fbpx

Az előrelépés újholdja 08.16

Augusztus 16-án ismét újhold köszönt ránk nap közben lesz pontos a Nap és a Hold együttállása 11.38-kor budapesti idő szerint.

Miért fontos ez?

Amikor valamilyen bolygó együttállás vagy fényszögkapcsolat bepontosodik és ez éjszakára esik, akkor azt szoktuk mondani, hogy álmainkban is jöhet az üzenet, mozgalmasabbak lehetnek az éjszakák álmodás szempontjából. Ilyenkor, amikor nappal van a pontosodás, akkor jobban cselekvő szinten vagyunk, viszont az is lehet, hogy nem tudunk úgy figyelni magunkra.

Minden esetre érdemes minden egyes nap egyre tudatosabban figyelni a megéléseinkre, érzéseinkre, érzeteinkre. A tudatosság itt azt is jelenti, hogy először érzek, érzékelek és utána megnézem mi is van most pontosan. A tudatosság az, hogy magamra figyelek, megértem a belső üzeneteimet és így megyek tovább. Semmiképpen nem az, hogy az előrejelzés alapján addig erőlködök, amíg az nincs, amit – jelen esetben az asztrológus nem ír.

Az is fontos és időről időre leírom, hogy amit ilyenkor egy előrejelzésben elmondunk az egy általános dolog, általánosan mindenkire érvényes, de persze az egyéni képlet befolyásolja a dolgokat. Az amúgy általánosságban igaz, hogy spirituális értelemben ilyenkor újhold idején egy új hónap kezdődik és ennek mindig egy indító energiája van.
Nézzük most meg, hogy milyen égi energiák vannak jelen, amit tudunk a saját életünkben is hasznosítani, mire kapunk támogatást az égiektől?

Cselekvés, megoldás, előrelépés – ezek azok a kulcsszavak, amik az Oroszlán jegyében lévő Nap Hold együttállást jellemzik. Itt található a Vénusz is, ami azt hozza, hogy a megoldásaink harmóniára törekvőek, építő jellegűek, egyensúlyba hozóak, illetve fontos a szerepe a teremtésnek, vágyaink irányába történő előrelépésnek.

A kreatív és termékeny időszakot még a Merkúr Mars együttállása is támogatja. Lehet akár művészi tevékenység is, de bármilyen dolgunkban most érezhető, hogy kreatívan tudunk gondolkodni, energiát tudunk befektetni és cselekszünk is. Mindez a Szűz jegyben, vagyis ha fizikai szinten most átrendeznéd a konyhát vagy a ruhásszekrényt, akkor erre is megvan a támogatás. Ha viszont megterveznéd a szeptembert, amikor minden újraindul, esetleg már elmész bevásárolsz az iskolára a gyereknek, az is egy előrelépés az életben.

Arra érezhetünk inspirációt, hogy jobban megértsük magunkat, a bennünk zajló folyamatokat, vagyis tudatosítsuk ezeket, ezáltal sokkal jobban a középpontunkba kerülhetünk. Minél jobban ismeri magát az ember, annál jobban tudja teremteni a saját életét.

Ha már önismeretről van szó, szeretnék meginvitálni mindenkit a szeptemberben induló önismereti csoportomba, ahol 15 alkalmon keresztül kiscsoportban (5-6 fő max) a saját képletünk alapján fogunk belemélyedni az asztrológiába. Információt nálam e-mailben lehet kérni.

A működéseink megismerése és felismerése azt is hozza, hogy rájövünk, mi az, ami már nem odavaló, milyen viselkedésnek, szokásnak, kapcsolatnak kellene búcsút intenünk. Ebben segít majd a Holdhónap vége felé a Vénusz. Vagyis most ráláthaszt, tudatosíthatod, majd képe lehetsz meg is szabadulni mindattól, ami már nem te vagy, felszabadulhatsz.
Megemlítem itt, hogy ez nem olyan dolog, hogy most akkor karba tett kézzel ülünk és várunk, hogy majd megtörténik. Ez bizony komoly önmunka. Igyekezzük azonban könnyedén venni, elengedni az akarásokat, helyette a saját erőnkbe beleállni. Sokan mondják, hogy de nincs időm erre. Mire? Saját magadra, az életed kiteljesítésére?

Már akkor is rengeteget teszel magadért, ha egy nap 10 percre elcsendesedsz, végignézed, hogy most mi van, miben vagy benne, ez milyen érzéseket, érzeteket kelt lelki és akár testi szinten is és megpróbálod megengedni magadnak ezeket az érzeteket. Éld át, engedd tovább magadon. Ne ragaszkodj hozzájuk akár „jó” akár „rossz” érzés csak hagyd, hogy átfolyjon rajtad.

Erre vannak nagyon jó gyakorlatok, az önismereti csoportban ezekről is lesz szó.

A tisztítás, tisztulás, felszabadulás is jelentősen képviselteti magát az újhold képletben. Uránusz jeleníti meg és inspirációként hozzájárul, cselekvésre bíztat a fentiek megvalósításához. Ugyanezt az önismereti utat támogatja még a Plútó is: igazán nagy változást lehet most elérni, képesek lehetünk átformálni a gondolkodásunkat, előre léphetünk a tudatosodásban is.

Ha a családi dolgokat nézzük, akkor most ideje van tisztázni a dolgokat, de szépen megbeszélve, együtt haladva, nem asztalt borogatva. Annál is inkább, mert a társunk most – és amúgy mindig – a legkiválóbb tanítómesterünk. Mindig érdemes arra figyelni, amit ő hoz az életünkbe. Vajon ez mit jelent nekem?

Ugyanakkor mivel Oroszlán zodiákus jegyben jön létre ez az újhold, ezért arra is hív minket, hogy a nyár befejező szakaszát töltsük kellemesen, élvezzük az életet, legyünk játékosak, könnyedek. Figyeljünk arra, hogy mit diktál a szív, szeressünk feltétel nélkül, és mint jó uralkodó (mindenki a saját maga ura kellene legyen) sugározzunk életörömöt, erőt, magabiztosságot.

Csodás további nyarat és önismereti utat kívánok mindenkinek szeretettel.

Kapcsolódó bejegyzések