fbpx

Pozitív gondolkodás #2

Lépj ki a komfortzónádból!

Ismerős az a mondat, hogy majd az utolsó óráidban azokat a dolgokat fogod jobban bánni, amiket nem tettél meg? Ehhez azonban merni kell tenni, tapasztalni, komfort zónából kilépni, dönteni, hibázni, elbukni, talpra állni, segítséget kérni, hálásnak lenni, elfogadni, amit kapunk, összességében nyitni a világra.

Milyen az alapvető pozitív hozzáállás?

Ne akarj megfelelni senkinek!

Persze vannak alapvető létezési normák, most nem az extremitásokról beszélünk. De most komolyan számít, hogy mit gondol rólad a szomszéd? Ne akarj se megfelelni se összehasonlítani magadat másokkal. Ha neked mások a prioritások pl. nem divatos ruhákra költöd a pénzed, hanem utazásra, hát szíved joga. A saját álmaidat kövesd, ne a szüleidét és senki másét sem, nem kell beállni a sorba. És ne akard más életét élni, ne irigyelj senkit, nem tudhatod, hogy a csilivili kifelé mutatott életért cserébe mit áldozott fel.

Egyedi, megismételhetetlen és csodálatos vagy. Úgy ahogy vagy!

Élj a mában!

Ma élj, ne majd akkor, amikor… MOST! Próbáld meg a boldogságot, szépséget megtalálni a mindennapokban. Ne csak a jövőben tudd magad boldognak elképzelni és a múlton már ne rágódj, mert az már a múlté, nem változtathatunk rajta.

Most nagyon divatos a mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét, a pillanat megfigyelése és megélése, lecsendesedés, befogadás, nem ítélkezés. Ma van ma, most tudsz cselekedni, változtatni.

Szeresd magad!

Visszatérő pont az írásaimban, mert e nélkül nem megy és nem is érdemes. Tudod: reggel nagymosoly, szeretem és elfogadom magamat és mindjárt egy pozitív napra állítod be az agyad és a pozitív dolgokat fogod bevonzani. Esetleg viccesnek érzed, hogy fennhangon ezt elmondod minden reggel? Mit veszíthetsz vele, hogy kipróbálod? És mit veszítesz vele, ha nem?

Gyere és vedd fel velem a kapcsolatot, az első 30 perces konzultáció díjmentesen igénybe vehető. Kicsit beszélgetünk, megnézzük hol vagy most és eldöntöd, hogy szeretnél e dolgozni magadon a segítségemmel.
melinda@melingo.hu

Kapcsolódó bejegyzések