fbpx

Mérleg szerepek

Gyermek:
A könnyed dolgokat szereti, játékokat, humort. Mivel alapvetően lusta, ezért tanulni sem szeret, de elképzelhető, hogy a tesióra egy rémálom. Hacsak nem lehet táncolni, balettozni 😊
Ő olyan kis szép, aki békére vágyik, harcolni nem fog, inkább odébbáll, ha valami konfliktus van. Kedvesen mosolyog, megpróbál levenni a lábadról. Nem lételeme a rend, elpakolni nagyon fárasztó ugyanis.

Szülő:
Legyen a gyermek szép, csinos, jólöltözött, nehogy valaki leszólja. A tanárokkal jóban van, itt sem konfrontálódik, nehogy a gyerek bánja. Ha megsértik is képes mosolyogni, de azért ez nem a legjobb taktika lássuk be. Elfojtani, álarc mögött élni igen stresszes dolog.

Főnök:
Mivel kardinális jegy – vagyis céltudatos, ügyes, élre akar állni, mindenkivel kedves, a békére törekszik. Nem akar magára haragítani senkit, ahogyan előre halad, de ez mégis gyakran megtörténik. Sokszor lehet szálka a szemben, amit a Kos, mint szemben álló jegy mutat. És ez nem a Mérlegből magából fakad. A kedves, senkinek ártani nem akaró ember gyakran találja szembe magát ellenségekkel, mivel magából indulva az ember hátsó szándékot gyanít.

Na de ez mire hívja fel a Mérleg figyelmét? Arra, hogy néha bizony bele kell menni egy konfliktusba, ahol magamért kiállok, ahol meg kell harcolnom az igazamért.

Olyan nincs, hogy mindenkinek mindig jót teszek, mert akkor az ellentétben álló feleknél csak billegek, egyszer ide adok igazat, egyszer oda… akkor meg hol a gerinc, hol van a felelősség a véleményemért?

Alkalmazott:
Nagyon befolyásolható, sokszor nem tud dönteni és a fenti sorok ide is érvényesek. Simán beleviszik akár a rosszba is, mert nem tud vagy akar nemet mondani.


Szerelemben: imád hódítani, figyel, hogy mindennek megadják a módját, arra van igénye, hogy minél többféle módon elkápráztassák, hogy kimutassák felé a szerelmet. Ha netán két lehetséges pár közül kell választania, akkor aztán bajban van. Mindenkinek meg akar felelni, senkit nem szeretne megbántani.
*
*
Te tapasztalsz magadon valahol Mérleg jellemzőket?
*
Melyik életterületen látsz hasonlóságot?

Kapcsolódó bejegyzések