fbpx

Hová céloz a Nyilas?

Ha felnézünk a csillagos égre, akkor látható, hogy a Nyilas nyílvesszője pontosan a Skorpió csillagkép Antares csillagára mutat. Ő pedig a Skorpió szíve, a legmélyebb szeretet szimbóluma.
*
Nem vagy Nyilas jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Nyilas minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban. Használd ezt az írást arra, hogy megfigyeld, te hol találkozol a Nyilas jellemzőkkel, fejleszd az önismeretedet.
*
Ezt a mély szeretetet kell befogadni, eggyé kell válni vele. A tűz erejét hívja a Nyilas, mellyel megtisztít mindent. Ami már elavult, nem hasznos, visszahúzó energia, az elég és nem köti tovább a lelket, elkezdhet emelkedni, szárnyalni. Ahogy láttuk előzőleg az ismeretek tudássá, a tudás pedig bölcsességgé nemesedik, kapcsolódva a magasabb világok, az isteni minőség felé.
*
Képessé válik a bölcsesség átadására. Ezért szoktuk analógiásan a 9. életházhoz kapcsolni a magasabb szintű tudást (pl. szakmailag magas szinten, egyetem) és a tanítást is. Szemben a 3. ház Ikrek analógia a tanulás. Csak akkor tudsz tanítani, ha megvan a megfelelő tudásod, tapasztalatod. Így egészülnek ki. Ide tartozik az is, amikor másokat inspirálva tanítunk, jó példával járunk elöl.
*
A „jó”, mint igény jelenik meg, égi mércével méretnek meg a földi dolgok. Ezért is a törvény, a jog, az erkölcs és az igazság is a legfelsőbb szeretetből a fényből érkeznek. Ezek alapértékek és nem emberek határozzák meg, legalábbis nem kellene. Ezért írom gyakran én is, hogy csak a szívre érdemes hallgatni. A szívben benne van az isteni szeretet, amit nem írhat fölül elvárás, függőség, félelem vagy érdek.
*
És jogod van szeretni valamit és nem szeretni is. Jogod és igazságod van határokat szabni. A te információd, tudásod, tapasztalatod és bölcsességed szerint azt tedd, amit te jónak látsz. Segítők mindig lesznek az utadon, akik tükröt mutatnak, tanítanak valamit, de nem kell mindent befogadni a tanításokból sem. Csak azt, ami a saját szűrődön átmegy és megtartható.
*
Visszalépve a tűz és a Nyilas minőséghez, itt éljük meg először azt, hogy valami hív. Nem az ego mondja, hogy mi a cél, hanem érezzük a szívünkben. Ha figyeljük és vesszük a jeleket, akkor láthatjuk, hogy merre van az út. Út a sorsfeladatunk felé, ahol már minden tudást megkaphatunk ahhoz, hogy az anyagban megszülessen a fény. Ez ugye párhuzam az adventi időszakra, hiszen Jézus megszületésére készülünk. Ebben az utolsó tűzben (Kos – Oroszlán – Nyilas) elég minden, ami nem a szeretetet képviseli, és a fény kiterjed azáltal, hogy a belső energiákat világítja meg, hiszen a nappali órák száma itt még csökken. Mindenkiben belül dől el, hogy fényesség következik vagy sötét.
*
A Nyilas csillagkép olümposzi védnöke Artemisz, a szűz vadászistennő. Analógiákban gondolkodva „levadássza” a már említett lehúzó, nem méltó energiákat, ezzel átminősítve, felfényesítve őket.
Mivel az istennő szűz, ezért magas energiákat jelenít meg. Az szűz minőség azt is hordozza, hogy nem függ a szerelemtől, a férfitől, nem érintett házasságban, nem kell megfelelnie, független szellem, erős és önmagában is egy teljes egységet képvisel. Milyen fantasztikus üzenet ez most, ebben az elanyagiasodott és férfiuralomra épített világban. Artemisz maga a Hold (Holdistennő) Szemben az Ikrek jegyben testvére Apollón a védnök, aki pedig a Nap. A Holdistennő a lélekben utazik, egyúttal a független női lélek megszemélyesítője is. Lehetővé teszi a nő számára, hogy saját céljait kövesse az általa választott területen.
*
Ezek a gondolatok azért fontosak most nekünk – és félreértés ne essék nem a férfiak ellen szól – mert tényleg elférfiasodott a világ és a női értékek, a női energiák hiányoznak. A legjobban a férfiakból. A férfiaknak kell megtalálni a női oldalukat, kicsit megengedni, nem csak előre törni, megérzésből, zsigerből, szívből dönteni, nem csak puszta logika vagy anyagi megfontolás alapján.
*
Nézzünk szét mi van a világban: ostoba hatalmi játékok nagyon magas szinten, anyagi, érdek játszmák és látnunk kell azt is, hogy kicsiben is ez megy, ezt hozzuk létre a saját kis játszmáinkban is. Mert uralkodni, győzni akarunk, ahelyett, hogy azt néznénk, hogyan tudunk szolgálni.
*
Érdemes átgondolni tehát, hogy mi az, ami lehúz még, ami nem engedi be a fényt. Levadászni a sötét energiákat magunkban, mint Artemisz. Ehhez nem kell más, csak az önismeret, önreflexió. Ha egy helyzetben nem érzed jól magad:
Milyen érzések vannak bennem?
Mi az, ami jó, amin nem változtatnék?
Mit csinálhatnék másképp?
Mi van már meg ahhoz, hogy másképp csináljam?
(támogató személy, eszköz, tulajdonság… bármi, ami már rendelkezésedre áll)
Mire lenne még szükségem?
Ezt hogyan tudom megkapni, megtanulni, megszerezni?
Egyáltalán ennek a helyzetnek van számomra haszna?
*
És itt nem önzőségről beszélünk, hanem arról, hogy egyenrangú légy az életben mindenkivel. Nincs alá-fölé rendeltség, csakis a partnerség az elfogadható. Szolgálat van, de az szívből jövő és nem szolgaság, ami egy nagyon alacsony energia. És ebben sem vagyunk egyformák, hiszen mindenki maga dönt, hogy neki mi az, ami megéri.
*
Mindig te légy az első önmagad számára és tégy magadért.

Kapcsolódó bejegyzések