Kütyük az életünkben… kellenek vagy nem?

Kellenek, mert általuk vagyunk elérhetőek, mert információhoz jutunk, tudunk kommunikálni a távol élő rokonokkal, barátokkal, zenét hallgathatunk rajtuk, fényképet, videót készíthetünk, mérhetjük a pulzusunkat, lépéseink számát, hány kalóriát égettünk, merre futottunk és sorolhatnám még hosszasan.

Nem kellenek, mert túl sok időt áldozunk az információ befogadásra, a személyes kommunikáció rovására megy, folyton elérhetőek vagyunk, nincs egy nyugodt percünk, mert folyton elérhetőek vagyunk, nem töltünk minőségi időt a családunkkal, barátainkkal, a rabjaivá válunk, mert nem akarunk lemaradni semmiről.

Mindkét érvelés megállja a helyét. Mi akkor a megoldás?

Az egyensúly.

Mint mindenben itt is az arany középút, a tervezettség a megoldás. Akár csak a munka-magánélet egyensúlyának megteremtése vagy a szerepeink kiegyensúlyozása is igen fontos dolog az életben és így tudunk kiteljesedni.
Hiszen, aki a rengeteg munkája mellett nem szakít időt a családra, a feltöltődésre, sportra, hamar kiéghet. Aki pedig egyszerre anya, dolgozó nő, feleség, szintén bele tud fásulni a mindennapok mókuskerekébe. Nem szabad hagyni, hogy nagyon elbillenjünk az egyik szerepünk felé, illetve meg kell találni azt az időt, amit olyasmire vesztegetünk, ami nem is fontos igazán.

Mindezt hogyan?
Esetleg valami kütyüvel. Vannak nagyon jó ingyenesen letölthető alkalmazások, amivel mérhetjük a bizonyos tevékenységekre fordított időt, megtalálva, hogy mire is fordítjuk a legbecsesebb kincsünket.
Aztán jöhet a másokdik lépés, amikor meg is szeretnénk változtatni a szokásainkat, az időbeosztásunkat.

Ami nagyon fontos és tudatosítanunk kell magunkban, hogy az elfecsérelt idő soha nem hozható vissza. Nincs egy perc, amit újra élhetnénk.

A konzultációk során segítek kitalálni, hogy mi hiányzik az életedből és hogyan teremts időt a számodra fontos dolgokra. Érdemes egy kis időt szánni erre, főleg ha kiégettnek, agyonhajszoltnak érzed magad, ha azt tapasztalod, hogy nem vagy egyensúlyban.
Keress bizalommal, együtt sikerül megtalálni a motivációt és a megoldást.

Cél a Boldogság!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük