fbpx

Erőteljes Bak energiák a héten Bak újholddal

A Bak jegye most érezhetően felerősödött, hiszen a jegy utolsó fokain járó Plútó ereje, mint egy atomreaktor van jelen. Ahol áll az egyéni képletben, az az életterület most erőre kaphat, de bizony ha nem a szív szavát követed, akkor képes tarolni is.

Ami személyes megfigyelés, hogy nagyon sokan a környezetemben küszködtek a fogukkal, amik a csontrendszert érintik, illetve „térdes” esetek is voltak, ami szintén a Bak jegyéhez köthető.

A Bak a Szaturnusz uralma alatt van, egyfajta szilárdságot, fókuszt, maradandó értéket, feladatot jelöl, illetve megmutatja, hogy mi időszerű az életünkben, mi az a terület, ahol előre léphetünk.

A Plútó mellett a Bak jegyében van a Mars, január 11-én délután 1 óra körül itt jön létre az Nap – Hold együttállás és vasárnap éjjel a Merkúr is belép ebbe a jegybe.

Az újhold mindig a megújulás lehetőségét hordozza, elkezdeni valamit, ami azonnal növekedésnek is indul, mint maga a Hold sarlója is. A Bak jegyében fontos a stabilitás, hogy nem ugrabugrálunk, hanem hosszú távban gondolkodunk, hogy az igazi értékeket őrizzük meg és elindulunk a céljaink felé lépésről-lépésre haladva. Ahol jelenleg tartunk, onnan van előrelépési lehetőség, de azt már úgy, hogy ahol épp vagyok ott már megdolgoztam magam, fényt vittem az életembe. Megoldani a jelen helyzetben a dolgaimat, mert aminek most van itt az ideje, azzal most kell foglalkozni. Most, amikor benne van a megoldás lehetősége, itt az energiája. Fontos szaturnuszi üzenet az, hogy akkor és ott, időben. Nem hamarabb, türelmetlenül küszködve, nem halogatva.

Az újhold egy inspiráló, emelő fényszöget kap az Uránusztól, így ha váratlan fordulatok jönnek vagy ötletparádé indul be bennünk a terveink vagy bármi kapcsán, akkor érdemes mindent lejegyezni. Jöhetnek felszabadító, megtisztító dolgok, hiszen Uránusz maga a szabadság és a megtisztulás.

A Bak jegyű újhold azt is megméri, hogy mennyire vagy elkötelezett, kitartó, bátor és ugyanakkor alázatos a sorsod iránt. Ezt magas szintű működésre értem, amikor tudod mi a feladatod, a sorsod, ha úgy tetszik és beleállsz, az elköteleződés és alázat saját magad iránt értendő. Mindig belső kategóriáról beszélek, nem a külvilágra való reagálás a cél, hanem, hogy te teremtsd meg azt a embert, azt az világot, aki lenni szeretnél és amit élni szeretnél.
Ehhez az is szükséges, hogy elengedj mindent, ami méltatlan hozzád. Legyen az kapcsolat, szokás, élethelyzet, egyéb terhek. A szárnyalás ideje ez, ha azt érzed valahol el tudnál indulni a kiteljesedés felé, akkor ne habozz, vágj bele, de ne görcsös akarásból, hanem könnyedén, mintha szerelmes lennél magadba és a világba.

A képletben van még egy fontos háromszög, amelynek alapja a Jupiter és a Mars, csúcsán pedig a Szaturnusz áll. Tudásunkat szívüknek megfelelően célokká formálni most érdemes, a Mars pedig megadja hozzá a lendületet, az egyenes szándékot és emelő erőt. Tehát itt konkrét lépéseket téve tudunk megvalósítani, akár olyan dolgokban, amire már évek óta készülünk. Nagyon érdekes ezt megnézni egyénileg, hogy kinek milyen életterületen vannak a planéták, milyen egyéni üzenetet hordoznak.

A változás elkerülhetetlen, a hamarosan a Vízöntő jegyébe lépő Plútó meg is fogja mutatni kíméletlenül, hogy mi az, ami már nem működik, aminek valamilyen forradalmi változáson kell átmennie. Már most lehet érezni a hatását amellett, hogy az anyagot még a Bak utolsó fokán rendesen megdolgozza. A lényeg az, hogy ne ragaszkodj, legyél áramlásban, ami jön azt fogadd, tanulj belőle és engedd el, mert csak így van esély egy zökkenőmentes átmenetre. És még utána is lesz egy utolsó esély, hiszen a Plútó még vissza fog térni 2,5 hónapra a Bakba, hogy végleg átalakítsa az anyaggal való kapcsolatunkat.

Ez nem jó, nem rossz, hiszen ez egyéni kategória mindenki számára, de alapvetően dolgok történnek és az isteni gondviselés, Univerzum, Élet, Sors… stb számára, az idő végtelen folyamában nincsenek előjelek. A végtelen időben a mi picurka létünk – ebben a fizikai testben – eltörpül és abban van a varázslat, hogy ezt a szempillantásnyi időt úgy töltsük itt el, hogy önmagunkat tapasztaljuk, kifejezzük, megéljük a választott utunkat és fejlődjünk amennyire csak lehet.

Ezek nagy szavaknak tűnhetnek, de egyáltalán nem azok, hiszen vagyunk jópáran, akik igyekszünk eszerint élni, ezt a fajta szemléletet átadni mások számára. Az élet nem szenvedés, hanem egy olyan lehetőség, ami maga a csoda. Az, hogy itt vagyunk fizikai testben rendkívüli kiváltság.

Azt szeretném erősíteni benned, hogy te választottad, hogy jössz és testben élsz, ami hatalmas bátorság és annak a jele, hogy fejlődni akarsz. Akkor meg miért húznád magad vissza egy igazán egyedi, különleges és végtelenül bölcs, bátor létezőként méltatlan dolgokkal, mint: nem a szíved szerint élni, nem tisztelni és szeretni magad, függőségekben tartani magad, elengedni képtelenül.

Ha meg éppen ebben vagy, de jön a felismerés, hogy most már változtatni kellene, akkor az út felével már meg is vagy. Köteleződj el magadhoz és fejlődj, semmi de semmi más nem fog számítani az út végén!

Nagy szeretettel várom a megkereséseket, januárban extra kedvezményeket is adok és évindító programmal is kedveskedem.

Kapcsolódó bejegyzések