fbpx

Kutyázás – párhuzamok a coachinggal

Az tudható rólam, hogy kutyaimádó vagyok, a kis mentett Zozó már több, mint két éve van velünk.

A labdázás maga a boldogság nálunk, sípoló vagy sima, teljesen mindegy. Amint repül, indul a zsákmányszerzés. Viszont megfigyeltem, hogy különféle dobásoknál más a figyelem.

Amikor magasan, ívesen dobok, akkor csak szalad a semmibe, fel-felnézve, de szinte vakon rohan, majd lesz valami, amikor pattan a lapbda na akkor tud pontosan startolni.

Viszont amikor laposan dobok, pár méter után már a földön pattog és gurul a labda, akkor a kutya sokkal gyorsabb, dinamikusabb, szinte ráront a labára, követi szemmel a prédát.

Na itt vontam a párhuzamot:

*** Amikor csak egy nagy cél lebeg a szemünk előtt, akkor hajlamosak vagyunk vakon próbálkozni, megyünk valamerre, de bizonytalanok lehetünk, hogy jó e az irány.

*** Amikor viszont megvan a nagy cél, de állomásokra (proketvezetőknek mérföldkövekre 😃 ) van bontva, akkor sokkal könnyebb fókuszálni.

Az már egyéni, hogy kinek milyen távolságok az emészthetők, kinek kell gyakrabban megállni és jelölni (kutyás hasonlat, amikor csak 1-2 cseppet pisilnek – bocsi 😃 ) és kinek adnak nagyobb motivációt a kissé távolabbi állomások.

Egyről ne feledkezzünk meg: jutalmazzuk magunkat az elért rész céloknál. A sikerek megünneplése vezet az önértékelésünk emelkedése felé, tudatosítjuk, hogy igen, erre is képesek voltunk. Mert ezek az akár apsó sikerek is segítségünkre lehetnek azokban az időszakokban, amikor éppen nem mennek olyan jól a dolgaink. Merítkezni tudunk belőlük, megtanulunk bízni magunkban.

Szóval legyenek álmaid, vágyaid, de legyen meg az is, hogy mit kell tenned értük ma – holnap – holnapután és hová szeretnél eljutni 1 hét, 1 hónap, 2 hónap múlva.

Ami a mai napra aktuális:

Nagyon nagy lelki erőt, érzelmi és szellemi inspirációt kapunk az átalakuláshoz és megújuláshoz, amely most zajlik! Szellemi termékenység, magabiztos kommunikáció és a biztonságot adó, kellemes beszélgetések, amelyek belső változást hoznak. A komfortzónánk tágításával tudunk előre lépni, meghaladni magunkat, ha rendberakjuk a lelkünket, harmóniára lelünk.

A zárt Facebook csoportomban írok az ide kapcsolódó időminőségről is. Gyere és olvasd el! Itt tudsz jelentkezni.

Ha tetszett a cikkem, küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akit esetleg érinthet ez a probléma.

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Kapcsolódó bejegyzések