Önbecsülés 2.

Van olyan dolog, amit szerinted nem érdemelsz meg?

Mert csúnya vagy, szép vagy, buta vagy, túl okos vagy, lassú vagy, kapkodsz, kövér vagy, sovány vagy, nem tudsz festeni, nem tudsz énekelni, nem futsz 10 másodpercet százon… stb.

Tudtad, hogy az önkorlátozó hiedelmeink már legtöbbször gyermekkorban kialakulnak?
Például ha a szüleink mindig siettettek minket vagy túl nagy elvárásokat támasztottak. Ahhoz, hogy ezeket levetkőzzük a gondolkodásunkat kell megváltoztatni.

Hogyan?

Programozással, teremtő képzelettel, szeretettel teli magunk felé fordulással. Erről részletesen a Cél a Boldogság! Online Minikurzusomban találsz infót, tesztet, megoldási javaslatokat.
És ha megváltoztatod a gondolkodásodat akkor tudod megváltoztatni a körülményeidet is. Minél jobban elkezded becsülni önmagad, fejlődik az önbizalmad, már elhiszed, hogy olyan célokat is el tudsz érni, amiről addig csak álmodni mertél.

A célok érzelmi töltete – ha valamire könnyes szemmel, mosolyogva, libabőrösen gondolsz – megadja a további lendületet, ami TETTÉ, cselekvéssé fog alakulni, onnantól kezdve nyert ügyed van. Így tehát sikerre programozod magad.
Persze közben elbuksz… nem is egyszer, de hibáidból tanulva, döntéseidet elemezve fejlődsz tovább és állsz talpra és újra és újra egyre okosabban cselekszel. Mindezt annak tudatában, hogy te vagy felelős saját magadért. Csodálatos érzés, amikor nem mástól várod a segítséget és a megoldást.

Mit érdemes még fontolóra venni?

Azt mondják, hogy az ember az őt körülvevő emberek átlaga. Ha mondjuk megnézed, hogy a rád legnagyobb hatást gyakorló emberek, vagy azok, akikkel a legtöbb időt töltöd milyenek, akkor elmondhatod, hogy te vagy az átlaguk.
Van közöttük olyan, aki nagyon lehúz? Akinek nem tetszik a viselkedése? Aki okos, tehetséges, mégsem tud előre lépni az életében? Aki esetleg rosszindulatú, másoknak ártani próbál?
Gondolkozz el ezeken kérlek és tudom, hogy bár nagyon nehéz, de változtass. Építsd le ezeket a kapcsolataidat.
Vedd körül magadat olyan emberekkel, akikre hasonlítani szeretnél. Járj el olyan rendezvényekre, ahol olyan emberek fordulnak meg, akivé te is válni szeretnél.
Olvasd olyan emberek könyvét, akik már elérték azt, amit te is el szeretnél érni. Olyanoktól tanulj, akik már az adott területen sikeresek.

Kérheted a közvetlen segítségem konzultáció formájában vagy jelezd egy üzenetben, hogy szeretnéd kedvezményes áron (990 Ft) megvásárolni a 3 alkalmas Cél a Boldogság! Online Minikurzusomat, amelyet 5 naponta küldök neked példákkal, feladatokkal.

Cél a Boldogság!
www.melingo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük