fbpx

Pozitív gondolkodás #3

Te hogy állsz ezzel a témával?

Minden belőlünk indul ki. Ha képesek vagyunk pozitívan gondolkodni, ez fog sugározni rólunk, ez mutatkozik meg a külvilág felé, erre fog reagálni a környezetünk. Nem mások vagy a körülmények megváltoztatásával kezdjük, mert az akarás, rákényszerítés. Ha a pozitív gondolatainkat, magunkhoz való szeretetteljes hozzáállást sugározzuk ki, akkor ezt kapjuk vissza sokszorosan. Ha utálkozunk, kritizálunk, akaratoskodunk, akkor ne csodálkozzunk, ha minket is ez a hatás ér a környezetünktől.

Gondolatainkat formázzuk át pozitívra. Kezdjük kicsiben, ahogy azt már párszor leírtam. Ne panaszkodj! Szeresd magad! Előbb utóbb átáll az agyunk és mosolygásra mosolygás lesz a válasz.

A következő lépés, hogy csípjük fülön a negatív gondolatokat. Vadásszunk rájuk és kíméletlenül alakítsuk pozitívvá. Ez bizony nehéz és időigényes, de vajon megéri? Mi más érné meg jobban, mint a magunkba fektetett energia?
Félelmeinkkel nézzünk szembe, vizsgáljuk meg több szemszögből. Tegyük fel a kérdést: 5 év múlva vajon fog e számítani? Ezt, ha megtesszük és 5 év távlatában tekintünk az adott – ebben a pillanatban félelmetes – szituációra az esetek magas százalékában csak legyintünk és továbbmegyünk.

Dönts! Jól vagy rosszul – ki mondja meg mi a jó vagy a rossz – de te hozd meg a döntéseket a saját életeddel kapcsolatban. A te életed a te életed. Senki rajtad kívül nem ismeri 100%-osan. Senki nem látja ugyanúgy a világot, ahogy te. Egyedi és megismételhetetlen vagy. Hát nem nagyszerű?

Élvezd, éld az életed! Legyél hálás azért, amid van, hidd el nem szeretnél cserélni egy gazdagabb emberrel. Hiszek benne, hogy mindenki annyi terhet kap, amennyit elbír. A birtoklás helyett teremts kapcsolatokat, keresd az emberi értékeket, tanulj, fejlődj és tanítsd erre a gyermekeidet is.
Hiszen mindig többet akarunk ez természetes. Nagyobb ház, kocsi, legújabb kütyü, de a valóságban mi számít igazán? Mire fogsz visszagondolni az utolsó órádban? A leélt életedre, a barátokra, a családodra, hogy megmásztad, átúsztad, lefutottad, előadtad, megtapsoltak, a szeretteid csillogó szemére.

Ne hagyd ki a lehetőséget és jelentkezz a 30 perces első konzultációra, amely díjmentesen igénybe vehető. Kicsit beszélgetünk, megnézzük hol vagy most és eldöntöd, hogy szeretnél e dolgozni magadon a segítségemmel.
melinda@melingo.hu

Kapcsolódó bejegyzések