fbpx

Mérlegek és a külvilág

A Vénusz a Mérleg uralkodó bolygója, mely az egyensúly, a szépség, a harmónia, a szerelem és legbelsőbb vágyainkat is jelképezi. A művészet itt már nem a Bika ténylegesen művészi hajlamait idézik. Sokkal fontosabb az esztétikai élmény, a kapcsolódás másokkal, a kellemes társalgás, az örömteli találkozások, eszmecserék, partik, rendezvények megszervezése, hogy jókedv és a vidámság mindenkié legyen.

A Mérlegnek egy nagyon fontos analógiája a nyilvánosság, a külvilág. Hogyan lépek a külvilág elé, mit mutatok meg magamból? Aki bizonytalan, az bizony próbál teljesen más képet festeni magáról vagy egyáltalán nem is szívesen mutatkozik a külvilág előtt. Álarcban, maszk mögé bújva pedig nem lehet boldog az ember.

Ez is érdekes analógia, hiszen a Mérleghez tartozik a bőrünk is, mit a bőr szépsége, amit a külvilág lát. És persze a művészetek kapcsán a színház, a „megjátszás” is.

Tudod-e önmagadat adni a külvilág előtt?

Mihez adod az arcod és mi az, amit nem szívesen mutatsz meg?

Melyik életterületen nyilvánul meg a kedvességed?

*

És hogy hol lehet a legtöbb szépséget megélni? A szerelemben! Egyszerre fent és lent, egyszerre én és te. A szerelem maga a feloldódás, amikor az én és a te határai lebomlanak és jön a mi, egyfajta egység érzése. Itt lehet a legjobban megtapasztalni és megszenvedni ezt az érzelmet. Ez a magasba emelő boldogság és a mélybe taszító gyötrelem olyan, mint a mérleg két serpenyője. Az egyik fent, a másik lent. Az egyik szárnyal a másik szenved.

Vajon hol kerül nyugvópontra az egész kapcsolat? Amikor összecsiszolódunk és egyensúlyba kerülünk. Ilyenkor már átminősül a szerelem is, de akik jól csinálják, tudják azt a mérleget billegtetni, hogy az egyensúly ne legyen az unalom előszobája.

*

Figyeld meg a kapcsolataid alakulását.

Vannak játszmák, ahol a lenti serpenyőben vagy?

Ez milyen érzés?

Van olyan helyzet is, amikor te vagy fent?

Milyen érzéssel tölt el?

Mennyire vagytok harmóniában a pároddal?

Ha éppen pár nélkül vagy, így is megéled az egyensúlyt vagy inkább kiegyensúlyozatlanná tesz?

Érdemes megvizsgálni magad akár kapcsolatban vagy, akár épp nem. Vajon mennyire adod fel magad?

Beleoldódsz a másikba, de azért tudatában vagy, hogy két külön szabad ember vagytok és eszerint, amikor szükséges, ki tudsz oldódni a szerelem ködéből?

Annyira feladod magad, hogy inkább átcsap megfelelésbe? Mindegy, csak szeressenek?

Vagy esetleg teljesen képtelen vagy átélni, megélni az egység élményt?

Egyik sem jó vagy rossz, egyszerűen van. Viszont amikor nem érzed magad jól, akkor változtass.

Ne felejtsd el, aki Mérleg jegyű és tag a Facebook zárt csoportban most az alap 5% kedvezmény mellé kap még 5 %-ot ebben az időszakban bármely szolgáltatásom árából!

Kapcsolódó bejegyzések