fbpx

Március 11–17 a szerelem és szenvedély hete

Egy nagyon szép időszak vár ránk március közepén, ami 17-én teljesedik ki.

A Halak jegyében járó Neptunuszhoz közelít a Nap és hű társa a Merkúr. Mély intimitást, szerelmet, szenvedélyt élhetünk meg a társunkkal, de mindez értelmezhető általános kapcsolati szinten is.

Nevezzük életörömnek, felemelkedésnek a kapcsolatokban, ahol megérezzük, hogy minden egy… én te vagyok és te vagy én. Megtapasztalhatjuk a határaink „szétfolyását”, amikor nem fontos az akarok, a muszáj, a fölösleges konfrontálódás, hanem a harmonikus együttlét igénye felülír mindent.

Ne felejtsük el, hogy a Szaturnusz is a Halak jegyében van és így használjuk azt az energetikát, amit ő közvetít. Keressük az időt, hogy együtt legyünk azokkal, akiket szeretnünk, akik fontosak nekünk. Tegyünk azért, hogy megvalósulhasson egy közös program, kirándulás, együttlét legyen az szerelmi, de akár baráti, családi program is.
Kommunikációnk is meglágyulhat, jobban tudunk figyelni és ráhangolódni a másikra, sokkal könnyebben megértjük egymást, szinte beszéd nélkül is érezhetjük a másikat.

Ez a ráérzékelés a kulcsszó, hiszen egyéni szinten, ha csak önmagunkat nézzük ez egyfajta kapcsolódást jelent az Univerzummal, a felsőbb világokkal, Istennel – kinek-kinek hite szerint. Mindenféle képpen misztikus, spirituális tapasztalásra van lehetőségünk.
Nem szeretném ezt túlmisztifikálni, hiszen pont azt vallom, hogy a spiritualitás a hétköznapi életünk része. Mindenkié. A spirituális intelligencia létező dolog, hasonlóan a sokkal közismertebb IQ (szellemi intelligencia) vagy EQ (érzelmi intelligencia) és még más egyéb intelligenciák mellett. Ebbe most nem fogok komolyabban belemenni, talán majd születik erről egy összefoglaló cikk az asztrológia tükrében.
A lényeg, hogy előbb-utóbb mindenkinél eljön az a pont az életében, amikor megkérdezi, hogy miért vagyok a világon? Van-e és ha igen, akkor mi a létezésem értelme? Vajon az anyagi világban létezünk csak vagy van előtte és utána is „valami”?
Ez már mind a spiritualitás témaköre, az igény, hogy legyen értelme az életemnek, hogy hagyjak valami nyomot a világban az alapja ennek.

Még valamiről a harmónia, szerelem és szenvedély kapcsán szót kell ejteni. Méghozzá arról, hogy ennek az időszaknak a megélése azért egyénileg színeződhet a születési képlet alapján. Biztosan nem mindenki fogja egy csodaként megélni ezt a hetet, de általánosságban azt mondhatjuk, hogy könnyebb lesz.
Figyeljünk azonban arra, hogy ne menjünk bele játszmákba, hisztikbe, túlérzékenységbe. Ez is egy útja a fentiek megélésének, de ha lehet és próbálsz tudatosan élni, akkor figyelj oda és állítsd meg a folyamatot, amikor belesodródnál egy ilyen érzelem cunamiba.

Hogy mit nyersz vele?

Azt a képességet, hogy megtanulod az energiáidat felismerni, uralni, kézben tartani és ha megfelelően gyakorlott vagy, akkor a kitörés előtt át tudod irányítani máshová. Beletolod ezt az ösztönös, zsigerből jövő energiát az életed azon területére, ahol szükség van rá. Ez már túlmutat a jelen helyzeten, de ha te most majd pont így élnéd meg a március 11-17 közötti időszakot, akkor gondolj erre és próbáld meg levezetni másképp. Mivel a Halak jeggyel szemben van a Szűz és gyakran hozzá kapcsoljuk a rendrakást, fizikai szinten a takarítást, a felszínre törni akaró alacsony szintű energiáddal csinálj egy nagytakarítást és ezáltal tisztítsd a lelkedet is.

Csodás hetet, harmóniát, szeretetet, békességet, lelki mélységek megtapasztalását kívánom mindenkinek szeretettel. Mindehhez pedig tudatosságot, a szenvedély megőrzésének képességét.

Kapcsolódó bejegyzések