fbpx

Megújulás újholdkor

– kilépés az ördögi körökből

A Kos utolsó fokán létrejövő újhold április 20-án ismét az új dolgok elindításának kedvez, de inkább olyan értelemben, hogy megújítunk valamit. Megújulunk, a régit lerombolva, a lehúzót leválasztva és helyére újjászülető énünk teremt valamit.

De a csütörtöki napig egy érdekes úton jutunk el: meglátni a mélységeinket, összegezni a tapasztalatainkat, észrevenni azokat az összefüggéseket, amik átszövik az életünket – nevezhetjük karmikus kapcsolódásoknak is másokhoz és helyzetekhez. Vegyük észre az ismétlődéseket végre, a farkát kergető kutya viselkedési minta helyett lépjünk ki az ördögi körből. Hogyan? Gondolkodva, felismerve, látva. Őszintén magunkba nézve, ráismerve az akár generációs mintázatokra. Saját példát szeretek a legjobban hozni, nálam is jelen van ez a dolog és napról napra jönnek elő ezzel kapcsolatos gondolatok és ami még fontosabb: érzelmek. Meglátom a visszautalást generációkkal korábbi eseményekre, néha könnyen, máskor fájdalmasan oldódnak a dolgok. Egy valamit azonban tudok, hogy a legnagyobb szolgálatot így teszem a lélekcsaládomért. Figyelek és dolgozom magamon.
Leggyakrabban a spirituális választechnikát használom, szépen le lehet fejteni a hagymahéjakat a problémák magjáról.
A hét eleje most nagyon alkalmas az efféle munkára, elmélyülésre.

Mindez hozza magával azt is, hogy kapcsolataink is szintet léphetnek, hiszen amikor felismerek magammal kapcsolatban valamit, akkor szükségszerűen változok, amit a külvilág is észlel és jobban velem rezeghet. Ezért nem kell másokkal foglalkozni, másokat megváltoztatni, elvárni, mert az én felelősségem az, hogy olyan legyek, amilyen vagyok valójában. A másik pedig olyan legyen, amilyen ő. Ehhez nekem nem sok közöm van és nincs jogosultságom másmilyennek „akarni” őt.

Az újholdkor létrejövő planéta kapcsolódások azt vetítik előre, hogy ha új dolgot indítunk el két út lehetséges. Az első út, hogy már rajta vagy valamilyen úton, ami az Univerzummal együtt rezeg, más szóval az életfeladatod iránya, akkor ragadd meg az erőt, amit most kaphatsz. A másik út sarkosan fogalmazva az, hogy elpusztíthatsz mindent, ami már nem te vagy – esetleg az Univerzum takarít el mindent, amitől szabadulnod kell – és erre építesz egy új valóságot, ami már téged szolgál. Nem érdemes azonban arra várni, hogy majd az élet elrendezi helyetted a dolgokat, mert abban sosincs köszönet. Most cselekvő erőket, tetteket támogató energiát kapunk a megvalósításra.
Ne félj meglátni az igazságot, hiszen az életünk – e földi – csak egy szemvillanásnyi idő a végtelen időhöz képest, amit valójában élünk. És ilyen értelemben nevetségesek az olyan dilemmák, hogy mit szól valaki más ahhoz, hogy én mit csinálok.
Most annak az ideje jött el, hogy bátran emelkedj fel, állj fel a székre, az asztalra vagy a létra tetejére és kiabáld ki a világnak: EZ VAGYOK ÉN! Ezek a döntéseim, ez az életem és büszke vagyok magamra, szeretem magam.

Bátorság kell ehhez, igaz? De mikor máskor, mint most, amikor a Plútó a Vízöntőben jár? A különlegesség, zsenialitás idején, amikor az az életképes, ami a nagy egészet szolgálja. Biztos, hogy az Univerzum – ha már ennyit emlegetem – nem azt szeretné, hogy szürke egérként, félelemben, megfelelésben élj, hanem azt hogy mutasd magad. Persze nem mindenkinek ez az útja, van, aki az elvonulást választja, de a kulcsszó a választás. Ha én szabad akaratomból egy barlangba költözöm és egész nap meditálok, akkor az az én döntésem. Ha valaki félelemből van a mókuskerékben és megalázkodva, szolgálóként éli az életét az megint más. Válaszd azt, ami szíved szerint való!

Légy rá tudatos, hogy most jöhetnek ötletek és sugallatok. Minden, ami még teljes bolondságnak hangzik legyen leírva a naplódba vagy egy külön oldalon gyűjtsd őket. Néha olvasd át, hagyd, hogy ott mocorogjon benned, hiszen ezzel megnyílsz a lehetőségeknek. Ami a tiéd, az meg fog jelenni az életedben valamilyen formában. Lehet nem ugyanúgy, ahogy neked bevillant, de az nem jelent semmit, a lényeg, hogy visz téged előre. Nem kell ezeken agyalni sem, főleg, ha tényleg teljesen elborult ötletnek tartod. Fogadd el, hogy a tiéd, írd le és engedd el. Nevess rajta egy jót, de legyen meg. Ezzel máris feloldasz egy önkorlátozást: honnan tudhatnád, hogy valami „nem jó” ötlet? Miért korlátoznád le magad már egyből? Meg amúgy is, kit zavar ez a kis bolondozás a naplódban?

Ha a hét vége felé érzed a kreatív energiákat, akár kézzel vagy szellemi alkotás terén, akkor használd ki az időt, teremts magadnak lehetőséget, hogy flow-ba kerülj általuk.
Harmonikus hétvégénk lehet így, az energiák jól érezhetőek, menjünk a természetbe, talán végre igazán tavaszodik. Gyűjtsük a Napocska sugarait és bármilyen energetizáló módszer hatását sokkal erősebben élvezhetjük, mint máskor.

És mi lehet még?
Április 18 kedd 17-20 óráig Budapest belvárosában egy esemény: Hangolódjunk nőként a sikerre – Tavaszi önismereti szintugrás. Asztrológia, numerológia, vezetett meditáció az önismeret útján haladóknak. Találkozunk?

Kapcsolódó bejegyzések