fbpx

Pozitív gondolkodás #4

Járj nyitott szemmel és tanulj életed végéig!

Nyitottan, befogadóan, mindig új ismeretekre éhesen élj. Lehet a cél a szakmádon belüli egyre korszerűbb tudás megszerzése, lehet mindig új területek felé kacsintani is, a lényeg, hogy tanulj, olvass. A szellemileg fitt ember jó társaság, mindenkivel szót ért, mindenféle témában tud beszélgetni, kapcsolatai szerteágazóak.
Természetesen az arany középúton haladva éri meg, hiszen könnyen a folyamatos tanulás csapdájába is eshetünk. A lényeg, hogy a tanultakat hasznosítsd, építsd be az életedbe és utána keress új tanulási lehetőségeke.

Bocsáss meg!

Magadnak első sorban, ne hibáztasd magad a rossz döntésekért. Az is te vagy, abban az adott pillanatban te azt tartottad a megfelelő lépésnek. Engedd el, tanulj belőle. Bocsáss meg azoknak, aki bántottak téged. Ők is akkor és ott azt tartották helyesnek, a tőlük telhető legjobbat adták. Ha ez a legjobb is valami nagyon rossz volt, akkor az az ő bajuk, hogy csak ennyire képesek. Neked nem kell ezeket tartogatni, hiszen csak visszahúznak. Le a súlyokkal, szárnyalj inkább!

Legyél hálás!

Mindenért amid van, amit tudsz, amit kaptál. Ismered ezt az idézetet?

Kimentem a lelkek piacára, és kipakoltam 

minden problémámat, hátha megveszi valaki. 

Mikor körülnéztem, és megláttam a többiekét, 

összecsomagoltam, és boldogan hazamentem.

Garamota

Ki vagy mi a boldogságod legnagyobb akadálya?

Te teremted a korlátaidat, olvasd csak el az előző 5 bejegyzésemet. Viszont a jó hír az, hogy te is tudod ezeket a korálotokat elhárítani, a falakat ledönteni. A megfelelő technikákkal hatékonyan, gyorsan, ha megvan a célod és dolgozol érte bármit elérhetsz.

Egyszerűen légy önmagad és élvezd az életet!

Tetszett a cikksorozatom a pozitív gondolkodásról? Oszd meg ismerőseiddel!

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.


Kapcsolódó bejegyzések