fbpx

Légy önmagad – újhold 09.15

Szeptember 15-én új holdhónap indul, éjjel fél négy körül pontosodik a Nap és a Hold együttállása.

Az égen még 5 bolygó halad a Földről nézve hátrafelé, a Merkúr már éppen megállt az égen és az újhold napján este 10 után elindul ismét a számunkra előre irányba. Az elmúlt időszakban érezhetően lassulást, nehézkességet tapasztalhatunk, esetleg azt is, hogy nincs kedvünk semmihez, szeretnénk otthon kuckózni, ha lehet. Valójában ez azért van, mert szükségessé vált a mély átalakulásunk. Már nem mehet tovább semmi sem úgy, mint régen. Van aki erre fogékony és érzi, épp ezért elvonul és csak a minimális aktivitást mutatja.
A Merkúr előre indulásával a hétköznapok szintjén is elindulnak a dolgaink végre. Belendül a kommunikáció, a kapcsolatteremtés, elindult az iskola, talán ott is könnyebben mennek majd az ügyek.

Az újhold a Szűz jegyében jön létre, a képlet második házában. Az érzések és a cselekvő energiák ilyenkor együtt hatnak, erősödik a biztonságra való törekvés, hogy működőképes dolgokat hozzunk létre. A Szűz jegy miatt fontos, hogy rendezzük a dolgainkat, a biztonságunk érdekében érdemes átgondolnunk az életünket. Az újholddal szemben a Neptunusz áll, ami azt hozza, hogy mindez belső lelki kérdés. Megint csak az az üzenet, hogy a belsőnket rendezzük, ne kívül keressük a biztonságot. Ne azt várjuk, hogy majd a másik boldoggá tesz, megadja nekem azt, amire vágyom, hanem arra inspirál, hogy a boldogságomat belül találjam meg. Ha a belső dolgok rendeződnek, akkor a tükör is azt mutatja majd, hogy minden rendben van.

Hétköznapi kifejezéssel összefoglalva azt jelenti, hogy légy önálló! Vállald a felelősséget magadért, már nem kenheted másra a felelősséget azért, ahogyan az életed alakul, nem más a hibás azért, amiben benne vagy. Szabad akaratod van, te vagy az életed kormányosa.
Első sorban önmagammal kell megélni az egységélményt, önmagamat kell elfogadni, szeretni, megbecsülni. Ez csak úgy történhet meg, ha én magamról felfedezem, meglátom és elismerem, hogy nagyszerű, egyszeri és megismételhetetlen csoda vagyok.

A mai világban ez tűnhet úgy, hogy aki elismeri és szereti, értékeli magát az nagyképű, de ez nem igaz. Enélkül nincs az életünkben kiteljesedés, csak rohanunk mások illúziója után úgy, hogy fogalmunk sincs arról, hogy nekünk mi a jó.

A helyes út az, hogy felteszed magadnak a kérdést, hogy nekem mi működik?

Az önismeret elengedhetetlen része az életünknek. Amikor hallasz valamit vagy olvasol, akár ezt az írást is, nem lehet vakon elfogadni mindent belőle. Nincsenek guruk, senki nincs a világon, aki tökéletesen olyan, mint te és így tökéletesen tud azonosulni veled. Senki nem mondhatja meg, hogy neked mi a jó, ezt magadnak kell tudni. Olyan ez, amikor elmész egy előadásra vagy tanfolyamra és ott ülsz órákat vagy heteken át még több időt töltesz el vele és kiderül, hogy te csak 1 mondatért mentél oda. Volt már ilyen?

Velem számtalanszor megesett már ez a dolog. Szinte alig jött át valami az elhangzottakból, de 1 mondat szíven ütött vagy közben jött egy felismerés. És ez teljesen rendben is van. Mindent átengedsz a saját szűrőiden és azzal tudsz együtt rezegni, ami a tiéd.

A teremtő energiák folyamatosan jelen vannak a mostani időszakban. Lezárás, elkezdés, új korszak, itt jönnek a Marsikus energiák, amik meghozzák a lendületet, energiát és azt az igényt, hogy jobban menjenek a dolgaink, hogy emelkedjünk.

A nyitottság most kulcsfontosságú ahhoz, hogy emelkedj, változz, fejlődj, be kell engedned az új minőségeket. Most új utakat találhatsz akár az önismereti utadon akár pedig abban, hogy hogyan szabadítsd fel magad azok alól az elvárások alól, amik korlátoznak, megakadályozzák a teremtő képességedet.

Ebben az új lendületben indítom én is az önismereti csoportjaimat szeptember 25-i héten, ahol asztrológiai alapokon indulunk el. Mindenki a saját képletével dolgozva, garantáltan hatalmas felismeréseket fog tenni és a hétköznapokban használható tanácsokat fog kapni, ami csak neki igaz. Emellett a csoport ereje is megmutatkozik majd, hiszen ez a 4-5 ember nem véletlenül kerül össze, egymást emelő és támogató, biztonságos közeget tudunk teremteni.
15 alkalommal találkozunk majd 2 hetente 3 órában.

Kapcsolódó bejegyzések