fbpx

Különleges Újhold

Részleges napfogyatkozással és Vénusz kapcsolatban

Október 25 kedd, ismét Újhold, immáron a Skorpió zodiákus jegyben, mely a legmélyebb belső biztonságot szimbolizálja. Nagyon különleges az állás, hiszen a már napok óta tartó Nap-Vénusz együttállás kézen fogva lépett be a Skorpió jelébe és hozzájuk csatlakozik Földünk égi kísérője. És egyúttal egy részleges napfogyatkozás is megfigyelhető lesz déli 12 óra 25 perckor éri el a maximumát.

Újholdról akkor beszélünk, amikor az égen, központi csillagunk a Nap együtt áll a Holddal. Ilyenkor aktuális igazán valami új dologba belekezdeni, hiszen a növekvő Hold energiát adhat nekünk.

Először nézzünk rá kicsit a Nap és a Vénusz kapcsolódására, hiszen ez egy meghatározó energetika most számunkra. A Mérleg egyensúlyra törekvése, a külvilággal való megméretése, az én és a te közötti billegése most egy mély belső utazás felé fordul. Szembenézés önmagunkkal, talán ez a legkifejezőbb gondolat. Amit a Mérleg időszakban a felszínen karcolgattunk magunkban és a kapcsolatainkban, amiket még talán sikerült szőnyeg alá seperni a béke érdekében, az most elindul befelé és lelkünk legmélyén válik zsigeri folyamatokká, érzésekké.
Egyúttal azt is látni kell, hogy már nem másokkal kell foglalkozni, hanem a saját lelkünkkel kell a megoldásainkon dolgozni.
Ha most befelé fordulva magadon dolgozol, akkor jó irányban vagy. Nem jelenti ez azonban azt, hogy passzívnak kell lenni. Sőt! Érezhetsz rá motivációt, hogy tegyél valamit másokért, hogy adj, hogy a tehetségeidet mások, akár egy közösség érdekében használd. De legeslegelső a mély önszeretet, az a bizonyosság, hogy jó, hogy szerethető, egyedi és megismételhetetlen vagyok!

Mivel a napokban a Szaturnusz is megállt, majd lassan előre indult, érezhetsz egyfajta fellélegzést. Aki korlátozottnak élte meg az elmúlt hónapokat, most felszabadulhat. Ha világmegváltó gondolataid vannak, ha azt érzed, hogy egyszerre több dolog indul be az életedben, akkor ez ennek köszönhető. Nagyon fontos, hogy próbálj meg a jelenben maradni. Szaturnusz az idő ura: koncentrálni, fókuszban lenni, most kiemelten fontos a figyelem saját magad felé fordulva.

Az Újhold jelentősége most abban van, hogy a tudásunkat most a megoldások szolgálatába tudjuk állítani. A tudást itt több szinten kell érteni. Egyrészt a jelen életben megszerzett tudás és tapasztalat összessége, amely saját bölcsességünk és azok a képességeink, amelyek bizony régről jöttek velünk ebbe az inkarnációba. Épp ezért a meditáció, az elmélyülés, az önreflexió, a tudatos figyelem önmagunkra most elengedhetetlen.

Nincs kifogás, ha egy kicsit is tudatosabban, önazonosabban szeretnél élni, akkor ezekkel bizony foglalkozni kell. A fejlődés azzal a felelősségvállalással kezdődik, hogy tudom, hogy ami van, azt én teremtem. Ha teremtek magamnak időt a magam megfigyelésére, akkor megállíthatatlan a fejlődés. A kérdés, hogy hogyan szeretnél élni: félelemben, mások elvárásai szerint, mindenkinek megfelelve vagy szabadon? Ami igazán fontos számodra arra mindig lesz időd. És ki más lenne fontos számodra, mint saját magad?

És a saját bölcsességed a saját megoldásaid szolgálatába állítva igazán nyerő párosítás. A legjobb!

A másik fontos üzenet a Vénusz által, hogy a termékenység is hangsúlyos. Minden értelemben. Most tudsz teremteni, alkotni, de akár pénzt is, ha használod az előbb tárgyalt tudásodat, bölcsességedet. A Vénusz, mint a legbelsőbb vágyak szimbóluma az Újholddal, mint a kezdet energiájával kapcsolódva annak kedvez, aki már ismeri ezeket a belső mély indíttatásokat és most már tenni akar. Cselekvést szimbolizál, ráadásul termékeny cselekvést.

Aki mer, az nyer! A külső világ és a történések nem szabad, hogy megfélemlítsenek, a belső erőd számít. És itt a Skorpióban bizony a belső erőnek nagy szerepe van. A Skorpió hónap írásai a következő hetekben jelennek majd meg, de az egyik központi eleme, amikor elmegyünk egy érzés, megtapasztalás legmélyére.
Amikor padlót fogunk és már nincs lejjebb. Mert itt már csak az újjászületés, a talpra állás a lehetséges út. A Skorpió jellegű emberek ismerik ezt, amikor bizonyos értelemben belehalnak a mély érzésbe, de onnan Főnixként, hatalmas lelki erővel jönnek vissza.

A lényeg most, hogy tudd, hogy már hányszor és honnan jöttél vissza és hogy ennek a megtapasztalása erőssé tett. Ami nem öl meg, az megerősít szól a mondás és ez teljesen igaz. Most tedd meg azokat a lépéseket, amiktől esetleg tartasz, vállald fel azt, aki vagy. Menj bele a legnehezebb helyzetbe is, mert megéri. Hiszen ha te vagy a kezdeményező az mindig azt jelenti, hogy uralod az erőidet.

Gondolj bele, hogy amikor csak elszenvedője vagy az eseményeknek, vagyis csak reagálsz valamire, akkor mennyivel hátrányosabb helyzetből indulsz, mint amikor állsz elébe és megteszed az első lépést. A bátorság, ami nem vakmerőség egyenlő a szabadságoddal.
Folyamatos üzenet évek óta, hogy tegyünk rendet a kapcsolatainkban. A Vénusz, mint Mérleg szimbólum most a képlet központi részén van, ismét ezt erősíti, de a rendezést most a Mars is támogatja, sőt kifejezetten ígéri, hogy ha rendezel, akkor felemelkedsz, szabadulsz. Különösen érvényes ez a családi kapcsolatokra, most elsősorban az anyával, anyasággal kapcsolatos, akár karmikus feladatokra.

Ezeket a gondolatokat vidd el magaddal és használd jól: önszeretet, teremtés, kapcsolatok rendezése, anya, anyaság és a saját bölcsesség használata a mindennapokban.

Kapcsolódó bejegyzések