fbpx

Mérlegek és a tükör

Szeptember 23-tól már a Mérleg jegyében járunk, ez az őszi napforduló, vagyis egyforma hosszú a nappal és az éjszaka.

Az év körén a hetedik jel, szemben a Kossal. Míg a Kos jelszava az „én vagyok” a Mérlegé a „te vagy”. Ez jelképezi egyrészt, hogy az ember egyik legfőbb törekvése, hogy kiegészüljön: a kettő – én meg te – eggyé váljon. Másrészről pedig a saját belső kivetülésünk is itt nyer értelmet, vagyis, hogy mit látunk a tükörben.

Ezt a tükör dolgot biztosan rengeteget hallod, hogy azért ilyen meg olyan a párod, mert azt te vetíted ki rá, vagy hogy benned van és azt látod megnyilvánulni általa.

Van egy rossz hírem, ez igaz! Amikor valakinek egy tulajdonsága nagyon nem tetszik, bosszant, taszít, akkor mindig az az első, hogy meg kell vizsgálni magunkban, hogy miért.

Nem ilyen alapvető etikai, erkölcsi dolgokra kell gondolni, hogy ha valaki lop, akkor azt magadban keresd, hogy miért dühít. Ez természetes. Hogy ne dühítene?

Olyasmikben keresd, amikor a másik tőled eltérően viselkedik, gondolkodik, öltözködik. És amikor éppen nekiállnál ennek hangot adni, mondjuk egy erős kritikával, becsmérléssel vagy általánosítással (egy nőnek legyen hosszú haja), keresd meg magadban, hogy ugyan neked ez miért fáj?

Miért kell ezt mondanod?

Talán benned nincs meg a bátorság, hogy így viseld a hajad?

Meg amúgy is, mit számít ez neked?

Rosszabb lesz a napod más hajától?

*

A Mérleg számára a legfontosabb az emberi kapcsolat, ahol folyamatosan saját magát látja viszont a másikban. Ide kapcsolódik az egyensúly kérdése is. Folyamatos odafigyelés, hogy minden jól menjen, hogy ne legyen konfliktus, hogy mindenki jól érezze magát.

Béke és harmónia, legyen szép a környezet, szóljon egy nyugtató zene, a művészetek kiemelten fontosak számára, legyen jó hangulat, harmonikus színek.

A külsőségekre ad, nem ás a dolgok mélyére, fontosabb, hogy a felszínen minden csinos, szép, esztétikus legyen. Lehet, hogy ha valaki látogatóba megy hozzá, akkor meseszép az a szoba, ahol leülnek beszélgetni vagy az ebédlőben csodásan van megterítve, de ha benéznénk a hálószobába ott találnánk meg a hirtelen eltüntetett kupit.

Mindez nem baj, nem jó vagy rossz, nem szabad ítélkezni. Van aki így működik, mások másképpen.

Egy Szűz biztosan napokkal előbb már takarít, hogy minden makulátlan legyen. A Mérleget az érdekli, hogy milyen az eredmény: jól éreztük magunkat, kit érdekel, hogy mi van a rumli szobában?

Van még két jel, ahol a kapcsolatok szerepe kiemelkedő. Ezek a Levegő minőségű jelek a Mérleg mellett, az Ikrek és a Vízöntő.

Az Ikrek rengeteg kapcsolattal rendelkeznek, mert ők hírvivők. Információt gyűjtenek, majd továbbadják, nem annyira az ember számít, hanem a tudás, ami nála van. A Mérleg a kiegészülésre vágyik, hogy tartozzon valakihez, szeressen valakit. A Vízöntőnél pedig a barátság a kulcsszó, egységben az erő. Nála a társ is inkább barát, a gyermek is egy jó haver.

*

Gondold végig a kapcsolataidat!

Hogyan viszonyulsz a körülötted élőkhöz?

Mennyire fontos a társad? Milyen minőségű a kapcsolatod vele?

Érzed a kiegészülni vágyást vagy ez hiányzik belőled?

Mit mutat neked ő?

Észreveszed azt a bizonyos görbe tükröt?

Hol vagy elégedett a visszatükröződéseddel?

Látod, hogy mivel kell dolgozni magadon?

*

Ne felejtsd el, aki Mérleg jegyű és tag a Facebook zárt csoportban most az alap 5% kedvezmény mellé kap még 5 %-ot ebben az időszakban bármely szolgáltatásom árából!

Kapcsolódó bejegyzések