fbpx

Pozitív gondolkodás #1

Van aki szerint ez már egy elcsépelt, közhelyes fogalom.
Ez akkor igaz, ha például valalki úgy értelmezi, hogy minden szép és jó, egyszerűen nem vesz tudomást a kihívást jelentő dolgokról, szőnyeg alá söpri a problémákat, mintegy pajzsot maguk elé tartva él, erőltetett mosollyal az arcán. Kifelé azt közvetíti, hogy minden rendben, de belső élete korántsem nevezhető nyugalmasnak.
Miért? Mert az erőltetés az bizonyos dolgok elfojtását jeletni, ami pedig nem lehet pozitív.

Az első lépés a pozitív gondolkodás felé szerintem az, hogy szét tudjuk választani azokat a dolgokat, amikre van ráhatásunk azoktól, amire nincs.
Amin nem tudok változtatni – legyen az az időjárás, amin lehet bosszankodni, de attól nem lesz jobb senkinek, késik a busz, elromlik az autó, a környezetemben lévő emberek személyisége. Ezeket el kell fogadni, mint egy adott körülményt, de meg lehet próbálni egyből pozitívvá varázsolni: szeretem az eső illatát, amíg várom a buszt előveszem a könyvem és olvasok, kocsikázás helyett elsétálok a megállóig, addig is mozgok. Persze azért bosszantó dolgok ezek, de változtatni rajta nem tudok. A számomra kellemetlen személyiségű embereket meg csak egyszerűen elkerülöm, vagy ha végképp muszáj velük együtt dolgozni például, akkor hatékonyan, gyorsan végzek velük, kifejezetten a megoldandó feladatra koncentrálva.

A pozitív gondolkodás boldoggá tesz!
Ha valamire gondolsz – mert legelőször a gondolat van mindig – elkezded vonzani. De csak akkor, ha tisztán, görcs nélkül tudsz gondolni rá. A gondolatok után jönnek az érzelmek. Ha a gondolatodat, célodat, vágyadat érzelmekkel tudod dúsítani, egyre jobban elköteleződsz mellette, na az az igazi változás, mert megszületik a tenni akarás. És ha tenni akarsz az már fél siker.

Támogatni tudlak abban, hogy átalakítsd a gondolkodásodat, találj jó célokat és azokat motiváltan el is érd. Ha ilyen támogatásra van szükséged, keress bátran. Javaslom a 30 perces első konzultációt, amely díjmentes és kapsz egy kis ízelítőt, hogy hogyan tudlak segíteni.

Ha tetszett a cikkem, küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akit esetleg érinthet ez a probléma.

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Kapcsolódó bejegyzések