fbpx

Erő: Nap – Mars #1

A november 13-i újholdban a Nap, Hold és a Mars együtt állt, a Nap és a Mars összefonódása 18-án lesz pontos és még egészen december elejéig egyre tágabban, de együtt halad az égen.

Cselekvéseinkbe erőt rakni ezáltal most sokkal könnyebb, érezhetjük a lelkesedést, hogy elindítunk valami újat cselekvő szinten. Mivel mindez a Skorpió jegyben van, ezért mégis inkább lelki szinten hatnak az energiák. Lemenni a mélybe, felhozni, ami még megdolgozatlan, meggyógyítani a sebzett részeket, megszeretgetni magunkat és ezáltal lelni meg a biztonságunkat. Önbizalomra találni, hogy szerethető és jó vagyok és csak ezután jöhet az önértékelés és önbecsülés felépítése. Belülről, apránként építkezve.

Ezek a folyamatok vannak az égre is írva, sokaktól hallom mostanában, hogy mélyre kerülnek más-más területeken, én magam is tapasztalom. Azonban, ha a kezedben van a módszer, akkor egyre gyorsabban tudsz kikeveredni a mélységekből. Ha tudod, hogy egyrészt ennek most van itt az ideje, akkor ezt csak tudomásul véve is viszel bele egy kis lazább hozzáállást, könnyebben engeded el a dolgokat. Másrészt pedig, ha képes vagy már nem belemenni a játszmákba és nem sajnálod sem magad sem senki mást, ha tudatában vagy, hogy te vagy az életed teremtője, minden rajtad áll, akkor nyert ügyed van.

Én mindig azt mondom, ha valami lehúzó gondolat megtalál, hogy oké, megengedésbe kerülök, adok magamnak időt, hogy egy kissé belesüllyedjek, panaszkodok, csapkodok, eljátszom a szegény ént. Aztán két dolog lehet: egyszerűen azt mondom elég, megrázom magam és tudatosítom, hogy hányszor másztam már ki ilyen vagy hasonló vagy akár sokkal rosszabb helyzetből. A másik megoldás, amikor direkt annyira eltúlzom a szenvedést, hogy már nevetségessé válik és egyszerűen kinevetem saját magam. Abban a szent pillanatban, amikor érzékelem a probléma és az eltúlzott nyomorultság érzés közti kontrasztot és a mosoly gondolata átfut az agyamon, semmissé válik az egész.

Nyilván ez munka, sok-sok önismeret és sok-sok önreflexió eredménye. Úgy ismered fel, hogy még nem vagy rendben, amikor túlzottan ragaszkodsz helyzethez, emberhez, érzéshez, szokáshoz, birtokolni akarsz és manipulálni. Vagy hagyod ezeket másnak, vagyis nem húzol határokat, nem mondasz nemet. Ezek játszmák és a lehető leghamarabb szabadulj meg tőlük!

Ha elismered az értékeidet és a szívedre hallgatsz, ha azt mondod, hogy akkor is ez az utam, ha mindenki elmarad mellőlem és egyedül leszek, de megcsinálom, változok, akkor már nem lehet gond. És nem leszel egyedül, abban biztos lehetsz. Lehet lecserélődnek az útitársak, de pont az a lényeg, hogy mindenki választhat. Ha te mehetsz a saját utadon, akkor mindenki más is és ha ez azt eredményezi, hogy végetér a közös szakasz, akkor ezt is engedd meg.

Kapcsolódó bejegyzések