fbpx

Szűz szerepek

Nézzük meg a Szűz jellegű embert különféle szerepekben. Ki kell hangsúlyoznom ismét, hogy nem lehet általánosítani csak a Nap jegy alapján. Egy ember születési képlete ennél ezerszer összetettebb. Inkább az analógiákra érdemes figyelni. Résztulajdonságok, esetleg csak bizonyos helyzetekben megjelenő viselkedések is megjelenhetnek.

Gyermek: csendes, rendes, kimondja a véleményét, mert őszinte, meg akar felelni a szülők elvárásainak. Ha nincsenek megfogalmazva az elvárások, akkor tud magának gyártani, de ez csak a bizonytalanságát fokozza. Ezért finoman érdemes „terelgetni” és sokat kell dicsérni. Nem kell agyon ajnározni, mert át is fordulat a dolog és könnyen a legnagyobb kritikussá válhat.
Minden hibát észrevesz és ezt szóvá is teszi… kellemetlen perceket tud okozni pl. anya miért ilyen büdös ez a bácsi?

Szülő: aggódik, hol voltál, miért nem szóltál haza. Tiszta, vasalt ruhában járatja gyerekét, ha nem is a legdivatosabb, de nagyon tisztának kell lennie. A ruhák már a szárítókötélen rendezve vannak. Legyen rend és tisztaság a szobádban fiam, az asztalodon is milyen kupi van már! Mivel ő meg akar felelni, ezért a gyereknek makulátlannak kell lenni minden szempontból.

Főnök: kimondottan aggodalmaskodó, precíz ember, kevés kezdeményező készséggel. Fél az új dolgoktól, mert azok bizonytalanok és kiszámíthatatlanok. Jobban érzi magát, ha neki mondják meg, hogy mit csináljon és nem neki kell kitalálni mindent. Általában nem szeret főnök lenni, inkább szakértő, a főnök tanácsadója vagy titkárnője.

Alkalmazott: pontos, precíz, mindig lehet rá számítani, intelligens és kritikus. Nem csak azt tudja megmondani hogyan kell csinálni valamit, a véleményét is megmondja, kritizál. Aggódik azon, hogy valamit nem lehet megcsinálni, ezért gyakran sorolja az ellenérveket, hogy miért nem jó ez így vagy úgy.

Mivel a Szűz jegynek is az uralkodó bolygója a Merkúr (akárcsak az Ikreké), itt is fontos az információ fogalma. Csakhogy az Ikrekkel ellentétben – akinek az információ eljuttatása a fontos: mindent igyekszik megismerni valamilyen szinten, majd erről sokat-sokat beszélni – a Szűz rendszerezi az információkat.


Tanulékony és szorgalmas, képes az információt rendszerbe foglalni. Egyfajta tudós, akár a szó szoros értelmében. Az erős Szűz jellegű ember rendkívül alkalmas pl. természettudósi, orvosi pályára. De lehet takarító, raktáros, de ugyanúgy egy komoly rendszerezést igénylő biológus is. A szolgálat miatt lehet segítő foglalkozású, akár ápolónő, de kereskedő is, ahol élére állítva vannak a dolgok. De akárhol is van, túl nagy kreativitást, kezdeményező készséget nem lehet tőle várni.

Nem véletlen az sem, hogy testi síkon a hasi területek tartoznak hozzá, a bélrendszer anyagcsere, felszívódási értelemben. Itt is a rendszerezésen van a hangsúly. A csodás emberi szervezet itt rendszerezi, hogy mi az ami hasznos a számára és mi az, ami nem.

Rendkívül jó kérdező, bár hajlamos kritikusan kérdezni!
Biztos észreveszi a hibát és ezt nem is rejti véka alá.
Érdeklik a részletek, nem tűri a pontatlanságot.
Volt már olyan élményed, amikor próbáltál valakinek kedveskedni és az volt a visszakérdés, hogy „mit akarsz tőlem?”


Ismét mondom, hogy mindezek a jellemzők nem tisztán és egy az egyben jelentkeznek egy embernél. Példa tőlem:
A születési uralkodóm (aszcendens jegyének uralkodó bolygója) van a Szűz jegyében. Imádok rendszerezni. Listát gyártani, kipipálni a már elvégzett dolgokat. Be tudok szólni kritikusan, minden „hibát” észreveszek. Más tulajdonságaim finomítják, igyekszem nem kritizálni másokat, hiszen az nem visz előre. DE! A gyerekeim pontosan tudják, hogy mindent látok és nem tudnak kamuzni semmiben. Na ehhez a Skorpió aszcendens is kell. Viszont például pénzzel kapcsolatban simán kábítható vagyok, ott nem jön elő a bekérdezős, szőrszál hasogatós tulajdonság. Ez gyenge pont, ezért ebben mindig segítséget kérek… persze a rossz tapasztalatok erre is megtanítottak. Szeretem a rendet, de nem vagyok mániákus, el tudom fogadni, hogy most rumli van, mert más fontosabb.

Szóval valahogy így kell értelmezni és rendszerben kezelni magát az asztrológiát és minden mást is természetesen.


Találkoztál a fentiekkel bármilyen formában?
Milyen élmény volt?
Mit tanultál belőle?
Mik azok a jellemzők, amik benned is megvannak?
Melyek hiányoznak olyan értelemben, hogy szeretnéd, ha meglennének?
Mit tudsz tenni ma, hogy fejlődj?

Kapcsolódó bejegyzések