fbpx

Erős Skorpiós hatások az októberi teliholddal

A Nap már a Skorpió jegyében jár és mellette a Merkúr és a Mars is, így nem csoda, ha sokan úgy érezhetjük, hogy pihennénk. Nem feltétlenül fizikai fáradtság ez, inkább annak az igénye, hogy belül tudjunk maradni saját magunkkal. Elcsendesítő, gondolkodtató olyan idők ezek, amikor mély és gyökeres átalakulásokon mehetünk keresztül.

Szemben a Bika jegyében a Jupiter és az Uránusz, teliholdkor pedig a Hold is jár, felerősítve a biztonság, működőképesség területeit. Amin most belül képesek vagyunk változtatni, vagyis belső transzformációink az anyagban is megjelenhetnek és a Nap – Szaturnusz kapcsolódása okán tartósan is megmaradhat az életünkben. Épp ezért fontos az, hogy ne megalkuvásból válasszunk dolgokat, ne játszmában alá-, fölérendeltségi viszony szerint döntsünk, hanem csakis tiszta szívünk vágyát kövessük.

A Nap, a Merkúr és a Mars is átvonul majd szemben a Jupiterrel és az Uránusszal, ez pedig azért nagyon érdekes, mert betekintést nyerhetsz, sugallatot, megérzést, bevillanást láthatsz abból, amit ha teremtesz, elérhetsz. Mindez akkor fog megvalósulni, amikor a Jupiter és az Uránusz együtt áll majd 2024-ben. Nagyon érdemes most teremtő üzemmódba állni és persze azt teremteni, amit jövőként szeretnénk magunknak. Éppen ezért MOST kezdd el teremteni az életed egy mély, belső indíttatásból, önként kezdd el cselekvően leválasztani magadról azokat a dolgokat, személyeket, helyzeteket, tulajdonságaidat, árnyék részeidet, melyek nem illenek az általad elképzelt jövőképbe. ezerszeresen megtérül majd neked, ha elébe mész a dolgoknak. Ezek a folyamatok már évek óta zajlanak, most ismét talán könnyedebben teheted meg, illetve a Mars jelenléte segít, erőt ad arra, hogy kitörj a korlátaid közül. Egy a fontos, hogy cselekedj és bátran húzz határokat.

Mindehhez a szombat esti telihold ad egy olyan töltést, hogy olyan dolgok törhetnek elő a mély lelkiségünkből, amiről már vagy megfeledkeztünk vagy azt gondoltuk, hogy már nincs dolgunk vele többé. Legnagyobb tükröt és átalakító erőt a párunkon keresztül kaphatunk ismét, hiszen a párom a „nem én”, vagyis azok a lélekrészeim, amik nem a felszínen vannak láthatóan, hanem nagyon mélyen. Szóval aki küszködik a párkapcsolatával, próbáljon meg egy olyan szemszögből ránézni, hogy ha azt feltételezem, hogy a párom pl. ezzel a viselkedéssel a legjobbat akarja nekem, akkor vajon mit mutat?

Végre álljak a sarkamra és ne hagyjam magam lábtörlőként használni?

Végre felejtsem el a játszmázást és ne akarjak zsarnokként / áldozatként működni?

Vegyem észre már, hogy ez a kapcsolat nem emel egyikünket sem?

Mire próbál inspirálni, hogy legyek bátor és nyissak az új utak felé, s ezáltal szintet emelkedjen a kapcsolatunk?

Nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a rosszat vegyük észre, igaz sokan próbálják ezt sulykolni. Nézzük meg, hogy mi van, ha ez az egész probléma arra inspirál, engem jobb emberré váljak? Kilépjek a korlátaim közül?

Vegyük észre, hogy hatalmas elengedésben vagyunk. Szokták mondani a Skoprió minőségre, hogy szorít, fogja, nem tudja elengedni… hát itt az idő, hogy meghaladjuk magunkat. Pontosan ez a fejlődési irány. Ha azt érzed nem tudsz elengedni, akkor nézd meg azt, hogy milyen jövőt teremtesz magadnak ezzel és milyet, ha elengedsz. Lásd meg a lehetőségeket és szeresd a változást, a fejlődést. Azzal teszel a legtöbbet a világért, ha boldog vagy és ezt sugárzod a környezetedre.

És hidd el pontosan tudod, hogy mi számodra az igazság, ha úgy tetszik a jó és mi az, ami visszahúz és merevvé, mozdulatlanná tesz. A saját haladásod és fejlődésed legyen számodra a legfontosabb és a környezeted is alakulni fog. Vagy észbe kapnak, hogy van itt más lehetőség is vagy egyszerűen lemorzsolódnak mellőled. És ezt ne csak a felszínesebb kapcsolatokra vetítsd most, hanem akár a legközelebbi hozzátartozókra is. Mindig mondom, mert az egyik legfontosabb dolog az, hogy csak magadért tartozol felelősséggel, még a gyermekeidet is csak egy ideig tudod terelgetni, után már ők is választanak, döntenek saját magukról.

Viszont, ha te élen jársz a változásban, a határhúzásban, abban, hogy tudod mi jó a számodra és aszerint élsz, akkor példát mutatsz. Megváltozik körülötted az energia, amit mindenki, aki közel áll hozzád érzékel és vagy azt mondja, hogy na ezt én is szeretném és elindul a saját maga számára legjobb úton vagy azt mondja, hogy ebből ő nem kér. Teljesen felesleges bárkit győzködni, agyból magyarázni valamiről, sokkal jobb a fenti út, amikor te magad vagy az a más energia, amit ő is választhat.

A bátorság, a kiállás, a cselekvés most biztosan meghozza a gyümölcsét!

Kapcsolódó bejegyzések