fbpx

Tavaszkezdet március 13-25.

A tavaszi napfordulóig, amely idén március 20-án a hajnali órákban lesz még van pár napunk, ahol igen jelentőségteljes energiák mozdulnak meg.

Már az újhold is erőteljes volt a maga tisztító üzeneteivel, hogy minden területen, ahol megkötve érzed magad, ami már nem a tiéd, ott szabadítsd fel magad. Ezek leginkább saját korlátaink, saját korlátozó hiedelmeink. Az új dolgok elindításába hatalmas erőt tudunk fektetni, hisz a vezérlőelv a Mars volt az újhold képletben.

Ha kiállsz magadért, egyenesen, képviseled az érdekeidet, bátran és nyíltan elmondod, amit gondolsz, mindezt azzal a szándékkal, hogy emeld magadat, jobbíts a világodon, akkor bizony jól csinálod. Ezzel tisztítod a férfi mintákat magadban. Ennek van itt az ideje a Vízöntő Mars idején. Legyen a helyén a szíved és akkor bármit elérhetsz. És jönnek is a lehetőségek erre, hogy gyakorold a leválasztást, befejezést, hiszen a Halak csillagkép Visszaúszó Halacskájánál jár ez a Mars az égen.

A Hold március 14 csütörtökön eléri az Uránuszt, a felszabadító törekvéseink itt csúcsosodhatnak, érdemes tudatosnak maradni, magas szinten működtetni a Hold energiáit, amikoris befogadó – egészséges szűrőt működtetve – lelkiség jellemzi finom, ráérzékelő, tápláló, beleérző módon. Tisztulnak az önazonossággal, önbizalommal kapcsolatos dolgok is. Kerüljük a hisztit, az érzelmi kilengéseket, hiszen erre az alacsony szintre egyáltalán nincs most szükség, Uránusszal találkozva szélsőséges is lehet. De ezt nem is szeretném erősíteni, vegyük elő a magas szellemiséget, a zsenialitást, a kereteken túli érzékelést ezen a napon. Álmainkban és egyéb üzenetekben is kaphatunk útmutatást az Univerzumtól.

Kapcsolatainkban továbbra is a férfi – női minták tisztulásának folyamatát élhetjük a Vénusz és a Mars által, de a két bolygó teremtő ereje is megmutatkozik úgy, hogy saját teremtő erőnkkel kerülhetünk tisztába, ezzel erősítve a bizalmat saját magunk felé.

Mindeközben a Jupiter is az Uránusz közelébe ér, elindítva ezzel egy másik tisztitást is, ami a hitrendszerünket, igazságainkat, tudásunkat, nagyobb ívű gondolkodásunkat érinti. Ide tartozik az is, hogy hogyan látjuk a jövőnket illető kérdéseket, távlati céljainkat.

Ezt az energiát viszi tovább a Hold az Ikrek jegyébe, érdemes önfeledten „játszani” a felszabadító gondolatokkal, vigyünk könnyedséget a péntek – szombati napba.
Vasárnap pedig a lelkünk legmélye kerül fénybe, a Nap eléri a Neptunuszt még mindig a Halak jegyében. Ráláthatunk olyan működéseinkre, amiket még talán magunk elől is rejtegettünk. De a Nap mindent beragyogó fénye előtt nem tudunk tovább titkolózni. Érdemes ezekkel szembenézni, tudatosítani, ezáltal tisztítani magunkat, hiszen az egész holdhónap ennek jegyében zajlik.

Egy sorskör lassan a vége felé közeledik, így ami már elerőtlenedett, azt érdemes elengedni, hogy valami magasabb szintű dolog átvegye a helyét. Mindez úgy is történhet, hogy lehetnek visszatérő sztorik az életünkben akár személyek, élethelyzetek által kapunk rá esélyt, hogy lezárjunk valamit. Ez akár egy szokásunk, tulajdonságunk elhagyását is jelentheti, minden olyasmi jöhet, amit eddig nem voltunk képesek lezárni vagy egyszerűen átsiklottunk felette, nem tartottuk fontosnak foglalkozni vele.

Ilyenkor az a legjobb, ha mást választasz és nem futsz bele újra ugyanabba a helyzetbe. A Sors vagy Univerzum vagy a Jóisten a bátorságot, önfelvállalást mindig támogatja, akkor is, ha az a nehezebb út látszólag. Lehet az ego számára nehezebb, de a lelki és szellemi fejlődésünk szempontjából mindig az a megfelelő út, ha magadat választod.

A Halak jegyében járó Neptunusz a lélek mélyének sorskör zárását hozza, hiszen egy nagyjából 165 éves periódus zárul, a Szaturnusszal egy 30 éves karmakört zárunk, a Vénusz a kapcsolatainkban, kapcsolati működési és női mintáink összegzését hozza, maga a Nap pedig éves körét zárja lassan és erőteljesen.

Március 20-án a hajnali órákban a Nap eléri a Kos jegy nulladik fokát, ami asztrológiai értelemben az újabb Napkör kezdeti pontja. A Neptunusztól távolodva, de még együttállva az új kezdet a mély lelki indíttatásainkból indul, a képlet első házában állva arról is szól, hogy hogyan állunk önmagunkkal, önérvényesítésünkkel, tudjuk-e hogy kik vagyunk és képesek vagyunk-e szintet lépve elkezdeni az új kört. Két kivétellel minden bolygó az első kvadránsban helyezkedik el, ezzel is hangsúlyt helyezve arra, hogy a saját fejlődésed legyen szem előtt: foglalkozz magaddal, építsd önbizalmadat, használd saját erőforrásaidat, figyelj arra, hogyan gondolkodsz, kommunikálsz, önkifejezésed hogyan mutatkozik meg.

Továbbra is fontos a tisztulás, felszabadulás, az önismereti úton való bölcsülés.

Közvetlenül a napforduló utáni napokban pontosodik be a Vénusz – Szaturnusz együttállása is. Megmérettetik, levizsgázik, hogy mennyire tartjuk magunkat az örök értékekhez a kapcsolatainkban, nőiségünkben, termékenységünkben. Mi az, ami nem korlátoz a kiteljesedésben, hanem kiegészít, inspirál. Mennyire hagyod magad befolyásolni, korlátozni abban, hogy önmagad légy, kell-e még nem a szíved szerint viselkedni valakivel szemben, mert ha nem, akkor csalódást okozol, van-e még benned ilyen fajta megfelelés mások felé. Mennyire vagy te befogadó és elfogadó másokkal? Tökéletes vagy a magad nemében, egy teljes egység, mint ahogy mindenki más is, csak elfogadással tudunk előre lépni.

De nem feltétlenül nehéz és zavaros ez a pár nap (március 25-26ig). Aki már dolgozik magán, dolgozott az elmúlt években, évtizedekben akár, könnyedebben, békésen, teljességben is megélheti ezt az időszakot, ez a nyugalom a méltó jutalom azért, ha már jártál odalent.

Érdemes még kicsit előre tekinteni az elkövetkezendő 2 évre.
A Szaturnusz még eddig tartózkodik a Halak jegyében és zárul le egy karmakör. Különleges felismerések jönnek azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt 30 év alatt honnan hová jutottunk el. Aki mostanában jár nálam elemzésen, mindenkinek megnézzük, illetve lehet egy kisebb elemzést is kérni erre.
Visszatekintünk arra, hogy milyen események történtek veled akkor – ez a felszín.
Ami fontosabb, hogy mi volt az a minőség, amelyből indultál a periódus elején és hová értél el vele?
Kérdésekkel mélyítve végigmegyünk az egész időszakon és a felismerések által a Szaturnuszodat építjük: a tapasztalatok bölcsességét.
Ezzel biztos, hogy „okosabban”, tudatosabban, sokkal magasabb szinten tudsz majd az új körbe lépni.

Sok szeretettel várok mindenkit erre az izgalmas utazásra!

Kapcsolódó bejegyzések