fbpx

Skorpió időszaka

Beléptünk a Skorpió időszakába, amiről már kicsit az Újholddal kapcsolatban írtam.

Előre szólok, hogy elítélek minden olyan kijelentést, akár szakmabéli, akár nem, ami a Skorpiókról csak negatívan szól. Kikérem magamnak, hogy gonosznak, bosszúállónak nevezzenek ki egy jegyet. Nincs ilyen! Mindenkiben van gonoszság és bosszúállási hajlam. Mint ahogy mindenki hordozza a nyomiságot, akaratosságot, kedvességet, önzőséget, félelmeket… mindannyian egy tőről fakadunk. Szóval amikor ilyesmivel találkozol, hogy valaki nagyon „okosan” kikiált egy jegyet ilyennek vagy olyannak, kérlek gondolj bele, hogy na vajon ő miért mondja ezt. Talán saját magában nem tud megbékélni ezekkel a jellemzőkkel?
Ugyanígy érdemes magadat is cenzúrázni, amikor valami szélsőségben határozottan állást foglalsz, ítélkezel. Vajon mi van benned, ami ezt mondatja veled?
Na eeeeez a Skorpió, hogy lemész, szembesülsz, szarul esik, belepusztulsz kicsit, majd erősen visszatérsz. Integrálod a tapasztalatot és belső erőd tudatában teszed tovább a dolgod.

Ma jöttem rá, hogy ez az egyik kedvenc időszakom.
Általában még nem nagyon hideg, de már nem érzem úgy, hogy lemaradok valamiről, ha nem kint vagyok. Kicsit kuckózós, olvasós, de még a kinti séták is kellemesek. Már jól esik a meleg tea, de még a teraszon is megiszom, ha szépen süt a napocska… gondolkodós, elmélkedős, de megvan benne a pörgés is, hiszen mindjárt itt az év vége.
Úgy tűnik beérik az én Skorpió minőségem is, pont annyira, amennyire nálam jelentősége van.

Sok mindenen gondolkodom mostanában és egyre jobban elmélyül a hitem abban, hogy mindenkinek megvan a szerepe az életemben. A múltbéli kapcsolatokat átgondolva rengeteg tapasztalat és belátás van bennem, hogy minden úgy volt jó, ahogy volt.
Megengedem magamnak, hogy ezt gondoljam és ezzel útjára is bocsátom azt, aki már a jelenben nincs.
Aki pedig itt van, az nagy jelentőségű. Amikor már a B oldal pörög, az ember nem pazarolja az idejét akárkire, igaz?
Megméretnek a kapcsolatok és megméretünk mi is, hogy mennyire vagyunk képesek szeretni magunkat. Elszenvedünk még értelmetlen beszélgetéseket, kínlódó baráti vagy rokoni kapcsokat? Vagy inkább lezárjuk őket?

A bölcsességünk abban rejlik, hogy tudatosan, figyelemmel élünk és átadjuk magunkat annak, amire szerződtünk az Univerzummal.

A földi létünk útjának kísérőit pedig merjünk kiválasztani. Csak azokkal osszuk meg, akikkel szívből osztozunk.

Skorpió időszakban, bátorságot kívánok az elmerüléshez. Ha jól csinálod, akkor hatalmas lelki erővel térsz vissza.

Kapcsolódó bejegyzések