Könnyű szeretni magadat?

Miért akarunk megfelelni? Talán mert éhezünk a szeretetre. Tudod kinek kell szeretnie téged? Először saját magadnak.
Fogadd el és szeresd magad, akkor már nem fogsz görcsösen mások szeretetére és az elfogadásra vadászni. Építsd fel magad, az ömbizalmad, a szeretetedet magad iránt. Mindig minden változást magunkban kell kezdeni, ez az alap recept a pozitív változások elindításához.

Gyakorlat:
Reggel, amikor felkelsz, nézz a tükörbe és mosolyogj magadra. Mondd ki hangosan: “Szeretem és elfogadom magam”. Mosolyogj! Mosolyogj! Mosolyogj! Nem baj, ha először hülyének érzed magad… ki látja?

A mosoly egyébként pozitívan befolyásolja a fizikai teljesítményt, jobban bírjuk általa a stresszt. A Kansasi Egyetem két pszichológusa Tara Kraft és Sarah Pressman végzett egy olyan kísérletet, hogy feladatokat kellett elvégezni embereknek úgy, hogy evőpálcikát raktak a szájukba – amivel mosolygásra kényszerítették az arcizmaikat. Nagyon leegyszerűsítve a dolgokat az ily módon mosolyra késztetett emberek sokkal jobban teljesítettek a stresszt okozó feladatban, mint azok, akik semleges arccal végezték el őket.

Szóval a fenti feladatot kezdd el csinálni, szoktasd rá magad.
Ha nem próbálod ki, biztos, hogy el fog kerülni a változás. Ha kipróbálod, még az is lehet, hogy működni fog. Ez a reggeli 5 másodperc bele kell hogy férjen. Ha ennyit nem érsz meg magadnak, miért várod, hogy másoknak megérje?

Szerintem szeresd magad. Sokkal könnyebb, mint gondolnád ❤

Szeretnél kitölteni egy tesztet arról, hogy mennyire vagy kész a változásokra?
Iratkozz fel a hírlevelemre és küldöm a tesztet és kitöltés után az ajándékot.

Cél a Boldogság!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük