelmeinket megfigyelni, megélni. Nagyon hasznos lehet a kora reggeli meditáció, ha valamikor egyszer, akkor az most legyen. Céljaink eléréséhez kerülhetünk közelebb általa.
Nem kell ezt elhinni, de mindenképp próbáld ki! Veszíteni való nincs igazából, maximum jól indul a reggeled.

Mindig, amikor ilyen gondolatod támad, hogy higgyem-e vagy ne, akkor a legjobb, ha saját tapasztalatot gyűjtesz.
Jelen korban nagyon sok a hamis próféta, aki igazából csak a saját érdekét nézve árulja az ál tudást, a hamisat. Éppen ezért mondom még egyszer, ne higgy senkinek! Amivel kapcsolatban egy kicsi hívást is érzel, akkor próbáld ki. Csináld meg és meglátod. Ha most azt gondolod, hogy teszel egy próbát egy reggeli meditációval, akkor tedd meg!

Mi a legrosszabb, ami történhet?

Lehet „elpazarolsz” 30 percet az életedből, ami igazából soha nem pazarlás, ha elcsendesedésről van szó. Addig sem idegeskedtél, nem járt az eszed máson, nem tévéztél. Hanem csak figyeltél a légzésedre, a belső hangokra, érzésekre… ez sosem időpazarlás.

Ami a külvilágból jön, vajon hogyan formál téged?

Mi az, amit meghallasz?

Mi az, amit meghallasz és beépítesz?

Minek állsz ellen gondolkodás nélkül?

Amint bent úgy kint – szól a régi bölcsesség. Csak az talál meg, ami benned is megvan. De nem egy az egyben, lehet gondolkodni kell kicsit, hogy miért? Na erről szól ez a telihold. A fenti kérdések megválaszolásáról. Ha már amúgy sincs erőd, fáradt vagy, akkor ne tompítsd magad még tovább a… nem írom le még egyszer a tévét. Meg semmi mással sem. Aludj, pihenj, olvass, meditálj. És még valami: figyeld az álmaidat. A Neptunusz kiemelt helyen van, az álmok üzenetét, ha megérted, biztosan a segítségedre lesz az éber világban. Arra viszont figyelj, ha emlékszel az álmodra, akkor ne egy általános értelmezést keress, hanem próbáld meg a saját szimbólumaidat megfejteni. Neked mit jelent egy vízesés, neked mit jelent egy-egy ember az álmodban, neked mit jelent egy hely. Ez csak néhány példa az egyik álmomból a minap, érdekes volt átgondolni, hogy nekem ezek mit jelentenek.

Szaturnusz mester, az idő ura most ott van és segít, hogy ezt a teliholdat felhasználd ezekre a dolgokra. Ha eddig még soha és ezután sem, akkor csak most az egyszer adj egy esélyt a fentieknek. Tapasztald meg és ha szeretnéd írd meg nekem, hogy mit láttál, érzékeltél. Csak jót tehetsz magaddal, ha csinálod.

Én is próbálok tenni magamért és másokért is. Egy kutatást végzek egy coaching témában, de asztrológiai aspektusait vizsgálva. Van egy kérdőívem, amit rögtön a honlapom kezdő oldalán megtalálsz. Nagyon hálás vagyok minden kitöltésért, ezt természetesen nagy kedvezményekkel ki is fejezem mindenki számára. Részleteket a www.melingo.hu oldalon leírtam.

Ha most a fizikai síkon betegséget tapasztalsz, az is egy jel. Lassulj le! Az sem mindegy milyen típusú a betegség. Miben korlátoz, milyen területen kell visszafognod magad. Ezen is érdemes elgondolkodni.

Mit nem adtál meg magadnak „önszántadból”?

Mit sajnáltál magadtól?

Tényleg olyan fontos még megtenni valamit vagy akár el is halaszthatod?

Muszáj még valóban találkozni valakivel vagy most már elengedheted?

Ha a fenti kérdésekre adott válaszokban az idő is előjön, vagyis nem adtál magadnak időt valamire, nem voltál megengedő valamivel kapcsolatban, akkor igen, jól látod. Erre hívja fel a figyelmedet az univerzum.

Fontos, hogy a Mars még egészen január közepéig hátrál, lesz tehát idő az energiáinkat összeszedni és lesz idő arra is, hogy gondolkodjunk, befelé figyeljünk.
Érdemes most tanulni is, ismereteket szerezni, amellyel az önismeretet lehet elmélyíteni, de akármilyen tanulás most a hasznunkra válhat. Ha mondandód van, mondd! Lehet tudsz adni valakinek a gondolataiddal. A lényeg, hogy ne a felszínt kapargasd, hanem mélyről jövő segítő szándékkal tedd. Nem azért, mert vársz valamit cserébe, nem azért, hogy szeressenek érte, hanem csak úgy önzetlenül a másikért. Vagy beszéld meg az álmodat azzal, aki szerepel benne. Vagy beszéld meg valakivel… neki mit jelent?
Most az ilyen együtt gondolkodásnak is van jelentősége, van haszna. Ötletet, megoldást találhatsz általa. A kimondott gondolatok erősek, könnyen szárba szökkennek és lehet csak ennyi kell, hogy az anyagban is megvalósuljanak. Éppen ezért vigyázni kell arra, hogy mit mondunk ki: ami előre visz.
A másik pedig a kérdés. Kérdezz! Hangosan. És ne várj választ. Kimondod és elengeded. És a válasz meg fog érkezni, csak légy nyitott és figyelmes. Ne tompítsd magad… tudod mivel.

A telihold még azt is mutatja, hogy higgyél benne, hogy megvan minden eszköz benned ahhoz, hogy megoldd az életed. Mindent tudsz, úgy születtél, hogy már mindened megvolt. Nézz vissza, hol veszítettél a kezdeti tudásból, hol tapasztaltál olyat, ami bölcsebbé tett, mit tudsz most, a jelenlegi helyzetedben hasznosítani belőlük.

Mit teszel most?

Kapcsolódó bejegyzések