Pozitív gondolkodás 1.

Hol kell kezdeni?

Magunkban. Minden belőlünk indul ki. Ha képesek vagyunk pozitívan gondolkodni, ez fog sugározni rólunk, ez mutatkozik meg a külvilág felé, erre fog reagálni a környezetünk. Nem mások vagy a körülmények megváltoztatásával kezdjük, mert az akarás, rákényszerítés. Ha a pozitív gondolatainkat, magunkhoz való szeretetteljes hozzáállást sugározzuk ki, akkor ezt kapjuk vissza sokszorosan. Ha utálkozunk, kritizálunk, akaratoskodunk, akkor ne csodálkozzunk, ha minket is ez a hatás ér a környezetünktől.

Gondolatainkat formázzuk át pozitívra. Kezdjük kicsiben, ahogy azt néhány nappal ezelőtt írtam. Ne panaszkodj! Szeresd magad! Előbb utóbb átáll az agyunk és mosolygásra mosolygás lesz a válasz.

A következő lépés, hogy csípjük fülön a negatív gondolatokat. Vadásszunk rájuk és kíméletlenül alakítsuk pozitívvá. Ez bizony nehéz és időigényes, de vajon megéri? Mi más érné meg jobban, mint a magunkba fektetett energia?
Félelmeinkkel nézzünk szembe, vizsgáljuk meg több szemszögből. Tegyük fel a kérdést: 5 év múlva vajon fog e számítani? Ezt, ha megtesszük és 5 év távlatában tekintünk az adott – ebben a pillanatban félelmetes – szituációra az esetek magas százalékában csak legyintünk és továbbmegyünk.

Dönts! Jól vagy rosszul – ki mondja meg mi a jó vagy a rossz – de te hozd meg a döntéseket a saját életeddel kapcsolatban. A te életed a te életed. Senki rajtad kívül nem ismeri 100%-osan. Senki nem látja ugyanúgy a világot, ahogy te. Egyedi és megismételhetetlen vagy. Hát nem nagyszerű?

Élvezd, éld az életed! Legyél hálás azért, amid van, hidd el nem szeretnél cserélni egy gazdagabb emberrel. Hiszek benne, hogy mindenki annyi terhet kap, amennyit elbír. A birtoklás helyett teremts kapcsolatokat, keresd az emberi értékeket, tanulj, fejlődj és tanítsd erre a gyermekeidet is.
Hiszen mindig többet akarunk ez természetes. Nagyobb ház, kocsi, legújabb kütyü, de a valóságban mi számít igazán? Mire fogsz visszagondolni az utolsó órádban? A leélt életedre, a barátokra, a családodra, hogy megmásztad, átúsztad, lefutottad, előadtad, megtapsoltak, a szeretteid csillogó szemére.

Kérheted a közvetlen segítségem konzultáció formájában vagy jelezd egy üzenetben, hogy szeretnéd kedvezményes áron (990 Ft) megvásárolni a 3 alkalmas Cél a Boldogság! Online Minikurzusomat, amelyet 5 naponta küldök neked példákkal, feladatokkal.

Cél a Boldogság!
www.melingo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük