fbpx

Női – férfi energiák elsöprő ereje

Február 24-én délután fél kettőkor ragyog a telihold, ekkor a legnagyobb az energiája. A nappali világosság miatt inkább majd csak este 6 körül lesz látható itt nálunk az égen.

A telihold előtt azonban még február 22-én a Vénusz és a Mars állnak együtt az égen a Vízöntő jegyében, meghozva ezzel a lehetőséget, hogy a bennünk lévő női és férfi oldalt együttműködtessük, az együttműködés által pedig tisztítsuk. Ezen kívül a férfi és női minták tisztulására is lehetőségünk van. Ha párkapcsolatban élünk, akkor egy nagyon szép emelkedést élhetünk meg, bizalom, nyílt szeretet, szerelem, harmónia, erő, bátorság nyilvánul meg. Lehet egy megerősítő szándék a kapcsolatban, együttműködés, új irány együtt, a kapcsolat megszentesítése. Ugyanakkor azt is hozhatja, hogy külön folytatja a két fél az útját, de ezt olyan tiszta megértés és békés, jobbító szándék vezérli, ami mindenkit előre visz.

Aki párkeresésben van, bizony hozhat most véletlen találkozásokat, furcsa helyzetekből adódó kapcsolódásokat, szokatlan „egymásbabotlást”. Ne lepődjünk meg, hanem fogjuk fel könnyedén, tisztán, nyílt szívvel álljunk a dologhoz, vállaljuk fel magunkat, vegyük elő humorérzékünket és ne stresszeljünk rá, ne legyenek elvárások, csak annyi, hogy jól érezzük magunkat. Ez jelenti egyszerre azt, hogy magamat választom és csak olyan helyzetekbe megyek bele, ami nekem örömet okoz, de ugyanakkor azt is, hogy bevállalósabban, nagyobb teret engedek az ismeretlennek.

A Hold ekkor szemben áll velük, az Oroszlán jegyből néz rájuk, vagyis lelkünknek fontos a játékosság, a kiegészülés vágya lazán, könnyedén, önmagunkat adva. A lelkünk azt kívánja, hogy úgy szeressenek minket, ahogy vagyunk… ez viszont azt kívánja, hogy megmutasd magad, merj sebezhető lenni.
Mindez a Rák csillagkép alatt azt a magasabb szintű üzenetet hordozza, hogy önmagunk legyünk, bentről, a belső otthonból működve mi magunk is aktívan alakítsuk azokat a helyzeteket, amik a lelkünk számára táplálók. Ez tud igazán szenvedélyes szerelemmé válni.

A Vénusz és a Mars még a Plútóval is együtt áll, ugyan egyre jobban távolodnak, még erősen érezhető a férfi-női minta tisztulása. A szerelem, a szenvedély bír a legnagyobb tisztítóerővel, hiszen a mindent elsöprő szenvedélyes szerelem képes mindent akár elpusztítani is maga körül, itt tudunk a legjobban feloldódni, feladni az egót és valami teljesen más minőséggé transzformálódni. Ennek van itt az ideje, úgyhogy akinek most lép az életébe valaki, nagyon erős élményként jelentkezhet. Azt az erőt, amit a szerelem vagy akár a testi vágy által kapunk, az élet bármilyen területén lehet kamatoztatni. Van, aki ilyenkor tudatosan nem éli meg a tesi örömöket, hanem művészi kifejezéssé, kreativitássá transzformálja az energiát, van aki nem tudatosan, de érezvén ezt a lehetőséget kezd el alkotni bármilyen formában.

Ez is egy lehetőség és ha érzed a bőröd alatt a bizsergést, bármit alkotnál – nem csak művészileg – akkor bátran használd, mert így is egyfajta megtisztulás érhető el.
A férfi – női kapcsolatok, generációs minták is folyamatos tisztulásban vannak, érdemes kapcsolatainkat megnézni, hogy megértsük mi zajlik mélyen bennünk. Erről a tükörről már sokszor írtam: nem a párunk vagy más kapcsolatunk szorul javításra, hanem amit mutat, azzal belül mélyen, saját magunknak van dolgunk.

Egyszerű szóval az önismeretünk fejlődik, ami által a saját önbizalmunkat erősíthetjük, a hitet abban, akik vagyunk, hogy akik vagyunk az jó és elégjó, hogy nyitottak és jókedvűek legyünk és merjünk a szívünk szerint élni. És ahogy ebben előrehaladunk, működtetjük a mindennapi életben egyre jobban visszatérünk az erőnkbe, újra és újra képesek leszünk magunkat választani. Ez egy felfelé irányuló spirál, aminek a legnagyobb nyertesei csakis mi lehetünk. Mindent mi teremtünk az életünkben, mi vagyunk az ok, az okozat, így változást is csak mi magunk érhetünk el.

A telihold a Szűz jegyében fog állni, szemben a Halak Nappal, Merkúrral és Szaturnusszal. A mélyebb beszélgetések ideje ez, megérteni, rálátni arra, hogy mi zajlik belül. Érdemes jelen lenni saját magunknak, megadni arra az időt, hogy a megértésből tapasztalat legyen, vagyis írhatunk naplót, hogy mik a felismeréseink, ha meditálunk, akkor az ottani megéléseket, felismeréseket is leírhatjuk. De a Merkúr miatt fontos a kommunikáció, vagyis lelki indíttatásból megbeszélni a dolgokat azért, hogy rendezzünk valamit a kapcsolatunkban, hogy teljesebbé váljon az életünk. Oroszlán csillagképben jár a Hold, így fontos, hogy jól érezzük magunkat, hogy önmagunkat adjuk és elfogadjanak, megértsenek minket. A Nap, Merkúr és Szaturnusz pedig a Vízöntő csillagképben járnak, a tisztaság, a nyílt szív és a másokért való alkotás, cselekvés ideje van. Áramoltatni a szeretet energiáját önmagunkért és másokért, tisztán szívből élni, alkotni.

A képletben kiemelt szerepe van a kapcsolatoknak, hogy a kapcsolati mintáink, jelen kapcsolódásainkból kiindulva tudunk valami újat elindítani, ami mindenképp egy magasabb rezgés, egy jobbító törekvés. Kell ehhez a szeretet, a nyíltság, bátorság, a hajlandóság a fejlődésre.

Minden lehetőség adott, az égen megjelennek a minket támogató energiák, használjuk ki most itt az idő!

A rezgésszint emeléshez, az önmagunk felvállalásához és az ezt gátoló blokkok feloldásához nyújt segítséget az Access Bars energetikai kezelés, amelyet márciustól elkezdünk tanítani. Az erről szóló eseményben minden részlet megtalálható. Aki pedig előtte szeretné kipróbálni a kezelést, várom sok szeretettel.

Kapcsolódó bejegyzések