fbpx

Májusi újhold körüli időszak

Ami nagyon hangsúlyos ebben az időszakban, az a Bika jegyében felsorakozó nagy konstelláció: Vénusz – Nap – Hold – Uránusz – Jupiter együtt nagyon erősen azt az üzenetet hordozzák, hogy az anyagi világgal foglalkozni most kiemelten fontos. Bika, mint a dolgok működtetése, a termékenység, a föld és magát a testünket is szimbolizálja.

Az önismereti utunkon most kiemelten fontos a testünkkel is foglalkozni: tisztulni, oldani minden olyan blokkot, ami a testünkben van elzárva vagy már testi szinten jelentkező lelki elakadás tünete. Kifejezetten gyógyulni tudunk most testi terápiás eszközökkel. Éppen ezért ha arra érzünk késztetést, hogy felszabadultan táncoljunk, kipróbáljunk valami számunkra szokatlan dolgot, amit eddig nem tettünk, akkor ne fogjuk vissza magunkat. Lehet hogy aki pörgősen edzett eddig elcsendesedne jógával, vagy fordítva. Adjuk meg magunknak azt, amire ráérzünk, hogy szeretnénk csinálni.

Ideje van rálátni önmagunkra a lehető legteljesebben, szánjunk időt arra, hogy végiggondoljuk az életünkben zajló dolgok időszerűségét. Mi az, amit halogattunk eddig és nem cselekedtünk meg és minek járt már le az ideje, mihez ragaszkodunk még és próbálunk ezredik esélyt adni?

Mi akadályozza a cselekvést? Ki állít elénk korlátokat? Persze ez jöhet a külvilágból is, de azért nagy részben a saját korlátainkat kell meghaladni.

Az újholdnak annyira különleges és finom energiája érezhető szerdán hajnalban. Nem csak a Nappal, de a Jupiterrel és az Uránusszal is együtt áll a Hold, ráadásul a képlet első házában, ami azt jelenti, hogy a saját fejlődésünk „hajnalán” vagyunk új lehetőségekkel, cselekvőerővel, a fizikai szinten megléphető döntésekkel, előrehaladással. Valódi szintemelkedést érhetünk el az életünkben.

A Vénusz uralma alatt a női típusú termékeny energiáknak a szintemelkedése zajlik és női mintáink, kapcsolataink vannak előtérben. Azok a kérdések merülnek fel, hogy mi működik és mi nem? A Bika jegyből adódóan pedig az is lényegi kérdés, hogy a saját harmóniámat, egyensúlyba kerülésemet hogyan tudom működtetni.

Az újhold a kelő ponton állva ilyen szempontból is az új kezdetet szimbolizálja és azt, hogy saját magamat előtérbe helyezni, önazonosan működni a cselekvés szintjén is, az anyagi világban stabilitást és harmóniát találni. A nyugvó ponttal viszont pont szemben áll, vagyis a Te, a külvilág van a másik oldalon, ami szintén arra helyezi a hangsúlyt, hogy azzal, hogy én magamat állítom előtérbe, az hogyan jelenik meg a külvilágban, a kapcsolataimban, párkapcsolatomban, a tükörben?

Ezt a szembenállást a Szaturnusz oldja fel, hiszen mindkét ponthoz kapcsolódik. Az Én pontjához vagyis az aszcendenshez való kapcsolata szintézist, a tapasztalatokat adja ahhoz, hogy valóban egy új valóságot teremtsünk a magunk számára összegezve az eddigi utunkat. A külvilághoz pedig egy inspirációs fényszöggel kötődik ezzel is azt mutatva, hogy itt az idő a változásra, most egy új ember születhet, aki szintet lépve képes működni a Földön.

Mindez ugye a személyes fejlődésünk, ami mindennek az alapja. Akkor tudjuk a sorsunkat teljesíteni, megoldani ezt az inkarnációt, ha az önismeret, önelfogadás, önszeretet útjára lépünk és önérvényesítve kezdünk el működni. Így tudunk olyan dolgokat teremteni, ami már méltó, ami az örök értékeket képviseli, ami a Szaturnusz magas minősége.

Az előrelépést az jelenti, ha kommunikálunk, megbeszéljük a dolgokat, beszélünk mindenről, ami feljön, ami fáj, ugyanakkor az önmunka, ami akár meditációban akár más formában elvisz oda, hogy rálássunk a saját mélységeinkre. De nem csak rálátni fontos, hanem dolgozni is rajta, lépéseket tenni a fizikai világban azért, hogy változzunk, emelkedjünk.

Ehhez tudok én is csatlakozni, sokan keresnek meg most ilyen rendet tevő kérdésekkel, többen kezdenek el dolgozni magukon, amihez vezetett meditációkra jönnek vagy éppen a középpontjukba visszaállító energetikai kezelésekre. Minden működik, a lényeg az, hogy konkrét lépéseket tenni most van itt az idő.

Kapcsolódó bejegyzések