fbpx

Erőteljes tavaszkezdet – újjászületés minden szinten

Mozgalmas, erőteljes, meghatározó hetünk, heteink lesznek. Minden lehetséges kezdetnek eljött az ideje.

Március 20 este a Nap elindul az éves zodiákus körön, a Kos kezdőpontjára lépve.
Ez a tavaszi napéjegyenlőség ideje is és egyúttal a csillagászati tavasz kezdete. Minden év márciusban, amikor eljön ez az időpillanat, akkor megszületik az új év, lehetőség egy újabb kör megtételére és a dolgaink magasabb szintű elindítására. Amit az előző évben – és persze életünkben eddig – megtanultunk, megtapasztaltunk, de esetleg nem oldottunk meg teljesen, most itt az idő, hogy nekiveselkedjünk újra. Ideális esetben az adott problémáról sikerült lefejtenünk néhány réteget és most jöhet a következő. Amit viszont megoldottunk, már nem tér vissza többé.

Akkor tudunk jól működni, ha a múltunkból adódó tapasztalatokat használni tudjuk a jövőnk formálására. Akkor tudsz előre lépni az életedben, ha nem csak úgy élsz a vakvilágba, hanem gondolkodsz és érzel, tanulsz magadról és a tanultakat integrálod magadba, a részeddé válik és használod is. Ez a tapasztalat bölcsessége és a szeretet bölcsessége, hiszen önmagunkat szeretni és elfogadni az egyik legnehezebb életfeladat.

Feladat a felvállalás: mi az, amit érzel, mire vágysz, mit szeretnél elérni – ezekbe állj bele és cselekedj! A motivációd pedig a szeretet legyen, a szív szava döntse el az irányt.
Egyéni képlettől is függ természetesen, de általánosságban érezhetjük a lendületet, a természet is megindul, a növények felfelé törnek, rügyeznek, a Nap pedig árasztja finom, de még szelíd melegét. Menjünk ki a zöldbe, szívjuk magunkba az életerőt, robbanjunk a természettel együtt, érezzük az energiákat és tegyük lendületbe a megoldandó feladatainkat. Most ráláthatunk ezekre, megvilágítást nyernek az irányok. Bátorság, erő, energia, elindulás, egyenesség, hajtóerő – ezek az analógiák működnek ilyenkor.

Március 21. 18.23 az újhold időpontja
A Kos jegyében létrejövő Nap – Hold együttállás ismét az elindulást támogatja. Ott van még a közelben a Neptunusz is a Halak jegyből és azt üzeni, hogy a lelki dolgainkat rendbe kell szedni. Kezdjük a társunkkal. A kapcsolatok szintjén is egy új kezdet lehetséges. Akik dolgoznak magukon és dolgoznak a társukkal is, azoknak szintemelkedés, egy sokkal mélyebb kapcsolat is kialakulhat, de a kezdet lehet egyben a vég is. Amikor egy kapcsolatban már mindent megtanultunk, gyakran lehet lezárás is belőle.

A Kos jegyében lévő Nap, Hold, Merkúr és Jupiter mind-mind a kezdeti energiákat adja és első sorban a társunkkal kapcsolatban. Sok-sok döntésre lehet számítani, ugyanakkor a kommunikáció is fontos. Ahol feszültebb a helyzet, ott érdemes a megfogalmazást, a hangnemet felülvizsgálni és kerülni a vagdalkozást. Most érzékenyebbek lehetünk ezekre, a tüzes Kos most szíthatja a hangulatot, viszont emellett könnyebb most egyenesnek is lenni és végre nem a szőnyeg alá seperni a problémákat.
Vágyaink, elképzeléseink megfogalmazása, az én határok meghúzása fontos, de ne az ego legyen a hangsúlyos, ne a sértettség beszéljen belőlünk, hanem az egyensúlyra való törekvés. Tartsuk magunkat, egyenes gerinccel, tiszta szívvel fogalmazzuk meg őket.
Értsd meg a másikat és értesd meg magad. A szelíd, de határozott beszéd a kulcsa most az előrelépésnek.

Március 23. 13.24 az igazi új kezdet első lépése
Aki érdeklődik az asztrológia iránt, bizonyára olvasott vagy hallott már erről a dátumról. A Plútó mindegy 20 év után jegyet vált és a Bakból átlép a Vízöntő jegyébe. Először. Nagyon fontos az, hogy ez az első átlépés, mert még kettő lesz a következő bő másfél évben.
Hatalmas megtapasztalás veszi ezzel kezdetét. Minden, ami már nem életképes, nem termékeny, nem fényes, az pusztulni fog. Kicsiben és nagyban is. Látható jelei vannak a világban akár a természet kizsákmányolása, az erőforrások kihasználása, a gazdaság megfeneklése, politikai szélsőségek kapcsán, de erről én nem szeretnék bővebben beszélni, vannak, akik kifejezetten ezzel foglalkoznak, én is őket olvasom és hallgatom.

Én próbálok megmaradni az egyén szintjén, az én feladatom az útkeresők, elakadásban lévők, folyton ugyanoda visszakanyarodók támogatása, hogy kiteljesedve és boldogan éljenek, a lehető legjobbat kihozva önmagukból és az életükből.

Vagyis mi vár ránk, mint egyedi és megismételhetetlen, csodás emberekre?
Figyeld meg magad, hogy már a napokban, már akár hetekkel ezelőtt, de főleg csütörtöktől milyen életterületen kezdesz tisztábban látni, megvilágosodni? Hol kezd el egyre jobban föléd kerekedni az „elegem van” érzése? Hol kezdenek el pucolódni az emberek körülötted?
Megint igaz az, hogy aki az elmúlt években, hónapokban elébe ment a dolgoknak, meghozta azokat a döntéseket, hogy ami már nem működik az életében azt megoldja, átalakítja, megdolgozza, elengedi vagy eltávolítja magától, azoknak nem feltétlen lesz látványos ez az időszak. Kaphatnak még jó ötleteket a magasabb szintre való emelkedéshez, tisztulhatnak a dolgok.

Akik viszont az elkerülés stratégiáját választották, ott jöhetnek a fájdalmas felismerések és a pofonok is szép számmal. De sohasem késő megragadni ezt az energetikai hullámot. Ha eddig nem cselekedtél, halogattad a döntést, akkor tedd meg most.

Nagyon fontos: április 30-ig kapjuk ezeket a tisztító gondolatokat, rálátás lehetőségét, eddig fog megmutatkozni, hogy min kell még változtatni, átalakítani vagy leválasztani magunkról. Ekkor a Plútó megáll az égen és elindul vissza a Bak jegye felé és nyáron vissza is tér. Itt az újabb esély a megoldásokra, az anyag világában a változtatásra.

A március 24 – április 2-ig tartó időszakban igazi elindulás élményben lehet részünk. Hittel teli gondolataink lehetnek, de egyúttal törekedjünk reálisan optimistának lenni, ne hagyjuk elszállni a vágyainkat. Gondolataink emelkedettek lehetnek, tenni akarunk másokért és tegyünk is minden viszonzás elvárása nélkül szívből. Pozitív gondolatokkal erősítsük magunkat és környezetünket, kövessük az inspirációinkat és inspiráljunk másokat is. A szélsőségeket, mint eltúlzott pozitív gondolkodás vagy optimizmus azért kerüljük, ne higgyünk vakon bárkinek. Megszaporodhatnak a magukat gurunak kikiáltó emberek, akik önző okokból próbálnak „téríteni”.
Remélhetőleg aztán a Plútó süllyesztőbe teszi ezeket a törekvéseket is.

Egy programsorozatot tervezünk két nagyon kedves barátnőmmel önismeret, spiritualitás, elakadások oldása és megoldása témakörben. Szeretnénk egy megtartó közösséget létrehozni és a jövőben kisebb csoportokban vagy egyénileg dolgozni azon, hogy mindenki a kezébe tudja venni az élete kormányzását.
Részletekkel már 1-2 héten belül jövünk hírlevélben. Feliratkozáshoz
katt ide.

Csodás tavaszt és elindulást kívánok mindenkinek!

Kapcsolódó bejegyzések