fbpx

Telihold 09.29

Ismét telihold ragyog az égen pénteken, bár a teljes Holdat nem látjuk most, hiszen a déli órákban lesz pontos a Nap és Hold szembenállása.

A Kos jegyében teljesül ki, szemben a Nap a Mérleg zodiákusban ragyog kiemelve ezzel az ÉN és a TE élményének hangsúlyosságát. A Kos Hold, mint új utakon induló energia jelzi, hogy a lelkünk megújulása zajlik most, a Mérleg Nap pedig a harmóniára való törekvést jelzi. Ha a lelked útjain előre felé haladsz, akkor kint a külvilágban is a harmóniát erősíted, cselekedeteid az egyensúly felé visznek.

A belső otthon legmélyére találhatunk most, a visszatérő élmények hozzák a lezárás, elengedés és akár a szintlépés lehetőségét. Legyen ez bármi, hiszen mindenki képletében máshol helyezkedik el a telihold, de általánosságban nézve a nagy lezárások bennünk zajlanak továbbra is. A visszatérő helyzetek, amelyek érzéseket, érzeteket idéznek elő azért jönnek, hogy a már régi berögzültet, ami nem rezeg együtt velünk, amik nem mi vagyunk végleg leválasszuk magunkról. Ne maradjunk benne játszmákban, áldozat szerepben, hanem rendezzük a lelkünket, tegyünk lépéseket azért, hogy visszakerüljünk a tengelyünkbe.

Lezárás és végre elindulás is egyben. Láthatjuk, hogy mi kell az egyensúlyhoz, ugyanakkor ha megnézzük a tükrünket – aki a párunk elsősorban – ő tisztán megmutatja, hogy még mi az a lélekrészünk, ami megdolgozásra vár. Ami még fáj, előjön újra és újra, annak még tisztulni kell, még valamire ráébredhetünk, dolgozhatunk rajta és elengedhetjük.

A Nap égi helyzete még azt is hordozza, hogy nyitottnak lenni befelé és kifelé, illetve felfelé és lefelé, használjuk a tudásunkat, amit már eddig megszereztünk. Töltekezzünk fel erővel energiával, amit most akár úgy is fordíthatunk, hogy a szép őszi időjárást használjuk ki a természettel való kapcsolódásra, a Napocska utolsó erős sugarait tároljuk el magunkban. Ha kívülről jön valami harmóniánkat megborító impulzus, akkor nézzünk a mélyére, vizsgáljuk meg és fényesítsük fel arany színnel.

Van még csodás üzenet a telihold képletben – Vénusz és az Uránusz kapcsolódása. Az ősbizalom felszabadítása, a bizalommal kapcsolatos sérüléseink tisztítása jelenti a szabadságot. Az Uránusz mindig a határokat feszegeti, megmutatja, hogy hogyan lehetne új utakon elindulni – ami most a telihold üzenetét is felerősíti. És minden, ami Vénusz vagyis a kapcsolatok, vágyaink, pénzügyeink, vállalkozásunk, teremtéseink ügyét tudja most könnyedebbé tenni, az eddigiektől eltérő megoldásokat megmutatni, felszabadítani a megszilárdult nézőpontokat.

Mindezekhez a nyitottság a kulcs, az önismeretben való fejlődés, önmagunk megfigyelése, mire és hogyan reagálunk, mennyire tudunk a tudatosságunkkal elébe menni a dolgoknak.
Akinek kedve van önismereti csoportba járni és az asztrológia is érdekli, még vannak nyitott helyek. Megtanuljuk saját magunkat, pont, amikről írtam: megfigyelés, önreflexió, önismeret, amelyből már lehet építkezni kifelé és amikor megmutatjuk magunkat, akkor önbizalommal telve leszünk képesek erre.

Kapcsolódó bejegyzések