fbpx

Kapcsolati energiák maximuma teliholdkor

Július 3-án kora délután ismét telihold. Az energiák maximuma minden szinten a kapcsolatokat érinti.

Kapcsolat saját magammal: a Rák jegyében együttálló Nap és Merkúr az önmagunkkal való kapcsolatra helyezi a hangsúlyt, hogy belső otthonunkat megtalálva önazonosan kommunikáljuk gondolatainkat, érzéseinket.
A Nappal szembenálló Hold a képlet 3. házában szintén ezt erősíti: az légy, aki vagy és mutasd meg magad. Használd a múltban megszerzett tapasztalatokat a párkapcsolatból, amikor is a társad tükörként tanított téged. Sokszor írtam már, de most is megerősítem, hogy társunk, múltbéli társaink a legnagyobb tanítómestereink. Ők abban segítenek, hogy rálássunk azokra a bennünk rejlő működésekre, amik még nem világosak a számunkra.
Vedd számba, hogy kik voltak és mire tanítottak, ha most éppen úgy érzed, hogy valami nem teljesen jó ezen a területen, ha változtatnál esetleg. Az önreflexió az, ami segít, visszatekinteni, hogy bizonyos cselekedeteink, döntéseink, teremtéseink milyen hatással voltak az életünk alakulására és ha nem tetszik az, amiben most vagy, akkor valamin változtatni kell.

Az együttálló Mars és Vénusz az Oroszlán jegyében, fényszöget kap az Uránusztól. Kapcsolataink megtiszulása van most porondon. Magunkból indulva, a saját választásainkat felismerve, bátran, egyenesen kommunikáljuk a vágyainkat és akkor megtisztulnak a dolgaink. Vagy így vagy úgy, de felszabadulunk.

Őszintén, nem felszabadító érzés, amikor valamit végre kimondunk vagy megkérdezünk a másiktól?
Már önmagában az is, hogy meg mertük lépni ezt a félelmetesnek tűnő dolgot. De higgyük el már végre, hogy az teremti a legtöbbet, ha önazonosak vagyunk, nem félünk meglépni dolgokat, megmutatni magunkat. Ami működik csak az életképes, ami nem, azt akárhogy is próbáljuk élesztgetni, újabb és újabb köröket futunk, de az már nem lesz soha élettel teli.

A kapcsolatokban elkezdődhet egy új kör, egy magasabb szintű együttlét, de könnyen jöhet valami teljesen új is, ha a fentiek miatt azt választjuk, hogy az életképtelent elengedjük.

Nyáron sokan kezdenek új életet, ha azt vesszük, hogy a távmunkának köszönhetően van lehetőség helytől függetlenül dolgozni. Most ez még hangsúlyosabb, egész lelki megújulásban lehet része annak, aki tud élni az ilyen típusú lehetőséggel. De ugyanúgy ott is érezhető ez az energia, akik ilyenkor több időt töltenek a családjukkal a természetben, kirándulva, strandolva. Kicsit lazábbra tudjuk engedni a gyeplőt és kell is. Adjunk kicsit lejjebb az elvárásainkból mások, de első sorban önmagunk felé. Nem kell mindig mindenben a maximumot hozni.

Mi van akkor, ha egyik nap nincs főtt étel az asztalon?

Mi történik, ha egy kicsit „szalad a lakás”? Úgysem szalad túl messzire, igaz?

De ha egész évben hajtod magad és csak ilyenkor van igazán kedved és időd főzőcskézni, akkor tedd azt!

Ha most akarod az otthonodat rendezni, mert most van itt az ideje, akkor vágj csak bele!

A lényeg, hogy ne megfelelni akarjunk, hanem hogy azt tegyük, amit jónak vélünk, amibe bele tudjuk rakni a szívünket és a lelkünket.

Dobjuk le a láncot, legyünk önfeledtek!

A te választásod, a te döntésed, a te felelősséged. Ez az igazi szabadság.

Kapcsolódó bejegyzések