fbpx

Nyári napforduló – 06.20

Az év egyik csodás időszakához közelítünk, ami a nyári napforduló.

Előtte viszont még nagyon fontos napok vannak, amikor olyan égi energiákkal tudunk együttműködni, amit érdemes külön kiemelni.

A Nap ezen a június 17 hétfővel kezdődő héten vándorol a legmagasabban, ahogy várható is az előrejelzések szerint kánikula hete is lesz egyben. Az égen most koronázza meg a Nimród (Orion) csillagképet, belső uralkodónk által ráláthatunk arra, hogy mindenki a saját életét teremti és csak ő képes változtatni rajta.

Ez a magasan járó Nap kedvez annak, hogy meditáljunk, imában kérjünk, végezzünk elengedéseket, de jussunk el oda, hogy a fizikai síkon is cselekedjünk saját magunk érdekében. Szülessen most meg gondolatban, szívben a szent vágy, hogy merre változnánk, de pár nap múlva már a cselekvésé legyen a főszerep, hozzuk le a fizikai síkra is, hiszen dolgunk nekünk itt a testben van.

A Nap – Merkúr – Vénusz hármasa a Tejúton jár, teremtő gondolkodásunkat kapcsoljuk az isteni minőséghez, kerüljön előtérbe a pozitív gondolkodás, hogy a dolgok pozitív, előre vivő oldalát nézzük. Nem jelenti azt, hogy nem látjuk a kevésbé jót, de mindenképp arra koncentráljunk, ami felé tartani szeretnénk. A Vénusz azt mutatja, hogy azt teremted, amit befogadsz. Ha a negatívat, a lehúzót dédelgeted, akkor arra fog haladni az életed.

Az együttműködés, a kapcsolatok harmonikussá tétele, beszélgetni is igen fontos most, hogy együtt fejlődjünk, megértsük a másikat és mi magunk is megértésre találjunk.
Hétfőn délután 1 óra körül kifejezetten alkalmas az idő a kapcsolataink harmonizálására, legyen az bármilyen kapcsolat, de párkapcsolatot nagyon szépen tudunk mélyíteni ekkor. Ki tudjuk mondani érzéseinket, lelkünk legmélyéről tudunk beszélgetni társunkkal, mély átalakulást indíthatunk el ezzel, szerelmet mélyíthetünk.

Június 20-án este 22.51-kor a Nap belép a Rák zodiákus jegybe, június 21 a leghosszabb nappal az évben, a fény maximumát éljük ekkor.
Minden kultúrkörben ünneplik ezt a napot, megtisztulást, termékenységet, felfényesedést remélve, az egyik leggyakoribb szokás a tűz vagy máglya gyújtása.

A nyári napfordulóra felállított képlet a következő 3 hónapunkat határozza meg magasabb szinten, illetve azt mutatja meg, hogy bennünk milyen minőségek ébrednek, melyek fel vannak írva a csillagos égre is. Az én nézőpontom szerint tényleg egy magasabb rálátást ad erre az időszakra, a legerősebben nyilván az időponthoz közel, az első hónapban érezhető. De ettől függetlenül érdemes ránézni arra, ami a legjobban megérint a leírásból, mert azzal biztosan dolgunk van.

Ebben az évben a Nap együtt áll a Vénusszal és a Merkúrral is, így ez egy gyönyörű hármas konstelláció erőteljes üzenetet közvetít a képlet 5. házában, amely a kreativitás, az örömök, játékosság, a gyermekek, szerelem területe, minden olyan dolog ide sorolható, amit a magunk örömére csinálunk.

Kiemeltek a sarokpontok is ebben az időpontban. Jupiter az ég alján áll, vagyis megmutatja, hogy a tudás, az igazság, a hit, a szeretet bölcsessége most hogyan tudja megadni az alapot számunkra. Ikrek jegyben nagyon fontos, hogy a dolgokat megnézzük több oldalról, ugyanakkor a könnyed, laza, játékos hozzáállás is fontossá válik. Jupiter önmaga is a derűt, nyitottságot szimbolizálja, Ikrek jegyében a gyermeki játékosság, könnyed kapcsolatteremtés az analógiái. Csillagképi értelemben a Bika csillagképben vagyunk, ahol Jupiter a biztos tudás, azok a dolgok, amiket már ismerünk, működtetünk, legyen az tényleges tudás, de a hitrendszerek, különféle nézőpontok, igazságok is. Erre alapozhatunk most olyan módon, hogy kinyílunk mások felé, kommunikálunk, beszélgetünk, kimondjuk az igazságot.

A megoldást a tudatosság jelenti: az ég alján álló Jupiter uralja ugyanis az életünk irányának, megoldásainknak, döntéseinknek a területét a Nyilas jegyet, de ugyanez az üzenet érkezik a csillagos égről is, hiszen a Kígyótartó csillagkép Kígyó Fejét tartó kezével áll együtt az ég legmagasabb pontja. Tartsd kézben a szellemi erőidet és a megfelelő irányba lépsz előre!

Mi ez, ha nem a tudatosság?

Vágj le magadról minden téged nem szolgáló minőséget, helyzetet, személyt, saját korlátozó gondolataidat, hiedelmeidet, ekkor kerülsz még közelebb önmagadhoz és találod meg a belső stabilitásodat. Ne légy az, akivel nem vagy önazonos, engedd el a megfeleléseket! Erre rímel még, hogy a Hold is itt áll a X. házban: a lelked finom iránymutatása az igaz, csak arra hallgass, ami belőled szól, amerre a lelked hív!

A gondolatok nagyon erősen befolyásolnak abban, hogy milyen életet teremtesz magadnak. A változáshoz elengedhetetlen az, hogy változzon a gondolkodásunk. Ugyanazokkal a dolgokkal a fejünkben csak ugyanazokat a helyzeteket teremtjük folyamatosan.
Ehhez kapcsolódik erőteljesen az Ascendens üzenete is.

Az Ascendenssel a Plútó áll együtt a Vízöntő jegyében. Plútó, mint teljes átalakulás, gyökeres változás kapcsolódik az ÉNnel, a személyiségünkkel. Itt a lehetőség, ha már csak egy kis plusz energiára van szüksége bárkinek a változáshoz, akkor egy perccel se várjon tovább, mert itt van az az erő, amellyel bármire képesek lehetünk. Köteleződj el magad mellé szenvedéllyel, lépd át a korlátokat és vár a teljesség! Plútó a naprendszerünk utolsó bolygója, utána a végtelen Univerzum kezdődik, ahol nincsenek többé határok, hanem a végtelen szabadság vár minket. Ez a Vízöntő jegy üzenete, hogy szabadulj fel, haladd meg magad, ha úgy tetszik tisztulj meg a hagymahéjaktól és érd el önMAGad, a legtisztább önvalód.

Ha azt érzed, hogy nagy a csend, minden áll, csak a felszín alatt van valami kitörésre kész dolog, akkor is a plútói energiákat érzékeled. Dolgozz ezzel, figyeld meg magad, készülj, hogy jó időben indítsd el a változást. Erre hív a Szaturnusz is, aki szintén az első házban áll: te tudod, hogy minek jött el az ideje. Ne halogass, ne maszatold el, hogy majd akkor, amikor… MOST! Ez a megfelelő idő.

Mindezt nem kell magadba zárnod, hiszen az kelő pont az önérvényesítésről is szól, hogy átvidd az akaratod, merd megmutatni magadat. Itt természetesen arról beszélünk, hogy végre magadat válaszd, ha ezzel eddig probléma volt, hogy magadat tedd előtérbe, azt az embert, aki valójában vagy. Nincs többé játszmázás, megfelelés, alá– fölérendeltség és alázat is csak saját magunk és a sorsfeladatunk iránt van. Az ilyen fajta alázat üzenetét a Bak csillagkép behajlított térdénél áthaladó Ascendens mutatja meg nekünk.

Mit mutat a külvilág? Vagyis mit tükröz vissza belőlem, amire nem mindig van rálátásom?

Megmutatja a nyugvópont, ami ekkor az Oroszlán jegyében és a Rák csillagkép ölében, a Jászolban áll. Kapcsolódásaink és a külvilág mutatja, hogy milyen új minőségek születnek bennünk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy mindig a szeretet mutatja az utat, így amikor kívülről nem a szeretetet kapom, akkor érdemes megvizsgálni, hogy hol nem tudok én szeretettel kapcsolódni? Hol nem szeretem magam eléggé, hogy magamat választva éljek?

Ami nagyon fontos még, hogy kezdjünk el az élet örömei mentén működni, keressük azokat a lehetőségeket kívül és belül, hogy önmagunk lehessünk, hogy kreatívan teremtsük az életünket és építsük önmagunkat. Itt az ideje annak, hogy amikor csak lehetséges átéljük az élet szépségeinek áramlását és élvezzük a könnyed ragyogást.

Mi kellene ahhoz, hogy önmagad légy és élvezd is ezt az állapotot?

Használjuk ki ezt a csodás hetet arra, hogy felfényesítsük és energetizáljuk magunkat!

Kapcsolódó bejegyzések