Elvárások nélkül

“Minden ember alapvető célja, hogy boldog akar lenni. Nekem régi vesszőparipám, hogy a boldogtalanság legfőbb oka az irreális elvárás és a vágyakozás.”
– Náray Tamás gondolatai

A minap azt mondtam a barátnőmnek, hogy a lényeg abban van, hogy nem kell elvárásokat támasztani. Ha ezt szívből elfogadod és elengeded, na akkor tudod magad átadni a pillanatnak.
Tiszteletben tartani másokat és ugyanezt megkövetelni magad felé is. Már megint az arany középút, a kedvencem.
Nagyon nehéz igen, de nélküle vagy túl önzővé vagy túl önfeláldozóvá válunk. Az az érzés, amikor egy tudatos döntést hozol a magad és a másik érdekét is szem előtt tartva az nagyon jó és építő. Légy tudatos, törekedj arra, hogy ne akarj másoknak kényszeresen megfelelni és ne kényszeríts másokat, hogy neked megfeleljenek.

Mire jó az, ha valamit csak kierőszakolunk a másikból? Addig nyúzzuk, míg végül belemegy vagyis feladja magát miattunk. Ennek az ellenkezője, amikor te akarsz “hamarabb szabadulni” azzal, hogy megadod magad és alárendelődsz.
Nem számít kivel szemben. Legyen az családtag, barát, munkatárs, főnök. Mindent meg lehet beszélni bárkivel. Kompromisszum, közös megoldás, kommunikáció. Csak így épülünk és fejlődünk.

Ha szeretnéd a segítségemet kérni, hogy támogassalak az úton, több lehetőség is van itt az oldalamon.
Keress bátran, kérdezz!

Cél a Boldogság!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük