Spirituális coaching

Először is tisztázzuk, hogy mi is a spiritualitás. Mielőtt bárki is varázsgömböt, fekete macskát, szellemidézést képzel ide, bizony nagyot téved:

Ez nagyon messze áll a valóságtól!

A spiritualitás lényege az a felismerés, hogy nem vagyunk egyedül a világban és nem céltalanul éljük az életünket a születés és a halál között.

A spirituális intelligencia az, amikor arra vágyunk, hogy teremtsünk valami maradandót, nyomot hagyjunk a világban.

Ha felmerült már benned az a kérdés, hogy honnan jöttél és hová tartasz és mi a valódi (szent) célja az életednek, akkor valójában már kapcsolatba is kerültél a spiritualitásoddal. Nagyon sokan akkor teszik fel ezt a kérdést, maguknak, amikor elértek az életükben bizonyos célokat: képzettség, munkahely, karrier, férj, gyerekek, ház, kocsi, nyaralások… stb.
Így érezheted magad: itt vagyok x évesen és megvan mindenem, de mégsem vagyok boldog!

Hogy lehet ez?

Lehet egyből hárítod is az érzést, hiszen látod, hogy megvan mindened, mégis ottmarad a hiányérzet.
Vagy lehet, hogy egyből reagálsz a felmerülő gondolatra és keresed az okokat, persze kívül: unalmas a férjem, utálom a munkám, hülye a főnök, nem tudok előre lépni, egy mókuskerék az életem, minden napom ugyanolyan szürke. Ezért aztán túlzásokba esve elkezded hajszolni a régi fiatalságodat: bulizol, kívülről keresed a visszaigazolást, hogy jó csaj vagyok és milyen izgalmas az életem. De ezt nem lehet hosszú távon bírni természetesen, gyorsan nagy csalódások érhetik az embert és akkor még rosszabb állapotba tud kerülni, mint előtte volt.

Egy valamit szükséges tisztázni. Ha azt érzed, hogy minden elért célod ellenére nem vagy boldog, akkor az teljesen rendben van és ez nem bűn. Jogod van úgy érezni, ahogy érzel, ezt senki nem minősítheti. Nem számít, hogy mit mond a környezeted: neked mindened meg van mit vergődsz, bárcsak nekem lenne az ami neked, boldog lennék… stb.

Mindenki a saját életéért felelős, a gondolataiddal és az érzéseiddel nem tartozol elszámolással senkinek. Felnőtt emberként szabad akarattal rendelkezel.
Ez legalább akkora felelősség, mint amilyen jól hangzik.

Viszont ha ez a gondolat megfogalmazódott benned, akkor egy óriási lépést már afelé, hogy megtaláld rá a megoldást. A te saját személyre szabott megoldásodat!

Ha már itt azt mondod, hogy valami újat mondtam vagy pontosan megfogalmaztam a gondolataidat, akkor ne habozz, vedd igénybe az első 30 perces díjmentes konzultációt. Itt meg tudjuk beszélni, hogy miben és milyen keretek között tudok neked segíteni és hogy egyáltalán tudunk e együtt dolgozni.

A szakmában ezt a jelenséget életközépi válságnak nevezzük, ami mindenkit érint egy bizonyos korban nőket és férfiakat is. Általában akkor, amikor az életünk beállt egy bizonyos ritmusra, reggel felkelsz, este lefekszel és ami közte van az szépen lassan bedarál.
Ez azért van, mert a feladatainkon, szerepeinken keresztül határozzuk meg magunkat, felállítunk elvárásokat magunkkal szemben, hogy milyennek kell lennem, mint nő, mint anya, mint beosztott, mint vezető, hogyan kell megfelelnem a különféle szerepeimben.

Szerepről szerepre kattansz és közben elveszíted azt, hogy ki is vagy valójában.

Egész pontosan, hogy ki vagy most!

Ezt azért emelem ki, mert nem a húsz éves önmagadra kell rátalálni, akinek nagyon leegyszerűsítve annyi volt a dolga, hogy tanuljon vagy dolgozzon, bulizzon, csak magával foglalkozzon. Annak akkor és ott megvolt a helye. Azóta viszont rengeteg tapasztalattal gazdagodtál, változtál, és ezáltal már más ember vagy és neked ezt az embert kell most megtalálnod.

Itt kapcsol be a fent említett spiritualitás és a spirituális intelligencia, mert bizony itt az a kulcskérdés, hogy KI VAGYOK ÉN és MIÉRT VAGYOK A VILÁGON?

Természetesen nem lesz mindenkiből író vagy festőművész vagy olimpiai bajnok, de a legtöbbször az is meghozza a kiteljesedést, ha példát tudsz mutatni, értéket tudsz továbbadni az utánad jövőknek, akár csak a családon belül.
Az egy rendkívül fontos belső motiváció, hogy a gyermekeid büszkék legyenek rád, hogy azt lássák és azt tanulják tőled, hogy élvezed és értékeled az életed minden percét. De ha nincs gyermeked, akkor a pároddal, barátaiddal tudsz kiteljesedni.
Gondold csak végig a saját életedben ez hogy van, mi van a régi családi mintákban?

A fenti kérdésekre megtalálni a választ mindenképpen szükség van valamilyen kiegészítő módszerre. Meditálhatsz, elmehetsz különféle szakemberekhez, akik mélyítő kérdésekkel, valamilyen ezoterikos eszközzel segítenek megkeresni a válaszokat.
Nálam ez a segítő eszköz az asztrológia. 2004-ben szereztem meg az asztrológus oklevelemet és használom az égi mesterek üzeneteit a segítői pályámon.


A horoszkópod üzeneteinek átbeszélése ad egy teljesen más rálátást az életedre.

Ez azért nagyszerű, mert a beszélgetés közben elkezdenek olyan témák feljönni, amik téged foglalkoztatnak, olyan témák, amire nem is gondoltál, hogy jelen van az életedben vagy valamikor jelen volt, de már évek óta eszedbe sem jutott.
Így tudsz elindulni egy mélyebb önismereti úton, hogy megtaláld a mostani önmagadat, azt a célodat, amiben ki tudsz teljesedni.

Én azért tudlak ebben támogatni, hiszen én is végigjártam ezt az utat és a spiritualitás együtt a coaching módszertan által nyújtott eszközökkel igen hatékony formája egyrészt a vágyak célokká alakításának és a célok lépésről lépésre történő megvalósításának.

Ha kíváncsi vagy, hogy számodra milyen sorsfeladat van kijelölve és szeretnéd megtudni, hogyan valósíthatod meg, akkor keress bizalommal valamelyik elérhetőségemen.