fbpx

Cseberből vederbe?

Semmi nem lesz már a régi sosem – de lehet ez nem is baj.

Azért jutott eszembe ez a gondolat, mert készült velem egy interjú még júniusban, ahol a vége felé mondtam a kérdezőnek, hogy már sosem lesz olyan nyugodt életünk, mint volt.

Akkor Móni – mindjárt írom majd a részleteket – azt mondta, hogy ne ilyen negatív gondolattal zárjuk a beszélgetést és egyrészt igaza van, coach-ként „illik” felfelé vinni és pozitívban zárni. Ami viszont tény, hogy ez most a realitás, ahogy látjuk magunk körül kicsiben és nagyban is és hogy ez most szükségszerű.

Hónapok óta elfelejtem a hírlevél feliratkozóimnak kiküldeni az interjú linkjét – ma is – de most gyorsan visszamentem a hírlevélküldő alkalmazásomba és beleírtam a következő kiküldendőbe…

Ez előző mondat két szempontból is fontos információkat tartalmaz:

1. Van hírlevelem, amire fel lehet iratkozni itt az oldalamon

2. Készült velem egy interjú 😊

Szóval az interjút Monika Fischer Coach készítette, aki a hALadjunk – vállalkozásfejlesztés nőknek nőknek Facebook csoport egyik megálmodója.

Móninak van egy podcast csatornája a Cup of Coaching és én a Vállalkozónői utak interjú sorozat egyik alanya voltam még júniusban 😅

Hallgassátok szeretettel:
Vállalkozónői utak – Steinmetz Melinda @melingocoaching

Na de vissza az eredeti témához: mindenféle struktúra változik.

Kicsiben: egy kedves ügyfelem hívott valamelyik nap és elmondta miként változik a családi életük, hogy egyszerűen az őszinteség, a dolgok kimondása, a helyes kommunikáció mennyire fontos. Hogy nincs értelme a problémákat a szőnyeg alá seperni. Szuper önreflexióval tette ezt, nem kívül kereste, hogy kit hibáztathat, hanem belőle, szívből indult meg a folyamat, hogy változtasson.

Ami itt még külön csodás, hogy nem kényszer szüli a változást, nem fajult el egy betegség behívásáig, hanem szépen elébe menve kerültek a dolgok tisztázásra.

Nagyban: sehol a világon nincs demokrácia, aki ezt hiszi az álomvilágban él. Épp ezért a politika, az államok szerveződési struktúrája is változni fog. Mi itt a gond? Hogy kényszer van rajtunk. Hogy nem azért fog minden változni, mert elébe megyünk, hanem mert a klíma, az energiaválság, a háborúk kikényszerítik belőlünk.

Reménykedem, hogy a mindenen csücsülő néhány ember és érdekcsoport is ráébred, hogy egy élete van ebben a testben, hogy nem tudja a mérhetetlen vagyonát a sírba vinni. Ellenben le tudna dolgozni némi karmát, ha elengedné az ostoba, beteges hatalomvágyát.

Cseberből vederbe sem tudunk kerülni, mert változnunk kell, változtatni. Már nem tudunk egyik kényelmetlen helyzetből egy másikba menekülni, mert már lassan fájni fog annyira, hogy tényleg elkezdjünk felelősséget vállalni.

Először kicsiben: otthon, a saját kis életünkben, függőségektől megszabadulva, mások elvárásaitól felszabadulva.

Szaturnusz – Uránusz megvalósító fényszöge mi másról szólhatna. Tökéletes analógiát hoz erre a helyzetre. A Szaturnusz, mint a maradandó, megkötő, rigid (nem rugalmas), beszűkült, változni nem akaró kapcsolatban az Uránusszal, ami mindennek az ellentéte: szabad, meghökkentő, zseniálisan újító, robbantó energia.

Nincs jó és rossz! A Szaturnusz sem rossz, hogy is lehetne rossz az idő ura, minden egyes tulajdonságára szükségünk van, ha az a megfelelő mértékben használjuk. Mint ahogy az Uránusz is eltúlozva pusztító energia is lehet.

Mindezt megvilágítja a Napocska, aki piszkálja és ezzel segíti a Szaturnuszt, hogy változzon.

Olyanok, mint egy család 😊

A zárt Facebook csoportomban írok az ide kapcsolódó időminőségről is. Gyere és olvasd el! Itt tudsz jelentkezni.

Ha tetszett a cikkem, küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akit esetleg érinthet ez a probléma.

Keress bátran kérdésekkel az elérhetőségeim egyikén.

Ha szeretnél értesülni a bejegyzéseimmel kapcsolatban vagy érdekes, hasznos tartalmakat kapni, kedvezményekben részesülni, akkor iratkozz fel a hírlevelemre.

Kapcsolódó bejegyzések